Seborea a Holtov krém, zdá sa mi, že to nezaberá

lucy13993
29. okt 2019

Ahoj, mate tu niekto skusenost so seboreou?(nachádza sa len na hlavicke) Nasa pani doktorka nam dala krem (holtov krem) ale mam pocit ze to nefunguje a pouzivame to uz 2 mesiace..nevidim ziadnu zmenu. Mate niekto nejake rady typy co by na 100% zaucinkovalo? Ďakujem

kittykat22
29. okt 2019

@lucy13993 a kolko je dietatku?

pertu
29. okt 2019

Mne sa nechcelo natierat a vycesavat, baba parkrat natrela kokosovym olejom. Teraz ma decko 8 mesiacov a seborea pokapala. Baba to prisudzuje zazracnemu oleju,ja casu.

limetka69
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
limetka69
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
basska_b
29. okt 2019

Ja som sa vykašľala na všetky krémy... a oleje... ja som taká matka čo neznáša tieto maste ani na sebe a keď som mala čas, tak som to pri kojeni vyskrabala nechtom :D a moja keď mala rok, zostalo už len pár stop, ktoré som podobne odstránila (len už bolo viac vlasov, nebolo to dobre vidieť)

juliettka88
29. okt 2019

Aj my sme mali Holtov krem - nezabral. Potom som vymenila mydlo za aloe ph neutralne a bez parabenov, nemusela som ani vycesavat a zmizlo ani neviem, kedy.

pertu
29. okt 2019

@limetka69 pracujem na koznom,aj kolegovia tvrdia, ze olejami sa seborea este zhorsuje. Druhu vnucku baba natiera kokosacom uz treti rok a furt to ma. Moje decko nema skoro ziadne vlasy, tak asi aj.hlavne za to mu to tak dobre pomizlo.

limetka69
29. okt 2019

@pertu ja sa nehadam 🙂 môže byť, môjmu nič nezaberalo a šlo to aj do obočia až za uši, hrozné, ja som musela s tým niečo robiť, viditeľne sa to šírilo 🙂

lucy13993
autor
29. okt 2019

@kittykat22 4 mesiace vcera

vinejka6
29. okt 2019

Aj naša mala, skúšali sme krém na to speci od biodermy ten ABC krém, nič, aj speci šampón na vlásky, nič, aj detský olej klasický aviril aj olivový (na radu Dr) nič. Stále sme samozrejme museli aj vycesat. Vypadalo jej dosť vlaskov :( po aplikácii krémov alebo olejov a vycesania bolo ok, zmizlo to a potom sa zas o dva dni objavili supinky. Až nám pediatricka dala salycilovy olej, potierali sme jej tým hlavičku 2x do týždňa, dve hodiny pred kúpaním, potom len umyli čistou vodou a nechali tak, nevycesavali sme. Aplikovali sme jej to dokopy asi 10x a zmizlo jej to krásne, bez vycesavania, bez použitia krémov za desiatky eur. Keby som vedela ani tie krémy nekupujem 🤦‍♀️ salycilovy olej je na to naj podľa mňa. Môj názor.
A určite nezlupovat nechtom tie supinky, bábätko ma jemnú pokožku a na hlavičke obzvlášť, môže ho to potom stipat, a zaniesť sa tam nejaká špinka a bude to ešte horšie. Takže za mňa vypýtať si od pediny salycilovy olej

pertu
29. okt 2019

@limetka69 sak to je dobre ze zabralo, lebo oficialne pripravky na liecbu seborey by som takemu malemu nedavala,osobne anI holtov krem,ked je teda ina moznost.

lucy13993
autor
29. okt 2019

@juliettka88 no tak to vyskusam to mydlo. Je dostupne aj v drogeriach pravda???

pertu
29. okt 2019

@lucy13993 kys.salicylova je potencialne nefrotoxicka,zalezi od plochy postihnutia a, koncentracie kyseliny. My to nedavame detom pod 3 roky a aj to len 4%.

kahlan1
29. okt 2019

mame a davam scinculp

vlafoj
29. okt 2019

Moj maly mal hroznu seboreu, na celej tvaricke aj celej hlavicke, vyzeral fakt strasne. Dr. nam dala Holtov krem, potom este nieco ine (uz si nepamatam ani co), nepohlo nic. Potom som niekde v diskusii natrafila na info, ze pomaha krem od Biodermy, tak som ho kupila, dva krat natrela a bolo po probleme. Doktorka nechapala, ked videla jeho cistu tvaricku a odvtedy tento krem sama odporuca a potom sa mi aj dakovala s odstupom casu, ze jej mamicky dakuju, ze im to pomohlo. Takze vyskusaj krem Atoderm Préventive.

kahlan1
29. okt 2019

@vlafoj super vyskusam my mame vzadu vo vlaskoch ale mala ma uz 8 rokov

lucy13993
autor
29. okt 2019

@vlafoj dakujem zakupim urcite
😊

limetka69
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
juliettka88
29. okt 2019

@lucy13993 nie je v kamennych shopoch

stanulienkat
29. okt 2019

Sampon Babè

dadanu5
29. okt 2019

Za mňa sampon babe da sa kupit b lekarni...treba nechat chvilu pôsobiť a krasne to ide vycesat...odporúčali nam aj kelual ale to nam nepomohlo

petkasaurus
29. okt 2019

Cutishelp kozmetika, aj liniu pre deti maju, ja sama ich pouzivam.. Ale niekedy to bez kortikoidov proste nejde.. Teda, aspon u dospelych

asia83
29. okt 2019

@lucy13993 Náš to mal. Natrela som mu to krémom od doktorky (vzorka). Zmäklo to a hrebeňom na vši som mu to v protismere vyčesala. Už to nemá.