Moja mala ma 7 rokov a komunikaciu a spravanie na urovni jeden a pol rocneho dietata. Boli ma to. Dostavam sice priplatok za opatrovanie tu v uk sa da pekne z toho vyzit. Trochu som usetrila a zariadovala som si zahradu. Konecne by som mohla niekoho pozvat ale bojim sa. Bojim sa ze by som rozpravala len o tom co ma trapi. Niekedy staci jedna zla otazka tipu kde pracujes? Nepracujem staram sa o chore dieta.
Vzdy som si predstavovala ze baby pojdu do skoly ja do prace a hotovo. Clovek mieni panboh meni. Vsetko je inak. Som single mamina a staram sa aby domacnost klapala zdravo sa stravujem a sportujem a som na seba hrda. No ked sa mam s niekym rozpravat o detoch tak to boli. No vsimla som si ze v okruhu mojich znamich a priatelov to nikoho netrapi iba mna. Im nevadi sa na to spytat ani to pocut. Vadi to mne. Ked vidim ze maju okolo ludia zdrave deti tak ziarlim a zavidim. Dala by som vsetky prachy za to aby bola zdrava no taku moc nemam. Bojim sa posledneho sudu. Stale si za to pripadam ako zly clovek ked inym ludom zavidim zdrave deti. Nikomu som sa s tym nepriznala iba tu lebo ma nikto nevidi a nemoze za toukryzovat.
@kiki19191919 tvoje pocity sú úplne prirodzené.Ale možno to máš iba ty v hlave, že by to nejako riešili či divne pozerali.Normalne povieš pravdu nepracujem dcéra je chora....Ved dnes je toľko chorých detí:(nie je to rarit.Ked si si dopriala peknú záhradu určite si niekoho zavolaj aj tebe to dobre padne a uvidíš...my máme známych s chlapčekom po DMO má vyše 20 r ležiaci na vozicku a často sa stretneme
Máš jedno dieťa?
@kiki19191919 a malú máš stále doma nechodí do nejakého zariadenia ja mám malú Rianku má už 10 rokov a chodí počas týždňa od 8.00 do 15.30 do DSS pre autistov je úplne neverbálna,plienkovana mentálne na úrovni ročného dieťaťa,ale proste sme sa za tých pár rokov naučili s tím žiť nebolo to ľahké ani teraz nie je ale zatiaľ to zvladame je najmladšia z mojich 5 deti a ja sa bavím len s rodičmi čo majú takéto deti s inými sa nemám ani kedy baviť,keď sme na prechádzke tak len ja a Rianka môj muž a jej sestra Sindy detské ihriská len prebehne nebaví ju to veľmi takže veľmi na stretnutie nie je a k rodine nechodíme s Riankou sa nedá rodičia chodia k nám domov alebo sa stretneme vonku a iní členovia záujem nemajú takže tiež som s timto ako tak sama
@andrejka1974 ahoj... vieš ty bývaš v ba, a to je iný svet... asi veľa rodičov ti závidí že dieťa máš vlastne celý deň mimo doma a ty môžeš ísť do práce popr. si od dcéry oddýchneš aspoň pár hodín.... Najhoršie je ak matka sedí doma pri chorom - postihn. dieťati a nemohúco pozerá čo ďálej....
napíšem ti večer Ip...
Ahoj, odkial si z UK? AK si nejakou stastnou nahodou SE London, tak sa s tebou radi stretneme.
Suseda ma dieta so special needs, takze vidim z prvej ruky, Ake to ma tazke.
Tvoja dcerka by mala chodit denne do skoly.
Kludne napis.
Z x
@deti95060810 možno mám šťastie že som v ba ale aj umiestnenie do DSS v ba nie je jednoduché mala som šťastie že bolo voľné miesto na ktoré som čakala trištvrte roka a keď išla do druhej DSS tak sme o miesto bojovali vyše roka a tu môže byť do jej 18 rokov pokiaľ sa niečo nezmení,ale prácu na polovičný úväzok sa nedá nájsť nikde má nechcú nevyhovujem takže som doma
Viem ako sa cítiš, určite si si neraz položila otázku, prečo práve moje dieťa. Ale... Mysli na to, že je veľa horších prípadov, kde dieťatko zomiera 😔ty svoje môžeš mať pri sebe a ľúbiť ho rovnako, ako keby bolo zdravé. Viem, je to makačka, veľa sĺz, zamýšľania sa,odopierania určitých vecí. Ale mysli na to, že tvoje dieťatko ťa potrebuje a hlavne potrebuje tvoju lásku. A áno, máš pravdu. Nikoho to netrápi, pokiaľ sám nie je v takej situácii. Veľa síl prajem 🍀
Ahojte za vsetky odpovede dakujem. Som v Bathgate skotsko. Moja mala 7 rocna autistka chodi do beznej skoly s jej sestrou. Chcela som aby boli spolu su na seba velmi naviazane a maju dobry surodenecky vztah. Hoci ta mensia 5 rocna. (Kiki skratka od Christine ona mi je velkou oporou od kedy som singel bez nej by som sa zblaznila) tak ju obcas bolieva hlava aj usi z toho ako sa hraju a snazi sa jej rozumiet vraj ked sa velmi sustredi tak jej rozumie vsetko a potom ju hlava boli. No ani ona to nema lahke.
Layla (autistka) ma v skole svoju vlastnu ucitelku ktora ju nonstop sprevadza aj na zachode je s nou. Obcas sa laluska zamkla a nevedela si otvorit na toalete tak ma doprovod aj tam. Ona ma svoj individual learning plan takze napreduje svojim vlastnym tempom. V siedmich rokoch nevie abecedu ani cisla takze ani citat pisat tazko tazko. Rada ucitelky obijma kazde rano to vidim.
@kiki19191919 nie si zlý človek ani nič take, len proste tá prirodzene trápi že tvoje dieťa nie je úplne zdravé
Myslím že toto trápi veľa ľudí, ale málokto to povie nahlas, lebo je to take že no nepatrí sa to
Ale nemáte nejaký klub? Ako rodičia deti s nejakym postihnutím?