Škôlka v Bratislave, kde varia aj pre alergikov

laskonka22
11. feb 2016
Používateľ laskonka22 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od laskonka22.

Ahojte,

chcela by som poprosit o radu, stahujeme sa do BA a chcela by som dat maleho do skolky, ale mame problem s tym, ze ma dost velku alergiu na niektore druhy jedal, u nas bol dost problem najst skolku kde by mu vedeli varit osobitnu stravu a nebolo za to treba doplacat miliony, cize som mu varila sama, ale teraz uz nebude cas, tak prosim nejake rady, kde v BA by som vedela najst takuto skolku.
A mozno aj nejake skusenosti, nechcem ho dat len tak niekam.

pribinak
11. feb 2016

Hm, v BA je zúfalý nedostatok MS, potrebujes mat trvalý pobyt, žiadosti sa dávaju v apríli
Napr v nasej MS je to tak, ze ked ma dieta alergiu na lepok tak obedy mu varia doma rodicia a kuchárka ho uz len ohreje, ak je problem s laktozovou intoleranciou, MS kupuje bezlaktozove mlieko, ak dáš papier od mudr

mimikas
11. feb 2016

no s tymto je strasny problem, celkovo v BA je nedostatok skolok a ak ma dieta alergiu na nieco tk sa to riesi tak ze rodicia nosia dietatu jedlo do skolky z domu. Samostatne myslim nevaria asi nikde. no jedine potom potom sukromna skolka.

siska53
11. feb 2016

@laskonka22 suhlasim s maminami. Aj u nas to tak riesia,ze nosia vlastnu stravu. A bude velke stastie,ak najdes uprostred roka volne miesto a nepomoze ani trvaly pobyt. V sukromnej skolke miesto najdes bez problemov.

margarita
11. feb 2016

@laskonka22
tato je v Ruzinove, neviem ci Ti to logisticky vyhovuje, a je sukromna, deti som tam nemala, ale kamoska tam pred par rokmi asi rok ucila. a bezpecne viem,ze tam si na alergie a take tie osobitosti davali pozor dost.
ona mala najmensich jaslickarov, a kazdy mal na stoliku presne svoju flasku s tym, co moze pit, oznacene menom, taktiez na nastenke bol rozpis na kazde meno, co nesmu...nemam skusenost ako rodic, ale kamoska vravela, ze co sa tych alergii tyka, bolo to dobre podchytene.

urcite najdes aj temu na nete, skusenosti mamiciek.

belllinka
11. feb 2016

@siska53 Uz ani v súkromných sklkach sa nedá nájst miesto bez problémov, vsetko je plné. A kedze od nového roka este zdvihli príspevok na starostlivost, tak to bude este horsie.
@laskonka22 Nechcem byt pesimistka, ale budes rada, ak najdes vobec nejake miesto...

siska53
11. feb 2016

@belllinka to fakt? My sme takto pred rokom potrebovali,jasne, v statnej to neslo,ani ked tam chodil uz bracek no do sukromnej by ju vzali-do oboch,kde som sa bola pytat.

belllinka
11. feb 2016

@siska53 Tak teoreticky sa da najst aj v sukromnej, v dvoch mali volne, kde som sa pytala, ale jedna mala fakt zle recenzie a v druhej sa mi nepáčilo... Tak ale nakoniec sme našli.

rybicka6
11. feb 2016
Používateľ rybicka6 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od rybicka6.

@laskonka22 teraz to bude riadna makačka nájsť niečo volné... my máme tak isto problém s alergiami a je o tam ako tu uz bolo povedane, mám Sašku v detskom kralovstve a presne každé dieťa má určené čo môže a čo nie. ale je to dost preplnene... ale ved na detskekralovtvo.sk mas kontakt, my keď sme tam chceli dať bambuľku, tak nás rovno aj previedli, sú tam strašne zlatí 😅

katka1981
11. feb 2016

@laskonka22, podla mna ti nikto zvlast varit nebude v statnej urcite nie. Nemaju na to kapacity ani cas. Nasa nastupila do skolky ako zdrave dieta, ale neskor sme zistili, ze ma celiakiu a museli sme jej stravu nosit. Bol tam este jeden chlapcek s cukrovkou. Rok nato uz mali 7 takych deti. Ale kucharky boli super a davali velky pozor aby nezamenili detom stravu ani nekontaminovali. U nas by ani neslo aby jej varili, to by nebolo ciste. Gastroenterologicka mi vravela, ze u nich v PN, by malu do MS ani neprijali. Takychto deti pribuda. Poznam skolku, "Sanatorium" ale uz nefunguje, kde chodili horlave deti aj deti s alergiami, im akoze kucharky varili speci teda jedna ale to bol des. Nechodili skoro vobec von... inak malu nam prijali do MS az ked mala 4 roky, 3 mesiace, hoci sme mali trvaly pobyt aj sme sa odvolali, proste nie je miesto.

margarita
11. feb 2016

@katka1981
zabavny je ten Tvoj preklep, ze "horlave deti" 😀 ja viem, ze malo byt chorlave, len som si to skusala predstavit, v podstate su asi vsetky normalne deti horlave 😉 ale neskusala som 😀

katka1981
11. feb 2016

@margarita, ty brdo, to mi vyslo 😀 😀 😀 uz minule som tu mala nejaky preklep ale tento vedie. Este som raz na koni pisala kamoske, ked sme sa bavili, ze co pecieme na Vianoce. A ano pisala, ze robila snehove vlocky. A ja som sa jej spytala, ze ako si robila tie vlozky? 🙂

rybicka6
12. feb 2016
Používateľ rybicka6 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od rybicka6.

@katka1981 ten preklep sa podaril 😀 neviem ako to je v štátnych školkach, preto som štátnu ani nehladala... v súkromných školkach majú iný prístup k deťom, hlavne ku kždému pristupujú individuálne... a tak to je aj u nás majú aj svoju kuchyňu/jedáleň... potom to nie je pre nich problém 🙂

luliu
12. feb 2016

@laskonka22 v Petrzalke Na Pifflovej ulici je statna skolka pre deti s potravinovou alergiou. Ale samozrejme prednost maju petrzalske deti az potom deti z inych casti Bratislavy

katka1981
12. feb 2016

@rybicka6, zabudla som napisat, ze kazde dieta mala hned v uvode hasicsky kurz 😀 😀 😀

siska53
12. feb 2016

@katka1981 mimo temu - a ako sa robia snehove vlocky-ako recept na taky zakusok alebo co to malo byt?
Ja som raz zas ustne drahemu oznamila,ze idem.malej zavarit snehove vlocky do polievky,myslela som.ovsenne.

katka1981
12. feb 2016

@siska53, netusim, ale ak velmi chces, mozem sa jej opytat. Len ci ich len nekreslili 🙂

laskonka22
autor
15. feb 2016
Používateľ laskonka22 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od laskonka22.

Dakujem vam za super typy, @luliu my nie nebyvame v petrzalke takze to bude dost problem si myslim, uz som volala do detskeho kralovstva, mame sa tam ist pozriet, tak uvidime, ale zatial posobili milo, akurat tam mali nejaku hodinu anglictiny asi, co je super.

tominka11
26. feb 2016
Používateľ tominka11 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tominka11.

A ako si nakoniec dopadla? bola si sa pozriet? Ake to tam je?