Maminky,dcerka ma 20 mesiacov,vie pekne papat sama a ked jej podrzim poharik aj pit vie,ale aj tak nechce sama papat,parkrat trochu odjedla a potom mi dala lyzicu,nech ju krmim a teraz uz dlho nechce ani trochu sama jest.Poharik ju bavil chvilu,ale teraz akonahle jej ho ukazem,ze ideme pit,tak uteka a nechce.Je este nepripravena,alebo pohodlna alebo co jej je?Ine deti v nasom okoli su stastne prestastne,ked sa mozu same najest,napit...Ona stale len rukami.Ako mam dosiahnut,aby zacala?Nechcem,aby sa s jedlom hrala,nejak sa v nom piplala,ale ani nutit nasilu ju nechcem.
@sandra_sul poloz to pred nu a chod prec, mam 1,5r dceru a veci jej dam , naje sa sama a ja len dokrmim.
Sama sa snazi jest uz asi 1,5mesiaca,a le teraz je uz bez obavy necham aj jogurt, trafi do pusy.
Podla mna v 20mes je krmenie maminkou este uuuplne v pohode 😉 No u nas sme samostatne papanie nezvladli ani do 4rokov 😖 mala jednoducho odmieta... to co lubi, to vie zjest aj sama, ale napr polievky ona nemusi a ked chcem aby ju zjedla musim ju krmit 😒 a o tyzden ide do skolky, u teraz mam obavy co bude ☹
Bud rada moja mala papa sama od jedneho roku. Je az moc samostatna a vies si predstavit ako vyzera jej oblecenie ☹ neboj o chvilu jej to napadne a ty budes z toho aj nestastna a budes spominat na to ako si ju vedela pekne nakrmit 🙂
@sandra_sul moja ma 3 roky a vie sa najest sama, ale da 3-4x do pusy a potom "mama pokrmi"... co uz, spolieham sa v tomto na skolku...
@sandra_sul ja to nechavam na malom, ked mu davam papat tak ma svoju lyzicku a ked chce tak si sam da inak ho krmim ja, co sa tyka pitia - je to tiez take raz chce sam rad chce aby som mu drzala pohar aleho flasku....neriesim a nenutim na silu, ponuknem mu ci chce sam a zatial to neriesim ale je mi jasne ze do 3rokov musime zvladnut samostatne papanie a aj pitie