Ahojte.poprosim o rady mamiciek,ktore si tym presli.moja dcera zacala skoro chodit,uz ako 10 mesacna,vobec nestvornozkovala.skoro od sameho zaciatku chodi po spickach.choditko sme nemali.boli sme uz u ortopeda aj neurologa,nezistili ziadny problem,ze z toho vyrastie..odporucili len pevnu obuv..ale vobec sa jej to nezlepsuje..kupujem jej len kvalitnu obuv..mam pocit ze kvoli tomu ze je vkuse na spickach aj viacej pada a jej chodza je nestabilna..napomenutia aby chodila pekne velmi nepomahaju..vyrastli z toho vase deticky? Aku obuv ste im kupovali? Nasla som na boty.cz sandalky s ex ra vysokou sarou a pevnou podrazkou,nemali ste ich niektora? Neurolog mi povedal ze sa spickovanie taha niekedy do skolskeho veku a deti maju problem s behanim a nevladzu napr. ani na prechadzky chodit lebo nevladzu. Neviete ci existuju nejake rehab.cviky na tento problem? Nechcem to zanedbat,dakujem za rady.
Maminky autistov majú s tým tiež problémy. my chodíme k neurol. a tiež mi hovorí že autisti majú s týmto problémy....
Hm, asi by dom sla na konzultáciu k inému ortopédovi, aj ked ona je dost malička a ta chôdza sa este bude upravovať
nasa mala tiez rada chodi po spickach... dr. hovori, ze je to normalne, ze deti radi chodia po spickach.... a presne ako tvoja, chodila skoro, vobec nestvornozkovala.... nozky ma malinko vbocene, kupujem topanocky iba od Raka... ma 22 mesiacov pomaly a zlepsuje sa to.... takze ja to nelamem cez koleno, cas to vyriesi.... a ano autisti chodia po spickach, ale s tym by som to nespajala....
Malá má 20.mediacov,chodiť začala ako 9,5 mesačná,tiež neštvornozkovala,prve kroky robila v pavuku a nešpičkuje.
moja malá tiež špičkovala a riadne, či mala papučky, či topánočky, dokonca aj zimné topánky /kupovali sme len kvalitné/ skoro stále bola na špičkách. Podľa ortopéda bolo všetko v poriadku. Držalo ju to riadne dlho, mám pocit, že z toho musela vyrásť. Teraz má 4 roky a už chodí normálne, ale niekedy ju to doma chytí a začne chodiť po špičkách. Hlavne keď sa hrá na baletku:o) ale tak to už neriešim.
@franka211 pochodili sme všetkých lekárov na okoli,aj rehab..všade mi povedali že z toho vyrastie a treba pevnú obuv,ziadne šľapky na leto a spol. Moja dcéra teraz chodi raz tak raz tak..takže už to neni ze chodi len na špičkách.a už zaberá aj naponímanie..tak dúfam že časom to bude vždy lepšie a lepšie..
Áno boli sme.chodime každé 3-4 mesiace..sleduje ju.ale zatiaľ vždy povedala že vsetko je o.k.,a mám dávať pevnú obuv..keď sme u lekára tak ako naschvál vždy chodi pekne..lebo vždy ju musím vyzuť a pozeraju ako chodi..takže asi to nič vážne neni,len musíme vyčkať..
@laura0107 ma dobru velkost topanky?? Lebo mne toto robila dcera a potom som nasla jednu predajnu kde mi predavacka povedala, ze jej kupujem male topanky :D Aj ked cm boli viac ako noha ale netlacili ju ale ked som vymenila za vacsie preslo :D Do dnes sa rehnim na tom.. Kupovali sme jej vzdy protetika topanky, superfitky na zimu a tak.,. nic specialne. Presne ked som prisla ku obvodnej to ukazat tak malu vyzula a ona chodila normalne.. islo ma vychytit :D uz je to v pohode.. Nedavala som jej ani sandalky dlho lebo som sa bala ze si prsty porozbija..
@simca06022011 myslím že v tom problém nebude.svagrina pracuje v Protetika vždy tam odskúšané milion topánok a tak kupujem,aj tie superfit.ona spickuje aj na boso,doma..keď sme u tak naschvál nie 😒 ..
Ahoj moj ma 23 mesuacov.Tiez spickuje cele dni,ale ked mu obujem papucky tak nie.Ani ked sme von a je obuty.Doktorke som volala a vravela ze to nieje normalne.Bud ude o plochu nohu al.skrateny sval.Mam ist snim ku ortopedovi.Plochu nozicku nema,ale uvidime co povie doktor