Ahojte..dcerka ma 2,7 r. a odmieta nocnik aj zachod.Predtym si pekne sadla obcas sa aj vycikala ale teraz dostane hysak a nocnik ani vidiet.Je dost hyperaktivna ma problemy so spravanim kedze moc este nerozprava tak sa dost vyjadruje vrieskanim..Nocniky ma dva ale na tie uz asi nesadne..Myslite ze ny som mala skusit hraci?Doma ju nechavam chodit bez plienky ale ona bude drzat dovtedy kym jej ju nedam ale proste to pusti do gati.Dakujem za kazdu radu...psychologa a neurologa sme uz navstivili...
@dadika41 vsetko chce cas. Mam dvojicky,maju 3 roky a 1 mi ani za svet nesadla na nocnik,nie to sa este vycurat. Ale asi tyzden po narodeninach som to opat skusila,porozpravala jej,ze ked chce ist do skolky,musi chodit na nocnik....a cuduj sa svete,zabralo to 😍 horsie je to s kakanim,ale to doladime 😊
No môj má 3 roky a tiež nič moc. A u nás je problém práve hrací nočník. Pred rokom si začal sadať naň a keď sme doň dali trochu vody a nočník začal hrať koniec, nechcel ho ani vidieť. Tak sme mali pauzu v domnení, že ho to prejde. Ale figu. Minule sa už konečne ráno pekne vypýtal cikať, aj sa vycikal a bum, nočník začal hrať a koniec, zase ho nechcel ani vidieť. Tak som tie kontakty zalepila páskou, aby nehral a zase sú kamaráti. Aj keď bez plienky nie sme, každý úspech je krok dopredu. V škôlke kam ide s plienkami nemajú problém a verím, že keď uvidí druhé deti chodiť na tie malé záchodíky, tak ho to bude viac motivovať.
Zajtra ma ist do skolky..ukecala som riaditelku ci ju nevezme aspon na skusku.Ked uvidi druhe deti mozno ju to napadne..uvidime...
@dadika41 týmto nutenim môže časom prejsť do uplneho bloku pokakavania alebo zadržiavania...nie je to dobrý nápad..ak xce kakat do plienky treba jej ju dat..mozno v skolke kakat nebude a bude ai "to" nosiť domov..tak ci tak vyprazdnovanie je jej samostatne rozhodnutie kam a kedy a za nu to ty nerozhodnes..veľa trpezlivosti prajem
V skolke chodia na zachod narazovo. Pojde s ostatnymi, uvidis. 😉 A ked nie tak ju budes asi musiet vybrat. To by som jej chvilu davala plienku zas a uplne zabudla na nocnik. Aspon na 2 tyzdne. A potom skusila znova.
Skus si kupit nejake obrazkove knizky , rozpravky, v ktorych sa deti ucia hravo a nenasilne🙂 Pozri si toto naucne videjko pre deti, mozno pomoze 🙂 učíme sa na nočník s Panáčikom Nerváčikom
zoznámenie sa s nerváčikom
https://www.youtube.com/watch?v=SpXOWqFZ47YChce to čas ...na pár týždňom to nechaj tak...ompar týždňov opäť bude mentálne niekde inde. Neboj,na nocnik bude chodiť,len teraz to pre.ju nie.je dôležité. Zažila.som.si to. Na 2.mesiace.som to nechala tak a potom som za 3 dni odplienkovala. Pomohla nám forma.odmeny,ale nie.cokolady....nalepovali sme.si na taky papier srdiecka a smajliky))
Moja mala si tiez sadla aj cikavala do nocnika ale tolo skor nahodne ked bola este velmi mala, potom ked mala 2 roky tak babky ju zacali deptat, ze uz ma chodit na nocnik, ze plienka je fuj a neviem co. Tiez mala hysaky so serbla a dokonca aj prebalit som ju mohla len ja. Ked mala 2,5 roka tak som ju doma nechala behat naholo, resp len v gatkoch, vydrzala aj tri hodiny a ked som jej dala.plienku, tak sa vycikala do nej a dala si ju dole. Postupne som jej plienku uz nedavala a zrazu sa sama vybrala.na nocnik. Potrebuje cas a sama sa rozhodnut ze uz je to tu. Podla mna to ma aj s tym, ze obdobie vzdoru a oni si chcu sami niektore veci riadit. A btw, odnaucila sa za tyzden...ten tyzden s nou nebol ani jedna babka 😁
Ahoj.moja ma tri roky a je uplne uzasna,sikovna atd,ale na nocnik/zachod ani za svet.nosi uz polroka nohavicky,ale cika a kaka len do plienky.ja uz len cakam na zazrak..pojde do skolky,na pol dna len a hovori,ze tam bude chodit na zachod,tak som veelmi zvedava.ked tu mala kamaratku,ktora chodila na nocnik,vzdy isla s nou a aj ona si tam vyzlecena sadla,ale nedokaze sa tam vycikat.