Skoro dvojročný syn sa bojí zo dňa na deň kakať

moonii
12. nov 2013

Ahojte mame malý problém. Syn sa pred tromi týždňami dosť rýchlo odučil od plienok, ale v piatok sa mu podarilo vykakať na dlážku a odvtedy sa bojí kakať. Behá, chytá sa za zadok a nie a nie sa vykakať. Až keď už neudrží tak s plačom sa vykaká do slipkov, alebo teda tam kde stojí. čo robiť? V decembri budeme mať 2 roky.

saska.t
12. nov 2013

Presne toto som zazila s dcerou,trvalo to 3 mes. a ja som Bola z toho uplne vedla,kazde kakanie velky cirkus,niekedy aj 4-5 dni nekakala,museli sme ju len ukludnovat,ze kakat sa musi a ze je to v poriadku,nakoniec to preslo,chvalabohu

rebeka25
12. nov 2013

aj my sme si tym presli 😒

farmacka
12. nov 2013

len vela pochopenia, lasky a nadhladu, to sa spravi, chce to iba cas...ale drobec musi sam prist na to, ze je to v poriadku a netreba sa bat..

katkalubkova
12. nov 2013

skusila by som posadit maleho na nocnik a hrat sa s nim, len tak cez den 🙂
Ked sa vykaka, alebo vycika, zhyknut a pochvalit ho 🙂, myslim, ze za skusku to stoji 😉

bosoriak
12. nov 2013

@moonii Pokial si nerobila ziadny cirkus okolo toho kakania na dlazku, tak si ten stres spravil sam. A sam sa z toho aj dostane. Presla som si so starsou vselicim co sa kakania tyka, nakoniec zabralo jedine - absolutne si to prestat vsimat. Mas nakakane v gatkach? Tak pod, prezlecieme. Vykakala si sa na zem? Tak pod, utrieme. A cuduj sa svete, po tyzdni mojej "ignoracie" to zacalo ist, normalne na zachod.
Takze laska a nadhlad, ako pise @farmacka. A neprehanala by som to ani s tymi pochvalami, lebo niektorym detom to moze byt neprijemne tiez.

Drzim palce.

moonii
autor
13. nov 2013

Práve že já naň ho kvoli tomu vobec nekricim nie som ten ukricany rodič. A on nechce ani do plienky nikam. Len hodinu chodí, chytá zadok a strach v ociach že chce kakat. Skusame vsetko aj hranice na nocniku, aj rozpravky, hadam ho to přejde samo. Rebeka25 jako stě to riesili?