Ahoj, mate tu niekto skusenost so seboreou?(nachádza sa len na hlavicke) Nasa pani doktorka nam dala krem (holtov krem) ale mam pocit ze to nefunguje a pouzivame to uz 2 mesiace..nevidim ziadnu zmenu. Mate niekto nejake rady typy co by na 100% zaucinkovalo? Ďakujem
Mne sa nechcelo natierat a vycesavat, baba parkrat natrela kokosovym olejom. Teraz ma decko 8 mesiacov a seborea pokapala. Baba to prisudzuje zazracnemu oleju,ja casu.
Ja som sa vykašľala na všetky krémy... a oleje... ja som taká matka čo neznáša tieto maste ani na sebe a keď som mala čas, tak som to pri kojeni vyskrabala nechtom :D a moja keď mala rok, zostalo už len pár stop, ktoré som podobne odstránila (len už bolo viac vlasov, nebolo to dobre vidieť)
Aj my sme mali Holtov krem - nezabral. Potom som vymenila mydlo za aloe ph neutralne a bez parabenov, nemusela som ani vycesavat a zmizlo ani neviem, kedy.
@kittykat22 4 mesiace vcera
Aj naša mala, skúšali sme krém na to speci od biodermy ten ABC krém, nič, aj speci šampón na vlásky, nič, aj detský olej klasický aviril aj olivový (na radu Dr) nič. Stále sme samozrejme museli aj vycesat. Vypadalo jej dosť vlaskov :( po aplikácii krémov alebo olejov a vycesania bolo ok, zmizlo to a potom sa zas o dva dni objavili supinky. Až nám pediatricka dala salycilovy olej, potierali sme jej tým hlavičku 2x do týždňa, dve hodiny pred kúpaním, potom len umyli čistou vodou a nechali tak, nevycesavali sme. Aplikovali sme jej to dokopy asi 10x a zmizlo jej to krásne, bez vycesavania, bez použitia krémov za desiatky eur. Keby som vedela ani tie krémy nekupujem 🤦♀️ salycilovy olej je na to naj podľa mňa. Môj názor.
A určite nezlupovat nechtom tie supinky, bábätko ma jemnú pokožku a na hlavičke obzvlášť, môže ho to potom stipat, a zaniesť sa tam nejaká špinka a bude to ešte horšie. Takže za mňa vypýtať si od pediny salycilovy olej
@juliettka88 no tak to vyskusam to mydlo. Je dostupne aj v drogeriach pravda???
mame a davam scinculp
Moj maly mal hroznu seboreu, na celej tvaricke aj celej hlavicke, vyzeral fakt strasne. Dr. nam dala Holtov krem, potom este nieco ine (uz si nepamatam ani co), nepohlo nic. Potom som niekde v diskusii natrafila na info, ze pomaha krem od Biodermy, tak som ho kupila, dva krat natrela a bolo po probleme. Doktorka nechapala, ked videla jeho cistu tvaricku a odvtedy tento krem sama odporuca a potom sa mi aj dakovala s odstupom casu, ze jej mamicky dakuju, ze im to pomohlo. Takze vyskusaj krem Atoderm Préventive.
@lucy13993 nie je v kamennych shopoch
Sampon Babè
Za mňa sampon babe da sa kupit b lekarni...treba nechat chvilu pôsobiť a krasne to ide vycesat...odporúčali nam aj kelual ale to nam nepomohlo
Cutishelp kozmetika, aj liniu pre deti maju, ja sama ich pouzivam.. Ale niekedy to bez kortikoidov proste nejde.. Teda, aspon u dospelych
@lucy13993 a kolko je dietatku?