Skoro 8 mesačné dieťatko sa nepohne v chodítku

saska2208
21. mar 2013

ahoj mamicky mam takmer 8 mesacnu dcerku. teraz sme jej kupili choditko ale ona vnom nespravi ani cm. ani dozadu ani dopredu. mam jej nechat cas alebo ju tam nedavat? sama sa este neposadi ale ked ju posadim tak uz sedi bez opory. zacala sa uz plazit. no stvornozkovat asi nebude, lebo na kolienka sa vobec nestavia. chcem sa aj spytta ako si sadne z plazebia? pretaca sa zatial len z chrbatika na brusko, z bruska na chrbatik sa este nevie, nemala by to uz vediet? dakujem za vas odpovede.

danka86
21. mar 2013

@saska2208 ja som svoju dala do choditka az teraz 😀 ked si tam uz sama vleze a ma z toho srandu. To je uplne normalne, ze sa v nom nepohne, ved je este malicka. A ked sa nevie ani posadit, tak ju este netrap s choditkom 😉

zuzkat1
21. mar 2013

@saska2208 nechaj to na nu. Sama vie co a kedy. Choditko zahod znicis jej nohy aj klby. Je to podla ortopedov skodlive. Kam sa ponahlas? Najprv sa musi sama posadit. A ty uz chces aby chodila. Kazde dieta je ine. Ak mas pochybnosti ohladne sedenia a pretacania tak sa opytaj dr.nech ta posle k neurologovi.je to ok.my sme chodili.len ju pocvicila a vsetko bolo ok.

reanda
21. mar 2013

nedavat do choditka, neposadzat.. ze sa zatial len plazi, je uplne ok, neboj sa, zacne aj stvornozkovat, ak ju nechas na pokoji.. a ked sa da na styri, tak sa aj posadi.. ved je este malicka, ma na vsetko cas 🙂

zuzka38
21. mar 2013

@saska2208 ma kopu casu na stvornozkovanie aj sedenie, moj syn sa najskor plazil, potom stvornozkoval a az potom zacal sediet... do choditka som ho nikdy nedavala.. na co je to dobre?

samuelkovo
21. mar 2013

My sme mali tiez choditko, ale velmi sme tam maleho nedavali. Vravi sa ze nieje ani velmi prospesne pre dieta, neviem co je na tom pravdy.....Maly v nom bol len ked som sla do sprchy na chvilocku, ked nechcel byt v postielke.Aj to malokedy... a naucil sa nadherne chodit aj bez choditka 🙂 Len treba dať dietatu čas 😉 všetko príde ked bude ta spravna chvila....

turistka
21. mar 2013

@saska2208 do choditka nedavaj, ma este cas a ked uzna za vhodne, tak spravi jednotlive ukony sama. nevie este sediet - resp. sa sama posadit a ty ju chces dat chodit a stat? mozes jej tym len uskodit

evinkag
21. mar 2013

Suhlasim s ostatnymi mamickami. Je este malinka. My sme tiez najskor sa plazili. Dokonca sme aj kolenkovanie preskocili.. Lepsie sa malemu plazilo a teraz ked chodi tak aj kolenkuje...ale v 8 mesiacoch este nic nerobil....mate casu a casu... 😉

cerez
21. mar 2013

@saska2208 Pokiaľ je tam dieťatko chvíľku, nemôže sa nič stať. Ja som syna dávala až neskôr a to len na chvíľku. Môj tam tiež len stál ale do dvoch týždňov sa už posúval dozadu. Dieťa veľmi rýchlo príde na systém a ešte budeš prekvapená ako bude v ňom lietať a narážať do achiloviek dospelému. 😀

monika882
21. mar 2013

moja dcera ma 7 mesiacov v chodaciku uz beha mesiac ale suhlasim s ostatnymi kazde dieta je ine sediet sama vobec nevie

zivika
21. mar 2013

@saska2208 ja som choditko vobec nekupovala, nieze by som bola nejako zasadne proti, ale mne to pride zbytocne...podla mna ju tam, ale davas skoro, ked sa nevie ani posadit, ani pretocit z bruska, musis ju najskor motivovat, aby sa to naucila, choditko ma pomahat, az ked sa dieta uci chodit...myslim, ze ju tym choditkom trosku brzdis vo vyvoji, lebo toto sa jej zapaci, ma odtial fajny vyhlad, nemusi sa snazit a straca motivaciu sama urobit nieco preto, aby objavovala svet...ale to je len moj nazor 😉

vrn
21. mar 2013

moja prva v 7 mesiacoch sa uz dvihala na nohy, plazila sa od 5 (mala remence kvoli klbom a chodili sme na rehabilitacie). Druha dcera mala klby v poriadku a do 8 mesiacov nic - prevalovala sa, cuvala dozadu, hotovo. V 9.mesiaci sa naucila vsetko naraz - plazit, dvihnut na kolienka, stvornozkovat aj sama si sadnut. Kamoskina dcera isla zasa z plazenia rovno na nohy. Nenut ju, kazde dieta vie kedy pride jeho cas, kedy ma dost silne svalstvo na ten-ktory pohyb. Ak sa ti nieco nezda porad sa radsej ako ju motivovat k pohybu a cvicit s nou aby jej spevneli svaly. Drzim palce 🙂

sasikas
21. mar 2013

choditko odprac do pivnice, daj jej cas a nechaj vsetko na nu a zacne aj stvornozkovat, aj sediet a potom chodit...hlavne jej nebran v prirodzenom vyvoji dvanim do choditiek a posadzovanim..... 😉 vsetko ma svoj cas....

bibistec
22. mar 2013

vyhod choditko kym jej znicis chrbticu

monika882
23. mar 2013

to si nemyslim moje deti mam este dvoch chlapcov a obaja tak behali a su sikovni stale ale vcera uz sama posedela 10 min bez opory myslim si ze kazde dieta je ine aj v chodeni ci sedeni

denisenko
23. mar 2013

@saska2208 každé dieťa je iné....hlavne neporovnávaj....moj sa začal stavať na nožičky a len na nožičky už v 5-tom...chodil za ruky...a plazil sa..ale sám sa neposadil a ja som ho nechala tak....ani v postielke sa sám nepostavil...a potom...jeden den sa sám posadil, o pár dní sám postavil...začal štvornožkovať a o 2 týždne sa pustil a dnes sám chodí....takže...každé dieťa má svoj čas a svoje tempo..ked mu stačilo plazenie a v tom bol desne rýchly...prišiel do kuchyne skor ako ja 😀 😀 😀 😀 tak nepotreboval štvorkovať...pokým nezistil, že sú aj veci vyššie, čo stoja za to...a tak sa postavil...treba len motivovať , to pomože....a ked: kamarátkin malý už sedí, chodí, rozpráva a podobne....radšej jedným uchom dnu a druhým von.... 😉 😉 😉 😉 😉

denisenko
23. mar 2013

babule...moj malý tiež bol v chodítku a ešte sám nesedel...ale zato sa naučil z neho vyliezť..... 😀 😀 😀 😀 😀

fatima1972
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mimikas
26. mar 2013

@saska2208 podla mojho nazoru to nechaj na nu a do choditka ju nedavaj, to plazenie je v pohode, vela deti sa najprv plazi a az potom zacne pomaly stvornozkovat (aj my sme tak boli), dieta by si malo tiez same sadnut, ty ho sediet nedavaj, len ked ho ides nachovat, ono si same sadne z plazenia, ked si dieta same sadne vola sa to aktivny sed a vtedy dieta zapaja vsetky svaly chrbta a aj nohy na udrzanie stability, ked ho posadis ty tak ono vlastne nemusi robit same nic a len sedi pasivne. Dieta by do choditka nemalo ist skor ako si same sadne ale zase nauci sa chodit bez choditka same v pohode, len asi trosku neskor, lebo bude nutene sa najprv naucit same postavit a potom stat. Nechaj malu nech robi veci po svojom a v case ked to vyhovuje jej, deti vedia kedy a co maju robit, netreba ich do nicoho tlacit, kazde dieta je jedinecne a vyvija sa svojim tempom. Hlavne sa nedaj odradit recami typu, moja uz chodi a vasa este nie??? 😀

mimikas
26. mar 2013

@denisenko tak to bol sikulko, deti maju niekedy uzasne napady a naucia sa najskor veci co su nebezpecne a zakazane 😀

saska2208
autor
26. mar 2013

@fatima1972 a v poradni ste stymto presli v pohode? neposlala vas niekde na nejake cvicenie? ja to.necham na nu ale nechcem aby e niekam chodili cvicit. ona ani na nozkach neposkakuje ako to pissu v knizkach ze v 7 alebo 8 mesiaci ked si dietatko posyavime na kolena poskakuje. bojim sa aby bolo vsetko ok.

simca06022011
26. mar 2013

ak je inak ok, neriesila by som to.. moja mala NIKDY nepresla v choditku ani cm, zato vyskocit z neho vedela :P Chodit zacala az skoro v 15 mesiaci a prezili sme to... neda sa povedat co by malo kedy dieta vediet... ja som v jednorocnej poradni nevedela ani poratat slova ktore vie povedat ale za to sme nechodili... daco za daco 🙂))

fatima1972
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dedenini
27. mar 2013

@saska2208 moja mala tiez celkom neskoro zacala stvornozkovat... No niekde tu na MK som citala ako sa to uci.. raz som to skusila.ze som ju dala na kolienka a tak hupala do predu do zadu. A zrazu na druhy den uz sama skusala, dovtedy sa ani nejak neplazila, skor kotulala 🙂 sedet sa naucila tiez az ked pomalicky zacala stvornozkovat. Do choditka som ju dala mozno 5 krat a tiez na zaciatku ani krok, ani do predu ani zo zadu... tak somju tam prestala davat.. Az neskor ked vedela stvornozkovat par krat som ju tam posadila a uz jej to troska slo..no skor viac do zadu.. ale aj tak ju tam nedavam.. zacala sa potom zdvihat ku gaucu a tak..teraz uz chodi popri nabitku. Budeme mat rocik za 2 tyzdne. A inak ja vraj ako malicka som nevedela vobec stvornozkovat , ani stat , lenzrazu jedneho dna ma postavili a ja spravila kroky prve... takze nicoho sa neobavaj, ono to vsetko pride..chce to cas 🙂

saska2208
autor
27. mar 2013

@fatima1972 nasa sa este nevie sama posadit a pravdu povediac si neviem predstavit ako to chce spravit... ona ked je na brusku sa tak volako do boku vykloni ale nohu si nepodklada na nejake sedenie. v postielke sa ani o tycky nepotiahne do sedu. a co si s malou cvicila?

jarkapa
27. mar 2013

@saska2208 nestačím sa diviť, čo tu čítam. Nechceš už náhodou, aby sa pýtala aj na záchod? Nechápem, kde si zobrala, že 7-mesačné dieťa má byť už v chodítku a učiť sa chodiť! Všetko má svoj čas a súbeh. A píšeš, že ešte sama nesedí a to už chceš, aby aj chodila? Z niektorých mamičiek sa mi vážne pretáčajú panenky 😨

fatima1972
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lusinda1989
27. mar 2013

Boze baby ukludnute sa a nenavazajte sa so nej... Kazde dieta je ine a mozno to chcela len vyskusat ci sa tam malej bude pacit... My sme sa zacali otacat ked nemala este ani tri mesiace a to z oboch smerov... Plazit ako stvor mesacna a ked nemala este ani pat mesiacov tak stvornizkovala o dusu... Uz dva tyzdne sa sama stavia na nohy a to len vcera mala pol roka... Kazde babo je inak sikovne takze je len na jej uvazeni ci tam bude jej dieta davat alebo nie. Mna by mohla tiez kopa ludi ukamenovat ale radsej sem take veci ani nepisem lebo je tu kopa supermam co zjedli vsetku mudrost sveta a vedia vsetko aj o nasich detoch...

saska2208
autor
27. mar 2013

@jarkapa ked sa ti nieco nepaci tak necitaj a hlupe komentare si nechaj. pokial viem je to stranka pre mamicky, je tu x y roznych otazok. PREPAC ze som sa vobec dovolila nieco opytat, nabuduce Ti najskor napisem ziadost ci sem mozem pridat nejaejaku otazku....
@lusinda1989 dakujem za odpoved. 🙂 kazde je ine ja viem len nasa mi pride trosku lenivsia, mozno je to aj tym ze je mesiac skor narodena. 🙂 do choditka teda nedavam pockam kym bude vediet lepsie pouzivat aj nozky 🙂

jarkapa
27. mar 2013

@saska2208. Prepáč, ak som sa ťa dotkla, ale nebudem ti trieť med okolo úst. Proste sa mi to zdá byť neuveriteľne primitívne sa pýtať na niečo takéto pri 7-mesačnom dieťati! Je XY rôznych článkov na nete, už keď sme pri tom a pochybujem, že aspoň jeden z nich odporúča mamičkám dávať 7-mesačné DETI do chodítok. Šak to je normálne proti zdravému rozumu toto! Mám 6,5-ročného syna a ako sorry, ale neviem si predstaviť, že by som ho už od 7-mesiaca začala učiť chodiť! A nemáš prečo sa urážať, keďže si tu založila túto "dôležitú" otázku, tak snáď máme každá jedna právo vyjadriť svoj názor. Hádam si si nemyslela, že každá tu budeme s tebou súhlasiť a pritakávať ti, aký je to SUPER nápad dávať 7-mesačné dieťa do chodítka. Ked chceš počuť len pozitívne reakcie, radšej ani nič neuverejňuj. ĎAKUJEM 😝

huxy
27. mar 2013

napíšem svoju skúsenosť.malinká mi nosila pavlíkové remence od 3 do 6-tich mesiacov.čiže všetko,čo sa bábo má v tom čase naučiť,tak malá nevedela.sama sedieť,otočiť sa z bruška na chrbátik a naspäť sa naučila až potom,cca keď mala 7 mesiacov.potom sa pomaly naučila plaziť.detská doktorka nás pre istotu poslala na rehabilitačné cvičenia.po cvičeniach /bolo ich spolu tuším 8/,začala loziť,mala vtedy 10 mesiacov.potom sa pomaly stavala sama na nožky popri nábytku,spravila pár krôčkov.chodiť začala riadne asi ako 14-15 mesačná.chodítko /pavúka/ sme nemali,len také,čo sa tlačí.ale to bolo aj tak dobré už len keď vedela ako tak chodiť.nikdy som ju do ničoho nenútila /teda okrem tých rehabilitačných cvičení/,dala som tomu čas.nemyslím,že niečo zameškala.len všetko robila neskôr,no nemyslím,že to bolo nejak na škodu.