Skoro 2 ročné dieťa trucuje. Čo mám robiť?

katebj
12. apr 2012

Mozte mi poradit, co robite, ak vase dieta trucuje? Lebo nas maly (skoro 2 roky) zacina trucovat a strasne place. Napriklad nechce spat a chce ist z postielky von, strasne place a snazi sa z nej dostat, ak ho vyberiem, tak vymyslanie sa stupnuje a stupnuje... a ak ho tam necham musim davat pozor, aby s nej nevyskocil, lebo uz sa tak raz stalo. Vie plakat aj 20 minut, vlastne to nie je plac ale strasny rev... Mate podobne skusenosti? Dakujem 🙂

bets
13. apr 2012

ked deti plakali v obdobi vzdoru, nechala som ich plakat. samozrejme sa plac neustale stupnoval. potom ked pochopili, ze ja nereagujem, tak casom ich to preslo. treba len vydrzat a nenechat sa vytocit placom. mne pomohlo, ze som zatvorila dvere, aby ten plac bol co najviac tlmeny aby mi to nedrasalo nervy.
horsie bolo, ked dieta spustilo plac na ulici, tiez som si dieta nevsimala, len som zabezpecila dietatu bezpecnost. neraz sa sa stalo, ze som si odniesla domov metajuce sa dieta, ktore sa tazko drzalo.
po viacerych vystupoch som sa naucila, co je spustacom a takisto som sa naucila tymto vystupom predchadzat. a casom obdobie vzdoru preslo.
teraz s odstupom si uvedomujem, ze to bolo este dobre obdobie, dieta sa da nejak spacifikovat, horsie ked dieta prichadza do puberty, taketo obdobie vzdoru v 2-3r. je skuska nervov na dalsie narocnejsie obdobie, ked deti idu do skoly a postupne do puberty...

nice202
13. apr 2012

@katebj toto presne robi aj moja. najprv som k nej chodila, aby sa utisila, ale to bolo este horise. teraz ju necham tak, kym to neprejde. stale na nu pozeram, ci si nejak neublizuje. netreba kricat, nedajboze dieta bit. to prejde samo.

katebj
autor
13. apr 2012

Dakujem vam za odpovede... no ked ho necham tak on ziape aj 20 minut akokeby ho trhali :DDDD... Ale tak ignoracia bude asi fakt najlepsia, a dufam, ze pochopi, ze tym nic nedosiahne..

irriss
13. apr 2012

@katebj
Trucovani muze byt o tom, ze nam dite sdeluje neco, cemu my nerozumime...a snazi se nam trucovanim dat najevo sve potreby, touhy ...
Je treba se zastavit a vymyslet tisice otazek "proc to dela" nez dostaneme odpoved v podobe klidu..uvidis, ze nakonec Te bude tahat za ruku nebo za sukni k tomu, co by chtel...

p.s. Vyndej ho z postylky...a uvidis, kam pujde.. 😉
ale zalezi, jestli jsi "rezimova maminka" - ja jsem "bezrezimova" a tak mi nikdy nevadilo posouvat "hodiny" podle potreb deti...
😉

katebj
autor
13. apr 2012

no ked ho vyberiem, tak on zacne vytahovat hracky, alebo chce vsetko naokolo co vidi... a to vcera uz bolo 11 hodin v noci, Normalne chodi spat okolo pod deviatej. Takze hranie nehrozi...

karmelka77
13. apr 2012

@katebj musis sa zmierait aj s tym ze ti uz nebude chciet spavat cez obed, bezne deti okolo dvoch rokoch prestavaju spat...a druha vec - nie je dobre ani ignorovat ten plac a nechat to tak, treba sa snazit zaujat ho niecim inym...mne to spravil prvy krat pred par dnami, aj ked bolo uz nieco podobne predtym vela krat ale teraz to bol tvrdy vzdor...ja som sa najskor smiala stala nad nim a nechapala...ale potom som mu zapla spievankovo na ktore najskor nereagoval...tak som ho nejak zobrala na ruky a isla mu ukazat co ide papat tak sa ukludnil, potom sa zapozeral do spievankova a nalozila som mu obed, on chcel totiz cucu a preto taka scena ze som mu nechcela dat...tak som mu povedala ze dostane az ked sa naje, najedol sa a dostal cucu...nie je dobre anni kricat a bit a ani ignorovat uplne, treba niecim zaujat...aj ked je to narocne...

katebj
autor
13. apr 2012

viem, co myslite, jasne, ze ak nieco chce, tak sa snazim zistit, co to je... ale tak o 11 v noci? ak sa nauci v noci hrat s hrackami, tak potom nebude chciet spat a bude si mysliet, ze si moze robit, co chce... myslim, ze dieta musi mat rezim a musi vediet, kedy je cas na spanok.

bonaquaba
13. apr 2012

no atk to je dost komplikovane, ked o takejto hodine sa chce hrat, tak vecer pred spanim chod s nim na chvilu von nech sa unavi a mozno bude lepsie zaspavat, alebo si ho daj k sebe a skor zaspi a ked uz bude spat tak ho daj do postielky, ale tu je riziko,ze si zvykne a nebude chciet spat v postielke, ale pri tebe, alebo ho skus objat a povedat mu ako ho mas velmi rada, toto u mojich deti vzdy zabralo, ked boli nervozne,alebo trucovali a ja som ich objala, tak zrazu sa stal zazrak, skludneli a aj zabudli na plac a objimali ma, niekedy sa dieta aj zo zaciatku trepe, ale ked ho budes drzat v naruci, tak max do minutky sa ukludni a bude stastne, ze ho objimas a ze ta citi a toto objatie robim vzdy, ked vidim,ze nieco nie je v poriadku,ze ma slzy na krajicku, tak n=mojim detom to velmi pomaha, ze si ich vsimnem

baculka35
11. sep 2013

@bets no nam to dnes trvalo asi 1hodinu.tiez hisak.nechcela spat,hadzala sa v postielke.ani na ruky nechcela ani nic len von,ze chce ist ze nechce spat.no nam nepomohlo ked som zatvorila dvere.bolo este horsie.skoro vyskocila s posielky.mala som aj strach aj nervy,raz sa mi aj na ulici hodila o zem a vres.ludia pozelali.ja proste na to niekedy nemam nemam nervy a vytrieskam ju.niekedy necham plakat ako dnes ,ale mala vydrz tu 1hodinu.co robit.nechat plakat.ci utisit ked ani nechce?????

abbey1
11. sep 2013

@baculka35 Prečo ju nechávaš hodinu hysačiť v postieľke? To nepochopím. Keď dieťa nemá potrebu spánku v okamihu, keď si rodič myslí, že má spať, treba dieťa zlomiť a donútiť ho spať? Nie je lepšie a pre všetkých kľudnejšie, ak dieťa spí, keď naozaj spinkať potrebuje?
Osobne si neviem predstaviť, že dieťa takto nechám plakať a keby mňa niekto nútil robiť podobnú vec proti moje vôli, tak asi tiež jačím ako o život. Čudujeme sa, aké sú anše deti jedovité a trucovité a samotní im pritom vytvárame stresové podmienky. ☹

baculka35
11. sep 2013

@abbey1 no nechala som ju lebo jacala vzdy.nechcela ist ani von,ani spat ani na ruky.tak co robit??u nas funguje ze ked presvihnem hodinu ked ma ist spat byta OBCAS taka.no nie vzdy sa da ist aby spala presne ked ma.ona ked nie je po jej voli,zacne sa hadzat o zem a tak...