Maminy, stretli ste sa so separacnou uzkostou cerstvo rocneho dietata, ktorej spustacom bol nastup starsej sestry do skolky?? Ja si totiz neviem inak vysvetlit nasu situaciu. Kym bola starsia doma, uplne v pohode sa spolu hrali rano, ked boli vyspati. V klude som si mohla navarit... Po nastupe dcery do skolky - presne od toho tyzdna - je maly rano strasne uplakany, nestaci, ze je pri mne, musim ho nosit na rukach. Kym malu umyvam, cesem, upravujem, cele to prereve pri mojich nohach... U otca vrieska este viac... Ked odidu s muzom do skolky, nakrmim ho, ukludni sa a vie sa uz potom pri mne pohrat. A vsimla som si aj to, ze ked malu mojkam, ci rano ci vecer, vzdy pride a chce ist ku mne. On ziarli?? Aj rano, ked sa musim venovat dcere? Alebo separacna uzkost a casovo iba nahoda??
Podla nmna to je normalne, bol na jej spolocnost zvyknuty od narodenia a tak to je nova situacia na ktoru si musi zvyknut.. Ja mam tri deti, najstarsi predskolak chodi do skolky 2hy rok a 4r slecnu mi nevzali, tak je doma s rocnym.. Najmladsi je na jej spolocnost velmi zvyknuty..
Myslim ze len raz som s nim bola dlhsie uplne sama bez ostatnych deti a to on cely ten cas prereval a to som sa snazila ho nejako bavit.. (aj ked teda on je taky placko nech by u nas bol ktokolvek, ale to je asi jeho povaha.. Len vtedy to bolo este horsie)
Aj druha dcera si minuly rok chvilu tazko niesla ze s nami nie je najstarsi - bola s nim od narodenia kazdy den 3roky, tak sa ani sama zahrat nevedela.. Teraz to uz je lepsie, vie sa zahrat sama, dokonca aj poblaznena niekedy je sama so sebou 😀
Uz teraz sa trocha desim casu, ked sa nam postasti a pojde do skolky aj stredna dcera.. Ja uz ani neviem ako bavit jedneho krpca.. 😅
Podla mna si to dobre spozorovala. Aj najmensie deti citia zmeny v rodine, v okoli.. treba i dookola vysvetlovat a byt s nim, naozaj sa im venovat, ale zaroven nerusit ked sa sami hraju.. nech sa naucia byt sami so sebou.. (dva protipoly.. 🙂 aj moja mala tazko niesla, ze bracek zacal chodit do skolky. I ja som bola zvyknuta, ze sa spolu zahrali a zrazu, venuj sa malej lebo sa i ona pyta ist prec hned od rana. moje riesenie prislo po roku, vratila som sa na ciastocny uvazok do prace, dcerka ma dva a chodi tri dni do jasli.
@janickacrazy Muz? Ved ledva stiha vychystat seba 🙂 A cop nechce robit 🙂 Som rada, ze mi ju odvezie do skolky a nemusim chystat seba a maleho rychlo rychlo rano ... tak ak chcem, aby prisli na cas, musim pomoct...
@eribel Unás je výhoda tá, že prostredný syn je už prvák, čiže sa oblečie aj umyje sám, vlasy má krátke, takže je to jednoduchšie, ale neboj, on si zvykne časom. 😉
@eribel Je to úplne normálne. Proste žiarli. Moj malý má 23mesiacov a tiež plače, ked starší synovia odchádzajú do školy, lebo aj on chce ísť. U nás je ten rozdiel, že ja chodím aj s malým jeden týžden ráno do školy s prváčikom, vtedy je malý ok, lebo ide aj on s nami, druhý týžden chodí tato s prváčikom autom a to malý reve, ked odchádzajú, lebo on musí byť doma. Tiež staršieho odtláča, ked ho ja mojkám a hned sa mi tam pchá on, podľa mna je to úplne normálne. Inak nemože malú vystrojiť muž?