Skúsenosti s jasličkami

ivka5386
26. mar 2014

Ahoj ženy aké máte skúsenosti s jasličkami ? Zvykli si vaše deti ? od koľkých rokou ? mesiacov ? ste dali deti do jasličiek ? Nemali ste pochybnosti či to drobcovia zvládnu ???

sense
26. mar 2014

moja od piatich a vsetko v poriadku...zvykla si rychlejsie ako ja... 😉

vulka
26. mar 2014

Našu sme museli dať, keď mala 2 roky a 4 mes. Spočiatku sme chodili len na zácvik. Po cca 2 týždňoch už na celý deň. Spočiatku plakala, keď som odchádzala, potom pár dní plakala, keď som ju tam šikovala, lebo vedela, čo ju čaká a nakoniec si super zvykla. Veľa sa tam na ňu nalepilo. Básničky, pesničky, farby, tvary, zvieratá,písmená .... Máme ale super jasle, lebo sú tam len 4 deti, takže to decká majú také rodinné.

mimla
26. mar 2014

Môj nastúpil až v dvoch rokoch. Keď som však videla, ako mu to prospieva a aký progres urobil, ľutovala, že som ho nedala skôr. Ak sa mi niekedy podarí druhé dieťa a bude to v mojich finančných možnostiach, dám ho do jaslí hneď, ako bude schopné chôdze.
Začiatky boli samozrejme s plačom. Plač trval cca minútu a bez plaču to bolo cca po dvoch týždňoch. Či to syn zvládne som pochybnosti nemala, ale trošku som samozrejme stresovala.

bambulka82
26. mar 2014

@ivka5386 nas chodi od roka, zvykol si velmi rychlo 😉 po tyzdni nechcel ani domov chodit 🙂 ja som to zvladala horsie, ale ked som videla ze je spokojny, bola som aj ja 😉

ivka5386
autor
26. mar 2014

dakujem dievcata 🙂 🙂 🙂

meluela
26. mar 2014

Moj si nezvykol, isiel tam ako takmer 3r. plakal dva mesiace kazdy den. nie len pri luceni ale opakovane pocas celeho dna.
bol stale chory. som stastna ze s nim este mozem ostat par mesiacov doma a hrozim sa toho, co bude v skolke.
Ak by sa to dalo, bola by som s nim aj pripadnymi dalsimi detickami co najdlhsie. Nevidim v tom ziadny prinos ked dieta travi cas s cudzimi ludmi o ktorych nic neviem. A kaslem na to ci si bude vediet zaviazat snurky o pol roka skor a ci bude vediet desat alebo dvadsat basniciek. Organizovana kolektivna starotlivost o deti a statom ci ekonomikou vynucovana zamestnanost zien mimo domu je najvacsi podvod minuleho storocia. Ale asi je o dost lahsi zivot ked to nevadi vam ani vasim detom, potom neni o com.

miminaaa
26. mar 2014

Môj 22-mesačný synček nastupuje v utorok. Mesiac máme na zácvik, tak som zvedavá, ako mu to pôjde. Mám malú dušičku a aj mi je to na jednej strane ľúto, ale hádam si len nejako zvykne, drobček môj. 😉

patuska411
27. mar 2014

ahojte, moj maly bol od 6 mesiacov s opatrovatelkou a v 1. roku nastupil do jasli. Zaciatky boli hocijake, stale chori, plakal kazde rano, ale zase poobede nechcel ist domov. Do jasli musel nastupit, lebo ja som musela nastupit do roboty. Teraz je to najstastnejsie dieta. V jasliach si ho nevedia vynachvalit a ja som rada, ze tam chodi. Neskutocny pokrok urobil a nikdy by som sa mu az tak nedokazala venovat. Neviem si to vynachvalit, aj ked som zo zaciatku mala pochybnosti. Viem, ze nebudeme mat aspon problem, ked pojdeme do skolky. Je spokojny a teda som spokojna a stastna ja. Urcite odporucam, ale az po overeni jasli 🙂