Maminky,dokdey spali vase babatka 3-krat za den? Resp. odkedy spali uz len 2-krat?
moja dcerka spavali tri krat denne velmi dlho. myslim na dva spanky sme presli v 9-tich mesiacoch. teraz ma 13 mesiacov a vyzera to ze prejdeme onedlho iba na 1 spanok. ale toto je velmi individualne, kazde dietatko je ine. netierka spavala od 8-mych mesiav iba jeden krat a to tri hodiny vkuse 😉
niektore deti su spachtoskovia, ine uz od malicka potrebuju spanku menej.
No priznam sa, neviem ako mam chapat tu otazku.....ci je to akoze moc ze spi tolko alebo malo?????
Dominicka mi spavala do cca.polroka aj 4x denne po 2 hodiny....od polroka do cca.roka 2x denne po 2 hodinky....odvtedy len 1x a max. 1,5 hodiny ale zas na druhej strane prespi celu noc od narodenia, takze spokojnost 😉Michal spava od narodenia 2x denne po polhodinke 😠
Kazde dieta je individualne, myslim si, ze sa neda vytvorit tabulka, ze do ktoreho veku kolkokrat maju spavat deticky. TY by si mala zistit, kolko spanku tvoje dieta potrebuje, nemozes sa riadit podla nazoru inych mamiciek. Moja dcera ma rok, niekedy spi aj 3krat denne, niekedy iba raz, u nas denny spanok vobec nema vplyv na nocny spanok, vzdy som ju nechala spat kolkokrat chcela a ako dlho chcela.
Jakubko presiel na spanok 3 krat denne ked mal 7 a pol mesiaca, dovtedy spaval 4krat. Ale on ma skor kratke spanky. Iba pocas obeda potiahne 1.5 hodiny. Inak presne 30minut
nas spava od malicka ako sa mu chce 😉
náš má sedem mesiacov a spáva trikrát, avšak on krátko spí, doobeda a poobede tak 20 minút max, na obed hodinku 🙂 dúfam,ž e ho to bude drzžať ešte dlho... ale každé dieťa je iné, napr. môj trojročný spáva denne tri hodiny, čiže ovela viac, ako jeho mladší brať 🙂
Moja malá má pol roka a spí trikrát po 20minút tak rada by som bola keby to bolo dlhšie ale asi jej to stačí tak čakám na lepšie časy 😉
ahoj me bola mal celkovo dost spava do roka spavala 3-4 za den minmimalne po pol hodine maximalne 1,5h. podla toho kedy vstavala a teraz ma 14m. a spava 2x za den doobeda cca 1h. a poobede tiez 1-1,5h ale zase kamoskine deti obe od 7-8mesiaca - 1x denne po 2h.je to individualne.
Monika, môžeš byť iba rada, že ti tak veľký chlapček spáva ešte 3x za deň. Nechaj ho, dokedy mu to bude vyhovovať. On sám si potom prejde na 2x za deň a pod. mne moja mladšia, ktorá bude mať 8 týždňov spáva iba 1x za deň a to doobeda. potom celé poobedie nespí. 😉 . Ver, že je nás veľa čo ti závidíme, že ti tvoj Lukáško spáva ešte tak veľa 😀 😀 😀
ahoj, v dvoch mesiacoh moje deticky spali skoro stale🙂...aspon mne sa to tak zdalo 😀 (pravdaze nie suvisle, mali "prestavky"-na papanie, kakanie, hranie a laskanie s mamickou a ockom, pripadne, kto bol prave po ruke 😉 )...ked mali tych 6-7 mesiacov, zacali spavat 2-krat denne, ale jednu-dve hodinky doobeda a dve hodinky poobede ...skratka spachtosi...ale jeden z tých spankov absolvovali formou prechadzky v kociku...asi do tych 9 mesiacov (necelych), lebo potom uz spali len poobede...a to praktizujeme do dnes...s tym, ze sa trosku skratil cas spanku...na hodinku u starsej dcerky (ale nemusi ...) a hodinku a pol u mladsieho synceka (toho este nahanam, aby si pospinkal, lebo je velmi zly, ked je unaveny...)
no tak ja neviem ako iné detičky, môj 4ročný syn spí cez obed, 13 mesačná dcérka spí okrem obedu aj pred a po obede a nemusím ju nútiť 😵
Nas tak spal hadam do pol roka 3x, potom presiel na dva spanky a teraz v 15 mesiacoh na jeden - ale na dlzke to moc neubralo - spi 4 hodky cez obed...
ja ti poviem asi strucne. dokedy bude treba. sama vidis kolkokrat potrebuje dieta 3-krat spat. myslim, ze u kazdeho je to individualne. mne kazda spala uplne inak. tri deti, tri rozne povahy a potreby.
No však ste ešte maličký, my spávame 3x za deň a to ideme mať pol roka.... niektoré detičky v tomto období dokonca spia aj 4x za den, záleží aj dĺžka spánku.... 😉 ale myslím tak do roka by sa to malo upraviť na 2x za deň.... ale každé bábätko je iné 🙂