Separačná úzkosť u 13 mesačnej

cherry1981
10. jún 2013

Maminky neviem, ale zda sa mi, ze nasa dcerka, trpi pravdepodobne separacnou uzkostou. Dost som si o tom precitala, a zda sa mi, ze prave prechadzame tymto obdobim. Mala ma 13 mesiacov. Asi od 5 mesiacov, sa strasne bala ludi vzdy ked sa jej niekto prihovoril, alebo sa na nu len pozrel strasne plakala. Trvalo to asi do jej 12 mesiacov, teraz asi mesiac co sa uz ludi neboji, dokonca sa na nich aj usmieva. Ale zacala sa mi casto budit s placom v noci. V noci sa zobudi a zacne plakat, najskor pomahalo, ze som sa jej prihovorila, alebo ju chytila za rucicku, spava s nami v posteli, Ale tuto noc plakala a plakala az kym som ju neobjala a v objati zaspala, len ako nahle ucitila, ze uz ju neobjimam(ved som bola cela strpnuta) sa zobudila znova so strasnym placom a znova si polozila hlavku na moje rameno a druhou som ju musela stiskat a hladkat a takto zaspala a toto sa opakovalo celu noc. Rano sa zobidla uplne v pohode. Robi mi to aj cez den, to mi spava iba v kociari a hockam ju, ale vzdy sa zobudi zacne plakat, musim sa jej prihovorit, dakedy pohladkat a spinka dalej. A to ju ozaj stale hockam v kociari, ani sa od kociara nepohnem lebo hned by bola s placom hore. Presli ste si tym niektora? Ako dlho to trvalo? Myslite, ze je to suparacna uzkost? Zubkam to nepripisujem kedze toto obdobie trva od 5 mesiaca a je to denno denne.Raz horsie raz trosku lepsie

dejka77
10. jún 2013

@cherry1981 Moja dcera mala separacnu uzkost v noci. Zacalo to ked mala 6 mesiacov a upravilo sa to ked mala asi 14 mes. Vysledok je ten, ze doteraz spi s nami a sama ani nahodou nezaspi a uz vobec nie vo vlastnej postielke.
Separ. uzkost sa prejavuje zvycajne okolo 8 mes., je zvlastne, ze to ma az teraz. Este stale je moznost, ze je to nieco ine. Ako dlho to uz trva?

stela01
10. jún 2013

@cherry1981 Presne to iste mam aj ja 🙂 .....
Vklude spaval sam ......dala som do postiely a zaspal ...ci vecer ci cez den ..
A momentalne sme na tom cez den len kocik kocik samozrejme v pohybe ..
A noc.....zaciname placom ......po cca 30 az 40 min ....zaspi ..za ten cas chodim k nemu hladkam zaspi na 5 min ..preberie sa plac...voda dudel hladkam rozpravam mu ....na ruky hojdam sa s nim ....prsnik ...az kym neodpadne a zaspi ....tiez mame separacku ...tiez sa boji ludi ...place za mnou ked sa pohnem...
snad to preide.

cherry1981
autor
10. jún 2013

@dejka77 Ale kde ma to asi od 5 mesiaca, ale teraz to je horsie a horsie

cherry1981
autor
10. jún 2013

inak uz som rozmyslala po precitani par clanokou ci nema ten nocny des a moru 😖 😖

cherry1981
autor
10. jún 2013

@stela01 No nasa nikdy sama nezaspala a asi od tych 5 mesiacov stale spi s nam v posteli nasa ma uz toto dlho len je to stale horsie a horsie Jedine co sa zlepsilo je to, ze sa neboji uz tak ludi ako sa ich bala ked bola mala