Skoro ročné dieťa napína rúčky a nôžky

sani33
12. júl 2017

Ahojte mamicky. Mate niektora skusenosti s tym, ze ani nie rocne dieta sa casto napina? Vystiera napnute rucky a nozky a kruti nimi? Ked je na brusku, pri krmeni, v autosedacke, ked sedi a hra sa... hocikedy. Preslo to samo? Co vam nato povedali lekari? Dakujem

hapipa
12. júl 2017

Vieš čo, kamoška s tým mala no tiež problém, ale ono to vlastne ani problém nebol. Doktorka jej povedala, že proste je to u niektorých detičiek normálne, že sa takto napínajú. Nevšimla si si, či rýchlo nerastie?

deti95060810
12. júl 2017

my sme to mali tiež a skončili sme u neurológa....nám sa to nepozdávalo - deti predtým to nerobili.
my sme aj googlili a bolo to nejaké svalové napätie....no normálny stav to nie je....ja na kamoškinom mieste idem resp. poviem lekárovi....

mijka88
12. júl 2017

Môže sa jednať o zvýšené svalové napätie, určite by som konzultovala s dr (môj predčasník to mal, v pohode sme to vojtovkou rozcvičili ...

sani33
autor
12. júl 2017

@deti95060810 co vam nato povedal lekar? Po akej dobe to asi preslo? Robili ste s tym nieco alebo nechali nech to prejde same?

sani33
autor
12. júl 2017

@mijka88 ako dlho ste asi cvicili vojtovku pokial to nepreslo?

mijka88
12. júl 2017

@sani33 cvicili sme od 3m do cosi vyse roka ... pytaj sa k neurologovi alebo na detsku rehabilitaciu (my sme chodili do MT)

katrin21
12. júl 2017

@sani33 dovtedy to nerobilo? odkedy to robi?

deti95060810
12. júl 2017

@mijka88 do Martina? Veľmi zlá skúsenosť. V Martine vojtovku cvičiť nevedia...práve kvôli ním sme zbytočne stratili rok a skončili sme v Olomouci, kde nás dávali dokopy... Samozrejme zaplatili sme si to samy....

mijka88
12. júl 2017

@deti95060810 jj do Martina my sme boli spokojní aj 2x na pobyte sme boli, nám tam pomohli veľmi... Malý tam ležal na nedonoseneckom tak už nás riešili rovno tam a som rada, lebo som už nikde nemusela naháňať termíny, prakticky všetkých odborných lekárov sme tam už mali a nemôžem povedať krivého slova...

katrin21
12. júl 2017

@deti95060810 no neviem, kamoska bola v MT na rehab. pobyte a velmi si chvalila, maleho tam uzasne nakopli

badimeria
12. júl 2017

A kde v Mt dievcata ste chodili cvicit?Dakujem

mijka88
12. júl 2017

@badimeria priamo v nemocnici detska rehabilitacia ordinacie aj oddelenie (nizka zelena budova)

dolynkag
23. aug 2020

@sani33 chcem sa opýtať, kedy vám to prestalo, naša má od 8 mes taký podobný problém, neviem, či to prejde aj samé, lekára kôli korone nevidela, ideme už v utorok, tak som zvedavá čo povie

sani33
autor
26. aug 2020

@dolynkag preslo to ak sa naucila zapajat ich do pohybu. Plazit, lozit atd. Ale ja som pre istotu a klud bola aj pri neurologicke, povedala ze je to ok, ze len nevie co s nimi.

dolynkag
26. aug 2020

@sani33 aha, lebo naša už má 14 mesiacov a stále pri nejakom vzrušení /napr. čítanie knižky/ to robí...ideme na vyšetrenie som zvedavá