Snažím sa dieťa niečo naučiť a ono to nechce

andrema
7. jan 2012

Ahojte zakladam temu zufalych mamiciek, ktore sa stale snazia nieco naucit svoje dieta a ono nie a nie.
Nie som velmi tabulkova a moje dieta neskatulkujem, ale uz od narodenia sa snazim ju naucit spat a ona nie a nie.
Snad 2 tyzdne mi zaspavala konecne sama, ked mala az rok a pol a odvted zasa nic. Dokonca stale vymysla.
Nechat dieta vyplakat a zaspi? Nehrozi, preziape mi celu noc. Takze ani to sa nenauci.
Odnaucit v noci nepit mlieko. Ano, hovoria,ze to treba proste pretrpiet par noci a vydrzat, no ale snad nie kazdu noc.
Ono ten rev proste neprestava a je az taky, ze sa mala dusi. To sa neda snad za kazdu cenu.
Takze ani zaspavat sama, ani nejest v noci, ani cez den poriadne spat, a ani to, ze ked sa nieco zakaze tak to plati sme sa nenaucili.
Mate aj vy skusenosti s najakymi takymito pokusmi dieta nieco naucit a ono nie a nie.
Proste ked si nieco do tej hlavicky zaberie,tak sa nevzda a bojuje s vami?
Ja uz fakt niekedy nevladzem z toho vecneho boja a z tych reci, musi sa to predsa naucit, sak kazde dieta sa vie naucit spat a pod.....
Tebe pije v noci mlieko? Tak jej daj caj...no caj mi odprckne so slovami NEPA TAKE a skoncili sme....

andrema
autor
7. jan 2012

No a este som zabudla nocnik, na ktory krasne chodila a jedneho dna s tym proste sekla...

andrema
autor
7. jan 2012

Ked citam vsetky tie vase skusenosti a rady ako sa niektore deti naucili to a ono,tak ma az mrazi, pretoze skusat mozem kazdu metodu a moje dieta proste na nic nereaguje

benne
7. jan 2012

@andrema ked som si to prečítala, tak prvé čo mi napadlo, všetkým vravieť, že v noci neje, zaspáva sama, prespí celú noc, teraz sa len predvádza, inak je spokojná a poslušná, na nočník sa občas vypýta (ešte je v tolerančnom veku a to čo bolo predtým zatajím) a začala by som ju prijímať takú aká je, lebo očividne je imúnná všetkým bežným postupom a veľa pevných nervov želám, je to ťažké a bude to ťažké, najmä ked príde súrodenec, ale určite nie večne, raz sa to zlomí, možno práve mladší súrodenec ju posunie, uvidíš, veľa šťastia želám 😒 🙂

stardust
7. jan 2012

holt, 2 rocne dieta nie je pes, ze sa da perfektne vycvicit.

karinnka
7. jan 2012

Ahoj,ako by si pisala o nas 🙂
Taktiez som vyskusala vsetky rady co si precitam,ale u nas nic nezabralo.A stresovat malu tyzdne nocnym placom,aby som ju presvedcila,ze jej aj tak jest v noci nedam a ze to nepotrebuje nebudem......
Kazde dieta je ine,u niektoreho to zaberie hned a u nas to nezabralo vobec.....
Nocnik nejako neoblubuje,uspech bol,ked si v nom si 5 krat posedela 10sekund,viac ju v nom neudrzim,proste este neni na nho zrela......
Takze som sa zmierila s tym,ze mam doma jedinecneho tvora,ktory si ide svojou cestou 😀

petronela353
7. jan 2012

neboj chce to len trpezlivost moja dcerka mala 2 roky a zaspava cez den sama ale vecer si k nem musim lahnut sama by nezaspala a v noci sa budi stale este mi neprespala celu noc a budi sa na mliecko,nesnazila som sa ju to odnaucit lebo vypije mlieko a sladko spinka dalej 🙂 na nocnik chodi od 18 mesiacov ale zaciatky boli tazke tiez som si myslela ze sa to nikdy nenauci 🙂

adetka
7. jan 2012

jaj.... tak ja mam tiez netabulkove dieta... ale ja som sa ani nesnazila zmestit do nejakych tabuiliek, dodrziavat nieco, co by moje dieta v tom ktorom obdobi uz malo robit... v noci pila cajicky ked mala este dva roky (v tom case asi skoncila)... od pienky sa odnaucila az ako 2,5-rocna... sama nespava doteraz - teraz spavam s obidvoma detmi v spalni a hold manzel spava v detskej 😉 ... a nemyslim si, ze budu nesamostatne len preto, lebo netrvam na samostatnom zaspavani, nepiti v noci, cikani do nocnika v roku a pol...

maminuska
7. jan 2012

@andrema na jednej strane ti rozumiem ale na druhej strane to z vlastnej skusenosti hovorím aby si s nou nebojovala.
Mne sa syn budil v noci každé dve hodiny na cicku a to ešte v dva a pol roka, plienky mal do tohto obdobia. Ačím viac som sa snažila týmto to bolo horšie.
Takže soms a na to vykašlala a ono to prišlo samé , halvne aby malá bola zdravá 🙂

eaka
7. jan 2012

Ahoj Andrema, ja mám staršiu a neviem ju naučiť nosiť papuče a vyhŕňať si rukávy pri umývaní a jedení a všelijakých aktivitách a kopec iných vecí...už si pripadám ako pokazený gramafón.. 😉

elina313
7. jan 2012

Ahoj
@andrema , rozumiem, že sa snažíš naučiť svoju dcérku určitým veciam, pokiaľ príde druhé dieťatko, resp. aj preto, že by si už chcela, aby také veci robila.
Možno je to trochu v tebe. Ty chceš a možno až prehnane chceš a to väčšinou deti vycítia a robia pravý opak.
Skús veľa rozprávania o tom ako by sa to malo robiť a veľa pochvaly. Trpezlivosť a láska je jediná cesta.
Držím palčeky

maminuska
7. jan 2012

@eaka ako keby si o mojej malej písala, jaj tie papuče a večne rukávy od vody mokré 😀 a klasika sa často stáva že prídeme z jaslí , ona dole nohavice, dole gatušky a tričko a len po byte by najradšej nahá 😀. Oblečieme a ked nedám pozor do 5 minut je vyzlečená .

eaka
7. jan 2012

@maminuska 😀 No moja je ešte staršia a fakt neviem, koľkokrát v živote ešte budem musieť povedať, nech si dá papuče a nech si vyhŕňa rukávy a že než ideme von, treba ísť na záchod... šediviem z toho, ako za ňou lozím celý deň, nech pije a vždy si ledva v pohári omočí pery, ale akonáhle opustím dom, tak je taká smädná, že by vypila jazero. akonáhle máme nejakú novú vec, už ani nekričím ani nerozčulujem sa, ak sa hneď obleje, topánky okamžite niekde oškrie.. proste to treba ešte v ten deň "pokrstiť"...
Ale spomínam si, ako moji rodičia dosť často hovorili: "koľkokrát Ti to ešte budem musieť povedať"... no asi je po mne.. 😀

miruska15
7. jan 2012

@andrema niesi sama moj maly ma 2 r a 3m nerozprava,nepyta sa v noci ešte papa mliečko čo mi nevadi lebo vypije len 150ml tak som rada aj tomu niekedy raz niekedy dvakrat.Nechce sa učit nič neukaže mi nič je to palica tvrdohlava.Niekedy mi to nevadi ale niekedy som zufala a myslim na to či je ok.Papanie je pohroma pokial to nema pomixovane tak mi to nespapa.Takže tabulky su pre nas tabu.Ja sa stale utešujem že snad sa to raz nauči.

kamilka22
7. jan 2012

@andrema nezufaj si, mas doma cloviecika, ktory presne vie, co chce a dovolim si povedat, ze bude v zivote mozno priebojnejsia, nez ostatne "poslusne" deticky. A neboj sa, ona sa od toho mlieka raz odnauci sama a aj spinkat nebude s Tebou donekonecna. Ja mam jednu radu, uzivaj si to, ze ju mas zatial len jednu, vdacne spln kazdu poziadavku, lebo mi ver, ze ked budes mat aj druhe, tak ona rychlo "dospeje", isto ju to posunie vpred. Aj u nas to tak bolo. Dcerka bola dovtedy velky mamickar a potom - temer zo dna na den z nej bola velka sestricka ochrankyna. Iste dodnes nie je uplne samostatna a potrebuje napr. zapnut zips, alebo naliat malinovku, atd. ale je to o inom a mne je luto, ze kvoli tomu, ze mala potom mladsieho braceka, tak som jej na vsetky poziadavky nemohla hned vyhoviet. Teraz milujem chvile, ktore mame len pre seba /ked syncek spinka/ a ja dobieham a vynahradzam jej co mozem. Vecer si sice liham do postele ako podtata, ale s dobrym pocitom, ze robim co mozem. Jasnacka, ze obcas sa cudujem, ze nie som kompletne sediva a obcas ma poziadavky mojich deti dokazu dozrat... ale kaslat na to, tie ich sibalske ohnicky v ociach za to urcite stoja. A tak ako tu uz pisala jedna mamicka - na blbe poznamky okolia sa vy.... ani jedna matka nema doma dokonale dieta, vsetky to len hraju. Moje deti su uzasne, ale tiez by som Ti vedela napisat zoznam, co zatial nedokazu. A co? Utecie im nieco? Tak hlavu hore.

kamilka22
7. jan 2012

a este ma napadlo, moja dcerka casto pouziva vetu, nie som papagaj - to znamena - nebudem to 100 krat opakovat ... ktovie od koho to maaaa 😀

petronela353
7. jan 2012

@miruska15 mame skoro rovnako stare deti 🙂 mne v moci papa velmi vela mliecka nie len 150 ale ja dufam ze cim bude starsia viac prespi a prestane postupne to mlieko pit 😅 papat mi zacala teraz v dvoch rokoch dovtedy skoro nic za cely den z toho papania som viac zufala ako z toho ze sa v noci budi a pyta si mlieko

sisaha
7. jan 2012

ja zasa nerozumiem tomu, preco stoj co stoj chcete ani nie od dvojrocnych deti, aby robilo vsetko to, co my dospelí....kazde dieta si same urci, kedy prisiel jeho cas na tu ktoru vec....Niektore deti zacnu fajčiť v 13 rokoch, niektore v 20-tich a niektore nikdy...

lenocka84
7. jan 2012

@andrema ahoj, vobec to neries, ja som este pred 2m mala pre seba uplne bozske a dokonale dieta. zrazu prisiel sek, spanie v noci sa nam pokazilo, mlieko pit ani za svet, nocnik? nehrozi, a to sa poobede budil so suchou plienkou. sme zase na zaciatku, a mozeme sa opat ucit. ale vzhladom k tomu ze su stale vo veku ze je to pripustne nato netlacim a nechavam volny priebeh. aj ked to znamena vstavat k nemu v noci aj 15x 😉

miruska15
7. jan 2012

@sisaha maš 100% pravdu ale vieš niekedy mi to nevadi ale niekedy ked si vypočujem rozhovory mamičiek ake maju užasne a šikovne deti a ja tam stojim a nemam čo povedat tak to somnou zamava.Viem že nemam chciet niečo hned a mam počkat ono to pride ale vieš

traktor
7. jan 2012

@miruska15 mas krasne, zdrave dieta..mas sa cim pochvalit 😉

miruska15
7. jan 2012

@traktor viem že ano preto to zvladnem a aj ostatne maminy ved s toho vyrastu a pridu zase ine problemy pubertalne kde zase budu hovorit nie,nejdem,nechcem,nebudem atd. A vtedy si povieme bože aky boli zlaty ked boli maly. Ozi maš dnes sviatok tak všetko naj naj 😉

traktor
7. jan 2012

@miruska15 veru ,..aj ine veci..by som ti vedela rozpravat 😀 😀 . dakujem 😉 😵

andrema
autor
7. jan 2012

@miruska15 no tak ja mam obcas prave pocit,ze mam doma uz pubertacku, odvrava jedna radost. Zacala rozpravat velmi skoro a su u nas situacie napr. ze na vsetko uz ani nehovori nepaci sa mi to,ale povie NEPA a hotovo. Dnes jej tatino hovoril,ze nechces ist na nocnik a ona mu odpapulovala NEpytaj sa ma.... 😀 a to nema ani dva roky...

svetlankat
7. jan 2012

Ahoj Adi, tak my sme sa od toho roka ucili ako robia zvieratka, do dnesneho dna mi to nepovia, ked je sama a mysli si, ze ju nepocujem tak si to hovorila, inac nie. Pritom uz pomaly rozprava. A do dnesneho dna nechce povedat svoje meno, tiez ho vie, lebo pred zrkadlom si ho povie sama sebe, ale ked sa jej opytas ako sa volas, tak si vzdy vymysli nieco ine. Ale vobec sa tym nezatazujem, je zdrava a sikovna.

miruska15
7. jan 2012

@andrema tak to si počkaj na 15r to bude ina byčica.To aj moj maly na všetko nie. cikat nie, papat nie, povedz toto nie, ukaž toto nie. Neviem prečo je taky ale lubim ho krpca zlaty je.Ono asi čim viac si ich všimame a pytame sa ich tak ich to asi otravuje. 😠

piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sisaha
7. jan 2012

@miruska15 najhorsie co moze byt, je porovnavat sa s druhymi.. 😉. Tak ako ty mozes byt zrucna povedzme v rucnych pracach, alebo mozes vyborne piect, ja som v oboch veciach ľavá a pokojne ma môžeš vysmiať. Keby sme sa zacali porovnavat, mozno budem vytrcat v uplne inych veciach nad tebou, alebo budem hlboko za tebou. Kazdy je jedinecna bytost, osobnost, vlastnymi zaujmami a schopnostami. Este som nepocula o tom, ze by sa niekto nenaucil chodit na wc (samozrejme beriem do uvahy zdravych ludi), alebo zeby sa pubertiaci budili v noci na mlieko 😉.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kohutovci
7. jan 2012

@fidka79 😀 😀 😀 my sme kupovali postel 200X220 v Drevone .. skus tam 😉