Skoro 18 mesačný syn ešte sám nechodí

atoskopetrik
7. jan 2015

ahojte baby, mam 17 mesacneho synceka a za par dni bude mat 18 mesiacov. Stale nechodi sam, iba popri nabytku alebo sem-tam ked ho chytime za ruky obe. Pocula som, ze ked dieta nechodi do 18 mesiacov, tak ist treba neurologovi. Baby, ktore ste mali podobny problem, ako ste to riesili a co Vam poradil neurolog...dakujem

mima4
7. jan 2015

@atoskopetrik starala som sa o 17 mesacneho chlapceka, ktory robil detto... jeho dvojca uz chodilo (tiez chlapcek)... teraz je jak tajfun 😉

ellca123
7. jan 2015

aj u nas v rodine to chlapcom vsetko trvalo akosi dlhsie,aj oducanie od plienok
ak pojdete za neurologom nic nepokazite

bonaqa2013
7. jan 2015

Určite za lekárom a uvidíš či vás nepošli za neurológom. Ak áno, možno budete cvičiť nejaké cviky. My sme cvičili vojtovku, ale to bolo niečo iné dcéra mala DMO. Ale aj to pomohlo.

siska53
7. jan 2015

@atoskopetrik
My sme mali ten problem..
V teme z dneska to pisala tiez..moja mals robila vela cinnosti pozadu. V roku sme si vyziadali vysetrenie. Bola u neurologicky i ortopeda. Ma slabsi svalovy tonus a hypermobilitu (po mne, za socika sa to tiez riesilo az po 18.m.a to som ja stihla LTT)..mali sme bud plavat ci chodit na cvicenia s detmi. A nechat ju vela stvornozkovat. Tak sme plavali a nechavali ju vela 4nozkovat aj vonku (bolo leto,mame i starsieho synceka,tak sme tam travili vela casu). No aj tak jej cas chodze prisiel az tyzden po 18.m.
Teraz ma 2,9r.,nejak na nej to byvale zaostavanie nie je vidno (zaostavala len v hrubej motorike). Len akurat nie je taky chodec ako starsibracek,prosto sa jej bud nechce alebo nevladze neviem.. Este sa dost lubi vyvazat v kociku. Co maly teda nerobil,Len na dlhe trasy sme ho do buginy posadili my, ked sme sa ponahlali.

andreasko
9. jan 2015

Ni my sme zacali kratko po 18 mesiaci chodit neboj to pride .. Teraz krpca mojho neviem zastavit stale v pohybe