Mamičky ako je to s detičkami cca ročne v jaslickach? Ako sa im venuju pani učiteľky? Predsa je to také ešte nesamostatne, nechodí, len stvornožkuje, potrebuju asisenciu viac ako také 2 ročne. Ako spinkaju keď ma 2 spánky ešte, a keď idú von na dvor?
U nás sú mestské jasle a tam majú deti rozdelené podľa veku. Majú malé skupinky a dve učiteľky, takže sa im môžu venovať. Synovec chodil od roka do jaslí a vôbec nebýval chorý. To závisí skôr od vrodenej imunity. Moje deti doma tri roky a po nástupe do škôlky boli choré často. Spánok sa mi zdá, že mávali už len jeden. Doobeda chodili na prechádzku alebo na dvor.
Deti, ktoré ešte nechodili boli na prechádzke v kočíku.
Moja nastupovala do jasliciek ako ani nie 1,5 rocna a pytali sa ma, ci ju maju este 2x davat spinkat a ci pije pred spanim mlieko atd. Prve 3 mesiace ju dokonca uspavali hupanim v kociku, lebo este bola kojena a nebola zvyknuta zaspavat v postielke a ani s tym nemali problem. Mali tam najmensie 8 mesacne, to spinkalo 2x aj mu nosili rodicia este vlastnu stravu a mliecko. Ked boli napr deti vonku, tak maly spal v kociku a tak. Samozrejme to su sukromne jaslicky, ale dalo sa na vsetkom dohodnut. Skus si mozno vybrat konkretne niektore jasle a tam sa pytat, lebo vsade to moze byt inak a nakoniec vsetko zalezi aj od ochoty uciteliek. Co sa tyka chorobnosti, my sme malu dali v lete a najblizsie bola chora koncom novembra (pre mna je septembrovy nastup dost nestastny, lebo prave zacinaju vsetky sople atd) Teraz za posledny rok bola chora v aprili a na prelome november/december a odvtedy sa drzi, takze nemusi byt kazde dieta viac doma ako v jaslickach/skolke. Uz ma 3 roky a velmi sa jej nechce z jasliciek do skolky :D je tam ako dalsia pani ucitelka, chce krmit mensie deticky, podava plienky, recituje im 🙈
Dcera mala pri nastupe do jasli 20 mesiacov, plienky uz nenosila, na obed nespala, jest vedela sama, obliekat ich obliekali oni... deti, co nechodili boli v kociku, na rukach, alebo na pieskovisku lozili proste mali vsetky na sebe softshell oblecenie, problem to nebol... chora nebola v jasliach ani raz, teda ak neratam jeden zapal spojiviek, dva dni mala kvapky... je to individualne.
@matabb73 a ten kočík nechám svoj s fusakom? Ako jasné opýtam sa u nas len či zvyčajne majú svoj lebo malý nechodí ešte takže musí byt v kočíku 🙂
Tazko, my sme boli v sukromnych a bolo to tam s takymito malymi tazke, v jednych ich mali, kovli dvom malym drobcom mali extra dievca, ktore sa staralo o ne a proste mali tam kocik, isli deti vacsie von a tieto boli v kociku, pospali. Koho bolo co neviem, predpokladam, ze zalezi na zariadeni, ake maju podmienky atd. Ja by som sa priamo tam informovala, kam by dieta malo ist.
V druhych jasliach, zobrala riaditelka, ale po par dnoch to zrusili, ze sa to nedalo, vacsina deti mala okolo 2rokov, behali, program mali, tak drobca len ona na rukach cely den nosila, a ostatnym detom sa tak s nim venovala.
CO sa tyka chorobnosti, tie prve jasle boli stiesnene tmave, smrad, kopa deti v miestnosti ako panelakova obyvacka. CHora bola dcera viac menej okamzite a jednu chorobu za druhou, na toto som pri dalsich dala pozor a tam uz to bolo lepsie o mnoho. Zase detskym chorobam sa clovke uplne nevyhne 🙂
Iba taky detail - v jasliach nie sú učiteľky, ale opatrovateľky a vychovávatelky. To nie je vzdelávacia inštitúcia
@olivnik dakujem za vysvetlenie je to moje prvé dieťa čiže sú tieto veci nove
@simca06022011 dakujem ♥️
@anjelicek26 dakujem ♥️ kus mamz toho stresy
V pohode, ja som si všimla, že veľa ľudí to nenapadne. Automaticky keď sa stará niekto o dieťa je akoby učiteľka, ale nie je to tak 😁mala som potrebu to ozrejmiť verejnosti 🤣
Oni tam mali vlastne kočíky. Neviem ako je to inde. Toto boli mestské jasle. Synovec tam chodil veľmi rád, lebo tam mali veľmi dobré sestričky. Aj si rýchlo zvykol.
Ešte doplním že ako je to potom s imunitou viem že to záleží od každého dieťaťa ale či je väčšina detičiek po nastúpení chorych hneď? Keďže príde do kontaktu s detičkami na dlhšie už