Ahojte, vie mi niekto po lopate vysvetlit, aky je rozdiel zriadenia sukromnych jasli a detskeho centra? Naskytla sa mi moznost vybornych priestorov, len uvazujem nad tym, co je z hladiska podmienok vyhodnejsie. Ci jasle, alebo detske centrum. Uz viem, ze nechcem zapisat sa do sieti skol, cize financne to budem financovat ja. Dakujem za pomoc
@vieroocko veľmi veľký- detské centrum nepotrebuje tak presne dodržiavať predpisy ako jasle...a to sú predpisy hygieny, vzdelania zamestnancov, plochy priestorov, stravy....veľa...
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/otvorenie-materskeho-centra-ako-na-to/
@malabiba síce je príspevok už niekoľko rokov starý ale chcela by som sa vyjadriť.
Som majiteľkou detského centra a nemáte pravdu. Detské centrum musí takisto spĺňať všetky požiadavky na založenie. Či už hygiena, plochy priestorov, stravy, vyhlášky na predškolské zariadenia… riešila som to dlhšie ako pol roka.
Ja len preto aby si ostatný ktorý budú mať záujem si založiť detské centrum, aby si nemysleli že je to prechádzka ružovou zalhradou.
@zuzana_x prosim vas viete mi poradit akou formou podnikania sa da centrum zalozit? ja to nikde neviem riadne dohladat a obchodny register ma ma vcelku v 🖕 ja zvazujem jednu formu niecoho cez OZ ale na druhej strane ma laka viac to centrum a OZ mat ako take pomocne kridla. len neviem ako najlepsie na to
@vieroocko myslim, ze je to tak, ze Detske centrum si moze zalozit akakolvek fyzicka alebo pravnicka osoba a nepozaduje sa od nej pedagogicke vzdelanie