Špáranie sa v nose

julianka777
7. okt 2011

ahojte 🙂 chcem vas poprosit o rady ako odnaucit moju dcerku od sparania sa v nose.Par krat ked to zo zaciatku robila sme sa smiali,bolo to vtipne,ale teraz to robi stale a ako keby vedome a schvalne.Aj jej trochu capneme po ruke,ked sa spara,ale nic to s nou nespravi.Dakujem za kazdu radu.

michelleuk
7. okt 2011

podla mna bude najlepsie to igorovat ked zisti ze to neni v nicom zaujimave prestane to robyt,v ziadnom pripade smiat sa alebo byt po ruckach tym by si zapametala ze roby nieco ,,zaujimave" a robila by to stale

traktor
7. okt 2011

@julianka777 skontroluj ci nema hlisty..sparanie v nose je toho tiez priznakom..a ak nie, tak je to len zlozvyk a mozno asj robenie na truc..smiali ste sa, jej sa to pacilo, tak to robi../je to ako ked dieta pouziva nadavku- kym ma divakov , tak to bude robit/..nevsimajte si ju, skus ju vtedy ked to robi niecim inym zaujat / nespominaj pri tom, ze sa nema sparat v nose..ono to prejde

ajca123
7. okt 2011

To je tim ze ste sa na tom zabavali na zaiatku 🙂 lebo to bolo smiesne, a aj preto to robi lebo si mysli ze to moze ked ste sa na tom zabavali, ale ked to prestanete ignorovat prestane
A bud rada ze mas babulku ten nas 19mesacny sa uci na nocnik a nasel svojho velkeho a strka si tam prst a uz aj nasel svoju ritulku tak kazdu chvilku utierame ruky

julianka777
autor
7. okt 2011

@michelleuk no aj to sme uz skusali...lenze ani to nepomohlo ☹

julianka777
autor
7. okt 2011

@traktor a ako zistim ci nema hlisty?lebo teraz v poslednej dobe aj ste nieco oblizuje...proste cokolvek jej pride pod ruku

julianka777
autor
7. okt 2011

@ajca123 no ona to doslova naschval robi...aj jej pohrozim ze je povysavam nostek a povie mi ze dobre 🙂 no tak ty mas tiez dobreho vymyselnika 😀

michelleuk
7. okt 2011

@julianka777 sama pises ze to roby naschval len preto aby uputala na seba pozornost....ignoruj ani na nu nekukni po case uplne zabudne to robit lebo sa na tom uz nik nebude zabavat,alebo jej daj na prsty sol nech ju trosku nostek postipe,ale nie to zartujem to nerob 😅 😀

annaopialova
7. okt 2011

ahoj to je len zlozvik

julianka777
autor
7. okt 2011

@michelleuk skusim ju ignorovat...ta sol by nebol zly napad 😀

michelleuk
7. okt 2011

@julianka777 😅 no to hej len by potom trochu prskala to ja som si ako mala nechty obhrizala a starka mi ocot davala na prsti ale velmi mi to nevadilo pokracovala som aj tak dalej 😅

anjelicek26
7. okt 2011

@julianka777 - ak ma hlisty, uvidis to v plienke alebo po kakani na zadocku take asi 0,5cm cervicky biele.

Deticky sa sparaju ale v nose aj bez hlistou, nas maly tiez, ignorujem, ideme dalej, su aj horsie vec, capat po rukach ho za to nebudem ;) 15 mesacne deti este nemusia oplyvat nejakou vybranou vychovou 🙂 Dolezitejsie je teraz sa naucit ine veci 🙂

ajca123
7. okt 2011

@julianka777 a necapem mu po rukach 🙂 nevsimam a po chvilke mu idem utret ruky nebo umyt mydlom 🙂
Aj nas to robi naschval a ja ignorujem 🙂 lebo viem ze ho to zachvilku omrzi 🙂 a najde si nieco ine

julianka777
autor
7. okt 2011

@michelleuk
@ajca123 prva ignoracia dopadla dobre 🙂 sice som mala smiech na krajicku,ale zvladla som to 🙂 este tatovi povedat nech sa nesmeje a hadam ju to prestane bavit 🙂

michelleuk
7. okt 2011

@julianka777 a ako sa tvarila na to ze ignorujes?predtrcala sa ti?

julianka777
autor
7. okt 2011

@michelleuk ano,ja mam notebook na nohach a ona prisla,vykukla spoze neho a davaj prst do nosa... a ja som sa robila ze ju nevidim

michelleuk
7. okt 2011

@julianka777 no to ti bude naschval teraz robyt aby si si ju vsimala moja sa takto zvykla ritkou triekat o zem a revat len aby som ju brala na ruky,zacala som ignorovat a uz to pomali ani nerobi

marecek1
7. okt 2011

@julianka777 musíš vydržať, a naozaj si ju nevšímať - rovnako však aj partner, pokiaľ sa na tom opätovne niekto zasmeje, bude to pre ňu impulz, aby to začala robiť znova. Známi mali problém s dieťaťom, že opakovalo po dospelákoch nadávky, zo začiatku to bolo všetkým náramne vtipné, prestalo to však byť, keď to dieťatko opakovalo-vykrikovalo na verejnosti. Dohováranie, že je to škaredé, nepomohlo, pomohla úplná ignorácia.

michelleuk
7. okt 2011

@marecek1 no z nadavkami ma problem vela rodicov/deti dieta si rychlo zapameta slovo ktore je velmi zaujimave pre nas dospelich a rado sa ukazuje

marecek1
7. okt 2011

@michelleuk to áno. aj nám sa už stalo, že malý niečo priniesol zo škôlky, poprípade pochytil nejaké krásne slovíčko z tých super rozprávok, ktoré teraz bežia, ale keď sme si ho nevšímali, tak s tým prestal.

julianka777
autor
7. okt 2011

@marecek1 zatial je to na dobrej ceste 🙂 a s tymi nadavkami si prejde asi kazde dieta..lebo to kdekolvek pochyti