Ahojte, moj maly ma 4 mesiace a 10 kg, 70 cm, iba ho kojim, pribera vsak velmi rychlo, doktorka nas poslala na vysetrenia , velmi sa vojim, nic viac ni nechcela povedat, nemate niekto skusenosti? Vdaka
Planovanym cisarskym 3490 a 51 cm, ale vtedy este neboli naznaky ze by dom mala rodit, takze keby nebol cisarsky, mozno by bol aj o kilo tazsi
@bettya:
Kazde babo pribera inak rychlo, svojim tempom. Tabulky su iba spriemerovane hodnoty, iba statistika.
Ja som mala 7,5kg v jednom roku. Moj brat v 3 mesiacoch!!! Obaja mame tych istych rodicov a obaja sme boli kojeni. Takze si vyber 😀
Nezabudaj, ze cisto kojene babo sa nemoze "prejest". Takisto sa popytaj svokry, aky velky bol otec dietata a jeho surodenci a rodicia. Moj syn sa narodil malicky, rastie pomaly a nie v skokoch. Aj jeho sesternice su stuple. ALE aj obaja otcovia (teda moj manzel aj moj svagor) a dokonca aj stary otec boli dlho relativne stupli a mali. V puberte vsetci podrastli na normalne hodnoty, manzel ma napr. 186cm. Aj ja som bola ako babo mala a chuda, teraz mam 160cm (hmotnost nepoviem 😉 😀).
Ale existuju aj poruchy rastu. Jednym aj druhym smerom, teda spomaleny rast alebo prilis rychly rast. Ja by som povedala, radsej vysetrenie vcas a pripadne to riesit, ako by malo byt neskoro... Ale treba naozaj zobrat do uvahy aj to, aki velki a tazki ste boli vy, rodicia. A mala by byt o tom informovana aj lekarka.
@bettya Ahoj, ako pisu vyssie, tak to moze byt aj porucha rastu. Nas maly ma 5 mesiacov a ma 7kg a 68cm. ale znamy ma syna tyzden starsieho a ten ma skoro 10kg a tiez cca tolko cm. Takze nech to skontroluju a budes mat klud...Mozno to fakt nic nebude a maly je len riadny papkac..drzim palce..
@ichbinich
@bettya
Ahojky!
Mym dvojcatkam bylo uz 9 let...ale mame oba dva symbolicke "rusty"..rychly a pomaly..
kazde dvojce je tudiz jine..
Rychly rust nam komplikuje bolestma "zivot" ..hlavne ten nocni..kdy place bolesti
Reseni jsme nasli az na oddeleni auxologie. a endokrinologie..😉
@ichbinich ma pravdu..presne Ti spocitaji podle rodicu ditete vysku a parametry ditete v dospelosti a behem rustu..
Je nutne jit na toto vysetreni spolecne-OBA dva rodice..peclive zmeri i vas plus vam daji milion otazek.
to pak vlozi Vase data do Evropske evidence a databaze a maji rozdeleni i podle "rasy" rodice...z techto statistik a poctu pak dostanes odpoved, zda je vse v norme, co muzes ocekavat, jaky je predpoklad pro rust a jak jste v tomto okamziku na tabulce rustu..
u meho mensiho dvojcatka dokonce byla nutna i rentghenova snimka ruicky , aby zjistili STARI kosti...ale to jsem zasla az prilis daleko..s tim Te "trapit" nebudu 😉
@bettya Nic si z toho nerob, nas priberal takto :
Porodna vaha : 3 730 g
- 1 mesiac : 5 300 g
- 2 mesiace : 7 300 g
- 2 mes. 2 tyz. : 7 800 g
- 3 mesiace : 8 700 g
- 3 mes. 2 tyz. : 9 500 g
- 4 mesiace : 9 810 g
- 4 mes. 2 tyz. : 10 310 g
- 5 mes. 1 tyz. : 10 310 g
- 6 mes. : 10 700 g
Cize si z toho nic nerob, ono sa to zastavi, tiez bol len kojeny, ale ked sa zacne hybat, tak ako ten nas, uz to bude o hodne pomalsie 🙂
A aký veľký ste sa narodili?