Skoro trojročné dieťa dobre nehovorí

21. okt 2021

Ahojte mamičky moja malá bude mať v januári 3 roky a ešte celkom dobre nehovorí. Proste niekedy jej nie je rozumieť. Inač sa snaží hovoriť aj celé vety. Ako sú na tom vaše detičky?? Vedeli už skoro v 3 rokoch pekne hovoriť?

adelka2020
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanockamt
21. okt 2021

@adelka2020 presne toto chcela autorka čítať

tncka
21. okt 2021

Moja mala le 2 a pol ked zacala par slov,teraz nevie kedy skoncit🤣🤭

lolazmola
21. okt 2021

Ahoj veľa detičiek v 3 rokoch ešte nehovorí čisto. Veľa! Niektoré hovoria v tom veku veľmi slabo. Daj jej čas ono to príde. Ak máš obavy chod k logopedicke, ale ja osobne by som v tomto veku ešte pockala

lindusss2016
21. okt 2021

Moja ked mala 3, tak som jej rozumela len ja a nikto iny, nikdy po nas nechcela opakovat, teraz ma 5 a mele vkuse a ma prehlad v roznych temach, velakrat naozaj mudro hovori. Mladsi mal ani nie 2 roky, ked uz mu bolo pekne rozumiet a rad opakoval slova po nas. Je to velmi individualne. Dcera proste mlcala ako partizan, kym si nebola ista, ze jej to uz ide a zrazu zacala pomaly zo dna na den a uz hovorila vsetko. Doteraz je taka, ak si niecim nie je ista, nechce to robit, skusa si to, ale nenapadne. Az ked sa to nauci, vtedy sa zacne predvadzat

zlatyk16
21. okt 2021

Ano moj maly niktomu nerozumel len ja 🤣 daco povedal pekne a potom len velmi rychlo a svojou hatlaninou a tvaril sa pri tom ako keby povedal strasnu mudrost aj s otaznikom .... skolke sa to zlepsilo preberala som to aj ucitelkou ze ako to vidi ona povedala mi ze sa zlepsuje a pokroky su ze po 4 rokoch sa to riesi, a cez leto sa krasne rozkecal snazi sa a jemu uz rozumiet ...dakedy povie zle ale napravim ho a pekne zopakuje septembri mal 4r...ale este furt to neni na 100% takze mozno budeme riesit logopedicku este uvidim aky nazor bude mat ucitelka predsa x y deti cez nu preslo a kazde bolo ine ... ze s nimi trebe vela citat co moj knizky dajak nechcel ani nemusi tak som sa s nim viac rozpravala ukazovala atd

veronice
21. okt 2021

Moja bude mat tiez v januari 3 a ma fakt velmi obmedzenu slovnu zasobu... O skladani viet sa ani len nwmozeme rozpravat (ak neratam vcerajsie "mama daj buba" (buba je mlieko 🤦‍♀️). Telku, mobil, tablwt nepozera, denne citame faaakt vela, rozpravame sa (vramci moznosti) a tie slova z nej idu ale dost pomaly... Teraz ma frekvenciu tak 1 nove alovo tuzdenne ale aj za to sme vdacni.... Inak rozumiet rozumie fakt vsetko, aj v k izke ked jej poviem nwch ukaze nwjake zvieratko, vec alebo farbu tak nema problem... Ale opakovat po mne slova ani za svet 🙈 minule sa mi snazila krvopotne nieco povedat a nakoniec si len tak vzdychla ze och... Pytam sa jej - tu by si mi chcela nieco povedat len nevies ako, nejde to z teba... A ona len tak smutne ze nooo :(. Davam jej cas do toho januara a potom uvidime...

zlatyk16
21. okt 2021

@lindusss2016 ano aj u nas opakovanie 0 bodov vobec sa nechytal len ako 3,5rocny zacala

elizabet173
22. okt 2021

objednaj sa logopédovi, sú dosť dlhé čakacie doby, aby si niečo nezanedbala

marianna_peskova
22. okt 2021

Môj syn bol ako dva a pol ročný u psychologičky, pretože jeho učiteľka v jasliach povedala, že nie je normálne, aby ovládal iba štyri slová. Psychologička ju vpodstate vysmiala, že každé dieťa sa vyvíja inak: niektoré začnú rozprávať aj okolo štvrtého roku života.
Mesiac po návšteve sa syn rozhovoril: vedel celú abecedu, počítať do desať, začal po nás opakovať. Samozrejme, zmena prichádzala postupne.
Teraz má skoro tri roky a vie toho veľmi veľa, ale stále nevie skladať ani jednoduché vety. Preto ideme k logopedičke, nech nám poradí, čo ešte pre neho môžeme urobiť.
Nie je pravda, že objednanie na vyšetrenie trvá dlho. My sme z okresu Dunajská Streda a logopedička i psychologička mi dala termín o dva týždne.

henrikir
22. okt 2021

opytaj sa obvodnej lekarky, co ti na to povie. ona to bude lepsie vediet posudit, ci je potrebne zacat navstevovat aj logopeda alebo to ma cas este.

zuzkaa1991
22. okt 2021

Moja ma 3,5r a tiež nerozpráva pekne ale zas nemôžem chciet od nej ked iba v lete sa spustila "normálne "rozprávať do 3r. Mi vobec nerozprávala len hmkala