Ahojte, chcem sa opytat na vase skusenosti, ci dalo narocnejsie dieta (akcne, nespave, svojhlave) zabrat aj vasmu vztahu. S manzelom sme boli spolu vyse 10 rokov. Za ten cas sme nemali ziadnu krizu. Mali sme pekny vztah. Dcerka je planovane a chcene dietatko a bude mat 3 roky. Odkedy sa narodila je to narocny kolotoc s malo spiacim, akcnym dietatkom bez pomoci a citit to aj na nasom vztahu-sme unaveni a aj ked sme sa snazili, nejako pomaly, postupne sme sa odcudzili. Dcerku mame samozrejme radi a nejde mi o to "vinit" ju zo stavu nasho vztahu. Skor ma zaujima, ci je to aj v inych rodinach tak, kde dieta da viac zabrat a je to proste normalne alebo je to nami. Viem, ze zeny zvladaju aj viac deti naraz, atd., ale mna zaujima skusenost niekoho, kto ma narocnejsie dieta alebo 1 "klasicke" a 1 narocnejsie a vie porovnat, aky vplyv malo jedno, aj druhe na vztah. Pripadne, co vam pomohlo zvladnut to ako par. Dakujem za skusenosti🙏
My sme mali prvu dceru narocne dieta, nespavec, vacsne nespokojna. Prvy rok len spala alebo plakala. Teraz ma 6 rokov a lepsi sa to ale stale je to snou tazke. U nas vztah zo zaciatku kriza. Postupne sa to utriaslo behom tych prvych par mesiacov cca kym sme si zvykli na rolu rodicov. A potom uz som vo vztahu nepocitovala, ze mame narocne dieta iba, ze mame dieta. Ked mame s dcerou konflikt tak stojime ako rodicia pri sebe. Vecer sa mozeme jeden druhemu postazovat. Manzel vela pomaha a vie ake narocne to snou niekedy je takze si rozumieme, pomahame. Ale ano samozrejme mame aj konflikty ale nemyslim si, ze by neboli keby dieta narocne nebolo.
Mam narocne dieta a dieta normalne, ak sa to da tak povedat. N#1 je HNB (high need baby) a bolo to vymodlene dieta, taky maly zazrak. Priznavam, ze som si kladla otazku, ci vobec som schopna byt mamou. Toto dieta za par dni zburalo vo mne to, za co som sa "bila" vyse desatrocie.
od narodenia nespalo. Ako novorodenec max 10h/24. Siesty ziadne a ak ano, tak len na mne. Potrebovalo permanentne moju pritomnost, inych odmietalo. V tom case mal manzel nejake problemy v robote a casto bol prec, takze som na to bola sama. My sme to neustali, aj preto,lebo sa do toho zacali vsetci vrtat, narocne deti neexistuju, ak je take, tak preto, ze som ho naucila na ruky, lebo ho dojcim atd... okolie, lekari... a manzelovi sa to jednoducho "hodilo". Takze v tomto Ti nepomozem.
N#2 je "normalne" dieta, aj ked nerada davam nalepku, s mensimi zdravotnymi problemami. Od narodenia behame po lekaroch a pod. Nic vazne, len vyzaduje cas. Ma aj alergiu na BKM a speci stravu. Ale poviem Ti, v porovnani s narocnym dietatom, je to prechadzka ruzovou zahradou. Vie sa samo zahrat, usmieva sa. Obcas zamrnci ale nie je to take nespokojne mrncanie-kvilenie ako u HNB. Milujem ich obe, ale starsie je stale narocne, vyzaduje nesmiernu psychicku silu, je to aj nesmierne inteligentne dieta, ktore ma pravidelne "odrovna" pretoze ma pravdu. Jednoduchy priklad, posielas ho oddychnut si, lebo je unavene. Nie nejde. A zahlasi: je to moje telo, ja viem co citim a poznam ho lepsie nez ty. proste je to permanentny natlak na psychiku, lebo nesmies popustit a ono ju testuje a vzdy prekvapi. Fest challenge. Mladsie ma tiez charakter a nie vzdy je to jednoduche ale ono nie je v permanentnom testovani.
pri náročnej dcére sa omnoho menej hádame ako pri norm. deťoch...
vieme , že to musíme zvládnuť len my dvaja, nikto nám nepomôže. takže žiadne hádky u nás nemajú miesto.
keď sme mali len jedno dieťa - bezproblemové tak to sme sa hádali pre blbosti a pod chvíľou...
s otcom narocnej dcery sme sa rozisli,ale to by sa stalo aj keby nebola narocna.no a stale je narocna,tak aj s manzelom mame obcas kvoli nej hadky,problemy.druha je menej narocna ale obcas aj ta dava zabrat nasmu vztahu lebo nech je akákoľvek uzasna,nevieme byt len dvaja.malo casu ostava na seba.dost pomoze,ked spinka zvlast a nie s vami v posteli.
ahoj, ja mam narocneho 5 rocneho chlapceka, tiez je to kolobeh v jednom kole, proste stale vyzaduje pozornost, cas, aktivity, vylety. Nas to s manzelom praveze spojilo , lebo sme boli nuteni spolupracovat. Snazime sa bezne dni pri nom vystriedat a vikendy riesime spolocne vylety. Nastastie mame rovnaky styl vychovy. A dolezity je cas aj na venovanie sa svojim hobby. Ja si denne najdem hodku az dve cas na seba a idem na jogu, alebo si robim svoje kreativne veci ( diamantove malovanie). A to iste aj manzel. Vieme sa pri nom prestriedat.
Starsi syn bol kludne dieta, ktory nevyzadoval tolko pozornosti len ja mam velky rozdiel medzi detmi 16 rokov. Ak chceme ist s manzelom spolocne niekde napr do welnes alebo kina tak strazi bud svokor, alebo starsi syn. Snazime sa aby sme nevyhoreli pri nom a nasli si chvilku kludu