....nie ze len v noci ked spi, ale vobec. Problem mame pri kupani, nechce si lahnut na chrbat, pri prebalovani, prezliekani, u doktorky....proste vsade kde si musi lahnut na chrbat, hned si sadne a nechce lezat. place. ked ho dame do postielky spat, tak hned sa posadi a hodi na brusko a tak spi. Je to ok ? Alebo to treba nejako riesit? Zacal to robit len mozno mesiac dozadu.
@bubutko je to podla mna ok. Moja starsia nevedela od cca 2tyzdnov spavat na chrbatiku, od malicka spavala na brusku. A ked sa naucila pretacat, tak uz nelezala na chrbte vobec. Plienky sme davali mnohkrat za pochodu. A pri rocnom dietati by som to neriešila, to uz ma svoj vlastny rozum 🙂
je to absolútne normálne... ani jedno z mojich detí nespávalo na chrbte... odkedy nás pustili z nemocnice, spávajú obe na brušku, sem tam na boku. Mladší má tiež teraz rok a jasné, že prebaľovanie je boj. Treba ho niečím najprv zamestnať a umlčať, aby bolo možné ho prebaliť. Vo vani pri kúpaní si tiež nechce ľahnúť a u lekára reve už len preto, lebo ho idem vyzliekať - obliekať a to neznáša. Je to prirodzené, deti rastú, na ležanie na chrbte už čas "nemajú". a pri spánku - ty si takisto nájdeš polohu ktorá ti najviac vyhovuje, ako sa ti najlepšie spí a nespíš na chrbte, lebo to ktosi kedysi v nejakej knihe napísal... 😀
@bubutko nie je to nič nezvyčajné, aj u nás to začalo zhruba od 1.roka a trvá to doteraz 🙂. Začalo to tým, že začal odmietať prebaľovanie na prebaľovacom pulte, kde musel ležať na chrbátiku, takisto po kúpaní, keď sme ho chceli poležiačky usušiť. Tiež sme spočiatku boli kvôli tomu znepokojení, ale už to neriešime. Prebaľujem ho po stojačky, obliekame sa po stojačky alebo v sede, v noci spí buď na boku alebo na brušku. Horšie je to však u lekára, keď ho treba dať do ľahu, musíme chodiť obaja s mm a pridržiavame ho obaja ☹
@bubutko ľahni si na chrbát - čo vidíš? strop, kúsok napravo, kúsok naľavo, a všetci ti stoja pri nohách a ty ich nevidíš ... ľahni si na brucho a čo vidíš? pred sebou kopec vecí, napravo tiež, naľavo tiež, tváre, hračky... dieťa, ktoré práve objavuje svet potrebuje mať rozhľad a ten má rozhodne lepší z polohy na brušku...
a čo sa spania týka - mám 33 rokov a tiež by som nezaspala na chrbte...moja dcéra od narodenia spávala na brušku...
@barunka
@aluchm
@k_a_j_k_a dakujem baby. uz som sa obavala ci ho nieco neboli na hlavicke zozadu alebo take nieco, lebo taky rev spusti ked ho nutime si lahnut ze sa vzdy vsade na nas chodia vsetci divat (na baby plavani, u doktora, dokonca aj doma ked sa kupe vo vani). ale ked tak nad tym rozmyslam, tak mlieko si da aj po leziacky a neplace.
@bubutko moja najmensia uz od kedy sa prevratila na brusko v 2 a pol mesiaci vzdy spinka len na brusku a je to pre nu najlepsia pooloha, a tiez sa teraz vrti a je to normalne 🙂 🙂 🙂 🙂
skus prebalovat, kupat, prezliekat v polohe na brusku.my tak robime a mala je spokojna🙂 iba kakanicu cistim v lahu na chrbatiku, vtedy jej dam bud chrumku alebo pustim telku, aby vydrzala
@bubutko je to ok...moj spava od 8mich mesiacov na bruchu, inak sa proste nedalo, pri prebalovani lezi az teraz ked ma 2 roky, ja ked som ho isla prebalit a dat lahnut, tak sa vzpriecil a bezal prec... skus mu nieco zavesit na luster, prip. nad neho, na co by mohol pozerat, my sme mali taku tyc, ktora sa tak smiesne vrtela ked som ju rozkrutila, tak to niekedy zabralo a lezal kym som ho prebalila...kup ho posediacky..
mas uplne normalne zdrave dieta 😉
@ladybaby dakujem 🙂 ano clovek sa zacne obavat ci ho nieco vzadu neboli. ale ano ked mu pustim nieco v TV co ho zaujima tak to vydrzi aj lezat pri prebalovani. budes sa mozno smiat ale pokial sa da, tak ho prebalujeme spolu s muzom, on ho zabava, drzi a ja rychlo prebalujem. a ked je v praci, tak musim vymyslat rozne finty.
moja mala uz asi od 6. mesiaca spava len na brusku a odkedy sa vie komplet pretacat, tak nechce lezat pri prebalovani, po kupani atd..podla mna je to normalne..
Ja si myslim, ze je to uplne v poriadku. Je to taka faza, ktora prejde. Aj nasa taka bola, teraz ma 15 m a uz je pokojnejsia. Prebalovala som ju vzdy za behu, u doktorky je to katastrofa, tam len reve, ani chytit sa jej nesmie. V postielke detto. Pevne nervy zelam.