Bola raz jedna malá dudka. čakala v obchode, kým ju niekto kúpi. Raz ju jedna mamka kúpila pre malé bábätko dievčatko, ktoré sa narodilo. Vźdy, keď bábätko dievčatko plakalo,dali mu do pusy dudku. Dievčatko ľúbilo dudku a dudka ľúbila dievčatko. Keď malo dievčatko jeden rok, rozhodla sa dudka, že takéto dievčatko už musí bez nej trošku vydržať.Preto sa niekedy skryla a mamka ju nevedela nájsť ani vtedy, keď dievčatko plakalo. Ale keď išlo dievčatko hajať, dudka sa vždy objavila, aby mohla hajať s dievčatkom. Tak si obidve zvykli, že cez deň je dudka odložená, ale keď sa ide poobede, alebo večer hajať, vždy si ju dievčatko zoberie, aby hajali spolu. Dievčatko rástlo a už to nebolo bábätko. Dudka začala byť trochu smutná a myslela na malé bábätka, ktoré nemajú dudku a plačú. Dievčatko malo už tri roky. Už to bolo naozaj veľké dievčatko. Dudka zrazu bola veľmi, veľmi smutná. Videla, aké je už dievčatko veľké a veľké dievčatká už dudku nepotrebujú. Dudku potrebujú maličké bábätká. Aj v nemocnici sú maličké choré bábätká, ktoré nemajú dudku a plačú. Dudka veľmi chcela ísť k takému bábätku. V ten deň, keď dievčatko oslavovalo tretie narodeniny, dalo svoju dudku do krabičky, urobila pekný balíček a poslala ho poštou do nemocnice maličkému bábätku. Keď prišla dudka do nemocnice a vybalili ju z krabičky, rýchlo ju dali bábätku, ktoré plakalo. Bábätko hneď prestalo plakať a tešilo sa, že má dudku. Aj dudka sa tešila a bola veľmi šťastná, že môže pomáhať malému bábätku, aby neplakalo. Veľké dievčatko, ktoré malo už tri roky, dostalo namiesto dudky darčeky. Také krásne darčeky, ktoré môže mať len veľké dievčatko. Takéto darčeky nemôže mať malé bábätko, lebo malé bábätká majú dudku. Dievčatko dostalo aj narodeninovú tortu. Krásnu tortu so sviečkami. Takú krásnu tortu môže mať len veľké dievčatko. Takú tortu nemôže dostať malé bábätko, lebo malé bábätká majú dudku. A tak bolo trojročné dievčatko šťastné, že má krásne darčeky a tortu a že už nepotrebuje dudku. A dievčatko sa tešilo aj z toho, že malé bábätko v nemocici už neplače, lebo mu poslalo svoju dudku.
Mamka bola na dievčatko veľmi hrdá a tešila sa, že už má také veľké a dobré dievčatko. Že má trojročné dievčatko, ktoré má dobré a krásne srdiečko.
krásne
my sme v zime ked mal malý 2 roky hodili dudku do záhradky (hodil to malý) pre detičky vtáčikov, manžel tam spravil ako keby vtáčie stopy a zobral dudku a schoval. ked sa dudky malý dožadoval sme mu povedali že vtáčikove detičky sa tešia že maju dudku že je dobrý chlapček že im ju dala teraz su šťastné že maju dudku, chcel im ju isť zobrať ale zabavili sme ho 🙂 trvalo to tak ešte 2 dni a potom si na dudku ani nespomenul🙂
Našej bambulke táto rozpravocka pomohla k rozhodnutiu. Išlo to presne podľa plánovaného scenára. Nevygooglila som takú rozprávku, tak som musela vymyslieť. Snáď teda pomôže aj iným dudkosom 🙂)
my sme stratili dudu a bolo...."akože" sme ju hľadali, ale už nenašli....
krasna rozpravocka 😉 moja sestra malej nechavala dudu do 3 r.......nechcela ju zbytocne stresovat a kedze ju mala len pri spinkani tak nikto nevedel, ze este cumlikuju...jedneho dna jej vyrozpravala podobnu rozpravku ale o dobrej vile ...dudku zabalili do nadhernej krabicky a odoslali na neznamu adresu / naozaj sli na postu/ o tyzden na to prisiel malej velky balik kde mala svoju vysnivanu hracku od vil 😉 / samozrejme hracku kupovala a odosielala sestra no mala verila, ze jej ju naozaj poslala vila 🙂 .....
😠 Na moju malú rozprávočky nezaberajú. Už vyše roka jej rozprávam o tom, že keď pošle dudku Ježiškovi, on jej dudku pošle plačúcemu bábätku a ona za odmenu dostane od Ježiška kolobežku, po ktorej veľmi túži. Kolobežka trčí rok ukrytá v skrini a moja malá mi odpovie "ale ja som ešte malá a dudku potlebujem". Dudka je deravá, príšerne smrdí (malá je strašná citlivka na pachy, ale toto jej nevadí), ale bez nej nespí. Dudluje celú noc, keď jej ju vyberiem, do pár sekúnd je hore a narieka. Tak čakám, že sa dudka úplne rozpadne alebo aj moja malá veľká 3 ročná slečna začne s balením 🙂
Jeej aka milaa.. 😵
mozno tato rozpravka pomoze inym detickam a mamickam v odvykani od dudky 🙂 nas Matko svoju poslednu dudku rozkusal a uz viac nepredavaju v obchode dudky pre takych velkych chlapcekov, iba pre babatka ako je jeho mladsi bracek 🙂 tak sa uspokojil a uz sme dllllho bez dudky 🙂