Skoro ročné dieťa doma plače

anika159
14. máj 2013

Ahojte, hladala som tu odpoved ale vacsina mamiciek ma opacny problem. Moj maly bude mat rok je velmi zive neposedne diet uz vyse mesica chodi no zive striebro. Problem, ktory mam je ze mi doma stale place. Nevim ci sa len rozculuje ale stle mrnci je smutny lozi za mnou a to i ked sa mu venujem i ked nieco robim. Ked uz to neviem vydrzat idem s nim von. Cele poobedie sme vonku, a to je usmievavy neplace nic zlate dite z reklamy.Doobeda me dom to varim upratujem, ale obcas sa to neda vydrzat. Idem i doobeda. Dojdeme domov, rev. Taktiez je taky ked k nam pride navsteva umieva sa tesi, jasi. Navsteva odide, rev. Nechapem to a neviem co obit. Uz mam pocit ze mu leziem na nervy 🙂

lleniak
14. máj 2013

@anika159 len vydrzat, pripadne ked sa ti naozaj nikam nechce alebo je nanic pocasie, stretavat sa s kamoskami, susedami. my tak robime, ze sme na striedacku u nas alebo u niekoho, ked sa da. aj na ihrisko sa najradsej dohodneme viacere. teraz s mladsim je OK, ale starsi bol ako babatko a male dieta presne taky, ako opisujes. rano som musela do 9 byt z domu a ak pred 5 vecer videl vchodove dvere, bol reeeev. cim bude syn starsi, tym viac veci budete moct aj doma robit a bude spokojnejsi. akonahle prisiel cas, ze sme kreslili a vystrihovali a nieco vyrabali, tak ho to aj doma o cosi viac bavilo. akurat, ze bez pomoci dospeleho to dlho nejde. kazdopadne drzim palce a neboj, pride cas, ze budes ty chciet nieco robit s dietatom a ono ta odpinka, ze by sa slo radsej hrat s kamosom od susedov 😉

anika159
autor
14. máj 2013

@lleniak 🙂 to viem ze to ma caka hihihi ale dakujem ide v septembri do jasli tak sa to hadam zllepsi len mi ho je obcas luto🙂 dakujem z radu🙂

lenka_da
14. máj 2013

@anika159 podla mna sa sam nudi alebo mu je smutno. Ked ste vonku, ma kopec podnetov, ktore zamestnavaju jeho pozornost. Navyse ty si mu v tej chvili vonku tiez k dispozicii. Ked ste doma a venujes sa domacim pracam, citi sa odstrceny a sam. Nic zvlastne, aj moje deti presli takym obdobim. Skus ho zamestnat, ked nieco robi, aby ti "pomahal". Neboj, to prejde 😉

anika159
autor
14. máj 2013

@lenka_da este ma len 1 rok zachvilu takze s pomahanim je to problem, tiz ma napadlo ze sa nudi, len moja fantazia uz zaostava co s nim vymysliet a telku mu pustat na zabavenie nechcem...🙂 no musim asi vydrzat🙂

bbbarunka
14. máj 2013

@anika159 ahoj, moj 1,5rocny rastik robi presne to iste. mne casto pomoze, ze mu poviem, aby si doniesol knizku, ktorej text mu recitujem (citam mu prakticky neustale, takze vacsinu poznam uz spamati) alebo sa aspon rozpravame o tom, ake zvieratka su v nej. tiez ho bavi hrat sa so mnou na schovavacku, ked varim. skryje sa za kuchynske dvere a ja ho akoze hladam, pytam sa, kde je, kam sa mi skryl. a do tretice, kopem si s nim loptu. zistila som, ze viem naraz varit a hrat futbal🙂 no a niekedy ho zabavi, ze si vytiahne hrniec, ja mu dam varesku a potom ochutnavam, co navaril🙂

anika159
autor
14. máj 2013

@bbbarunka dakujem za tipy baby ste zlate🙂

cerez
14. máj 2013

@anika159 Môj drobec je tiež plačko, ale musím ho pochváliť, už sa to zlepšuje. U nás fungovalo len šantenie. Dala sa na štyri a hrala som sa na psa. Dychčila som ako pes, akože ho olizujem. Miluje psíkov. Znie to fakt divne, ale totálne som sa znížila na jeho úroveň. Alebo sme sa schovávali. Vedela som kde je, lebo hlavu dal pod vankúš, ale ritka trčala von. No ja hľadala a tvárila sa, že kde ten môj drobec je. A zapájala ho do prác. Triedili sme prádlo. Podával mi štipce a tak. To zvládol už ako 11 mesačný.

matozazzo
14. máj 2013

@anika159 presne som mala to iste a zacala som malu davat do miniskolky, este pred rokom na chvilocku, od roka na dopoludnie a asi od 16m na cely den... Ma 20m, sama papa, je uz takmer bez plienky, rano sa pyta do skolky, spinka tam aj 2,5hod vkuse, co doma nie a poobede nechce ist domov... Bolo to to najlepsie rozhodnutie pre mna, uz som nevladala...

lenka_da
14. máj 2013

@lenka_da v kuchyni mam vyclenene dva spodne sufliky s roznym kuchynskym naradim, ktore povazujem za relativne bezpecne pre deti. V tychto suflikoch ti moze "upratovat" aj batola, ktore este nechodi. A sediet vo vysokej stolicke pri tebe, ked varis a miesat varechou v nejakej plastovej nadobe NEuvarene cestoviny. A tiez v takej chvili mu davat k dispozicii plastove, plechove dozy s bezpecnym obsahom, neotvorene skatulky s cajom, roznymi malymi kuchynskymi pomockami, stipcami, atd. ktore mu inokedy nedat, aby boli pre neho vzacne. Ale vela domacich prac sa s rocnym dietatom robit neda, to je fakt. Prajem pevne nervy. 😉

monyccka
14. máj 2013

@matozazzo a do ktorej miniskolky davas? Do simba?

anika159
autor
14. máj 2013

@matozazzo moj ide od septembra na cely den... To uz dajako zvladnem hadam🙂))

cherry1981
14. máj 2013

ja mam doma presne to iste nasu rocnu dcerku 😀 Ale uz som si nejako zvykla ze sa od nej nemozem ani pohnut este ked idem na zachod tak musi byt pri mne inak place na celu izbu kde jej mama odisla a upratat alebo navarit? No u nas nehrozi take nieco robim ked pride mm z prace alebo starsie deti zo skoly 😀 😀 kedze aj ked spi poobede musim byt pri nej bud lezat, alebo ju hockat v kociku. Ale to prejde uvidis 😉

ivanka.7
14. máj 2013

hehe, podobne 😀 Bud sa nudi a lozi po mne alebo vystraja (snazi sa tyrat psa, vyhadzovat sufliky a pod.). Bavia ju domace prace, vesiame spolu pradlo, vykladame umyvacku riadu, vysavame (ale len bezkablovym vysavacom 😀), ceseme psa - nezabavi ju to na dlho ale da sa. Strasne rada dava pradlo do pracky, tak ju nechavam, nech svoje veci dava dnu a von - nie su tak spinave, ze by ich nemohla chytat a ona sa zabavi. Trochu sa da hrat aj s hrackami, ma svoje oblubene. A vela sa mojkame.
Hm, takto to znie skoro idylicky :D ale niekedy mam pocit, ze pri nej zosaliem 😀

lucia006
15. máj 2013

Ja mam ten isty problem ale ani nie so 7mes,syncekom 😖 ked sme na navsteve vonku alebo je niekto unas je usmievavy tichy kazdy hovori ake pokojne dietatko,a ked otvorim dvere unas doma zacne plakat nikde ho nemozem polozit mrnci zlosti sa,tiez neviem co stym .a to si stale hovorim ,ze ed bude chodit bude lepsie ale ako citam vas prispevok mozno ani nie 😒 este stastie,ze mame dvor zahradu a netreba stale snim chodit do ulic. 😉

jaja018
15. máj 2013

@anika159 máme rovnaký problém. Doma sa jednoducho nudí. Moja je doma tiež uknucana a nevie čo zo sebou. Ale ona mi uz ukáže ze papa a vonku je všetko ok