Stretli ste sa s tým, že dojča má problém s očným kontaktom ale iba z blízka? Napr keď kojím, alebo prikrmuje v stoličke, či keď si bábo posadíte na nohy oproti sebe? Z diaľky problém nie je 🤷♀️ Ale na blízko sa uhýba 🤔😑
@galib autizmus 😀 nevsimaj si to tolko 😉
@daniella30 je to az tak na smiech?
@pribinak ze je pomalsia 🤷♀️ Ale pomalsia v smiani sa, kecani, radosti, neviem bojim sa najhorsej diagnozy ale na to zas mi velmi pekne reaguje na okolie ked niekto pride, rozlisuje mi zname a cudzie osoby, hraje sa pekne s hrackami nie monotonne... viem na vsetko treba cas ved ma len 8m ale ten kontakt s nou mi velmi chyba. Ale zas ked sa vzdialim z izby rev ako hrom.
@derdia prepac, prisla som si po skusenost a radu. Nie som niektora mamicka. Trapi ma ocny kontakt malickej. Riesim to s lekarmi a odbornikmi ktorí mi davaju len cas co chapem a beriem. Chcem vediet ci su aj ine mamky ktore postrehli takyto problem u deti. Nepcham sa malej do ksichtu len sa s nou hram ako kazda ina mamka a tiez by ta to mozno trapilo keby si nepoznala ocny kontakt svojej dcerky.
@galib My sme mali to isté. Slabý očný kontakt, málo smiechu,tej pravej detskej radosti, vôbec nebľabotal. Teraz má 20 mesiacov, trošku viac sa smeje aj jaší ale stále chýba tomu spontánnosť. Očný kontakt máličko lepší, na požiadanie na mňa kukne 😊 Bľabotanie úplne preskočil, išiel hneď na slová ale málo. Chodíme logopedičke, zatiaľ je v štádiu pozorovania, že čo sa z neho vykľuje. Boli sme aj u Jánošikovej, že ešte treba čakať...Nastúpil do jasli, to nás trošku posunulo v sociálnej interakcii. Tak uvidíme okolo dvoch rokov že čo bude...
Môžem sa spýtať ako ste dopadli ? Lebo máme presne ten istý problém.
@galib však načo to robíš takto nasilu? Aj ja by som uhybala, keby niekto čumel na mna jak tela na nove vrata
Veď sa bábätku prihováraj tak aby mu to bolo prijemne.