Slabý očný kontakt dojčaťa

galib
26. jan 2020

Stretli ste sa s tým, že dojča má problém s očným kontaktom ale iba z blízka? Napr keď kojím, alebo prikrmuje v stoličke, či keď si bábo posadíte na nohy oproti sebe? Z diaľky problém nie je 🤷‍♀️ Ale na blízko sa uhýba 🤔😑

pribinak
26. jan 2020

@galib však načo to robíš takto nasilu? Aj ja by som uhybala, keby niekto čumel na mna jak tela na nove vrata
Veď sa bábätku prihováraj tak aby mu to bolo prijemne.

daniella30
26. jan 2020

@galib autizmus 😀 nevsimaj si to tolko 😉

galib
autor
26. jan 2020

@daniella30 je to az tak na smiech?

galib
autor
26. jan 2020

@pribinak nerobim to vobec nasilu. Vsimla som si to raz nahodne a odvtedy to pozorujem ze to robi vzdy tak. Nebolo by vam divne kebyze vase dieta sa vykruca do stran len aby na vas nepozrelo? Urcite sa mu nevnucujem.

pribinak
26. jan 2020

@galib ak inak reaguje na všetko ostatne normálne tak nie. Možno videl niečo zaujímavejšie ako teba. Teba vidí každý deň. Možno si ho vyrusila. Civiet bude na teba malé bábätko, 8mes. už na teba až take zvedavé nie je. Objavuje svet.

galib
autor
26. jan 2020

@pribinak v to dufam lebo je to fakt zvlastne. So starsou som sa vzdy hrala na lietadielko na rukach a sa na mna smiala. Teraz sa pozera vzdy za nas alebo inde len nie do oci. Troska mam z toho strach.

pribinak
26. jan 2020

@galib aaaale. Nemusí byt ako sestra. Pozri ak je všetko iné ok, normálne reaguje na podnety, vyvíja sa inak normálne, tak prečo hneď hľadať problém.

galib
autor
26. jan 2020

@pribinak praveze je dost spomalena 😑 Zo zaciatku som si myslela ze je to len preto ze je velká a tazka. No cim je vacsia vidim aj iné veci ako napriklad sa malo smeje, usmieva, malo si dzavoce ci blaboce... je taka velka flegma. Chyba jej iskra, radost, chcenie 🤷‍♀️

pribinak
26. jan 2020

@galib pediatrička?

galib
autor
26. jan 2020

@pribinak ze je pomalsia 🤷‍♀️ Ale pomalsia v smiani sa, kecani, radosti, neviem bojim sa najhorsej diagnozy ale na to zas mi velmi pekne reaguje na okolie ked niekto pride, rozlisuje mi zname a cudzie osoby, hraje sa pekne s hrackami nie monotonne... viem na vsetko treba cas ved ma len 8m ale ten kontakt s nou mi velmi chyba. Ale zas ked sa vzdialim z izby rev ako hrom.

galib
autor
26. jan 2020

@pribinak proste hladam mozno nejake mamicky mali podobnu skusenost 🤷‍♀️

derdia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
galib
autor
26. jan 2020

@derdia prepac, prisla som si po skusenost a radu. Nie som niektora mamicka. Trapi ma ocny kontakt malickej. Riesim to s lekarmi a odbornikmi ktorí mi davaju len cas co chapem a beriem. Chcem vediet ci su aj ine mamky ktore postrehli takyto problem u deti. Nepcham sa malej do ksichtu len sa s nou hram ako kazda ina mamka a tiez by ta to mozno trapilo keby si nepoznala ocny kontakt svojej dcerky.

maca2017
27. jan 2020

@galib My sme mali to isté. Slabý očný kontakt, málo smiechu,tej pravej detskej radosti, vôbec nebľabotal. Teraz má 20 mesiacov, trošku viac sa smeje aj jaší ale stále chýba tomu spontánnosť. Očný kontakt máličko lepší, na požiadanie na mňa kukne 😊 Bľabotanie úplne preskočil, išiel hneď na slová ale málo. Chodíme logopedičke, zatiaľ je v štádiu pozorovania, že čo sa z neho vykľuje. Boli sme aj u Jánošikovej, že ešte treba čakať...Nastúpil do jasli, to nás trošku posunulo v sociálnej interakcii. Tak uvidíme okolo dvoch rokov že čo bude...

tzuzka94
21. máj 2021

@galib Ahoj. Ako ste na tom s očným kontaktom? Mám 7mes syna ktorý sa vyhýba očnému kontaktu.. Dosť ma to trápi 🥺

galib
autor
23. máj 2021

@tzuzka94 ahoj, no zlepsilo sa to troska ale nie je to to prave 100%. Bola som s nou v CVI aj u psychologičky. Že mám iba dominantné introvertné dieťa 🤷‍♀️ Ona ked ma naladu je zlatá ale povaha je naročnejšia.

vahcaac
26. sep 2022

@galib ahoj ako ste na tom teraz ?

galib
autor
26. sep 2022

@vahcaac všetko sa zlepšilo 🙂

1mina
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kingacs
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
keppy11
22. okt 2023

Môžem sa spýtať ako ste dopadli ? Lebo máme presne ten istý problém.

tzuzka94
22. okt 2023

@keppy11 synček má už 3 roky je zdravý, múdry, šikovný nezbednik 🥰 Dlho som sa bála kvôli tomu očnému kontaktu, a celkovo nerád sa mojkal, ale všetko ostatné sa naučil na čas, ako 2 ročný už rozprával, teraz sa mu ústa ani nezatvoria 🤣

keppy11
22. okt 2023

@tzuzka94 ďakujem krásne za odpoveď. Lebo presne teraz toto riešim s našim skoro päť mesačným a mám z toho úprimne riaden strach.

keppy11
6. nov 2023

@galib môžem vedieť ako ste vy dopadli prosím ? Všetko v poriadku ?

galib
autor
5. apr 2024

@keppy11 všetko sa upravilo 🙂