Ročné dieťa a nástup do práce - ako ste to zvládali?

22021987
1. mar 2020

Maminky ako ste zvládli nástup do prace po roku. Ako ste zvládali domácnosť prácu aj dietatko? Ako to zvládlo dieťa?

zuzka1008
1. mar 2020

@22021987 ja som toto nastastrie nemusela riesit. Ale akurat nedavno som sa o tom rozpravala s kolegynou. A ta dala rocne dieta do jasli.. Musela .. Mala to zvladla v pohode. Kolegyna tiez.mala vyborne jasle. Malu jej odplienkovali aj na den a o pol roka aj noc.
Ona bola spokojna

liz_lemon
1. mar 2020

tiez to nie je moj pripad, ale myslim, ze cim mensie dieta, tym to zvlada lahsie

lujza123
1. mar 2020

@22021987 v tom veku to zvláda lepšie dieťa ako mama. A lepsie ako 3 ročne. Horšie to zvládajú niektoré mamičky obzvlášť ak je také chapave okolie a iné mamky ktoré žene miliónkrát pripomenú že oni by svoje dieťa nikdy neopustili, v jasliach z neho isto vyrastie duševný mrzak a podobne povzbudive kecy..
V domacnosti je menej prace lebo tam celý deň nikto nieje. Ak ma žena aj normálneho chlapa ktorý ju nemá za matrac/slúžku a v domacnosti robí aj on tak je to pohoda.
Ešte možno výhoda je ze mamina je z prace oddýchnuta a voľno s dieťatkom si užíva intenzívnejšie než keď je s ním celý deň.

No a v poslednom rade treba dobre vyberať, odporúčam skôr súkromnú škôlku ako mestské štátne jasle

vedorka
1. mar 2020

To je hop alebo trop. Poznam decka, co idu mame hlavu odtrhnut a strasne placu a su take, ktore to ani nezaznamenaju. To iste typ prace, niekto ok, niekto z roboty brutal unaveny a potom este domacnost a dieta..

behulka
1. mar 2020

Práca pre mňa pohoda, domácnosť ako kedy, manžel zobral na seba kus povinností, bez toho si to neviem predstaviť. Deti boli doma s ním, keď som bola v robote. Okrem dojčenia zvládal všetko. Deti by sme do jaslí nedali. Pri prvom som sa vrátila do roboty, keď mal 8 mesiacov, to bolo veľmi skoro, ale od toho roka, keď už normálne jedli príkrmy, sa to dalo.

portret7
1. mar 2020

Rok a 3 mesiace, súkromné jasle, zvládli sme výborne. Domácnosť cez tyzden som neriešila, len malé veci, nákup, večera. Ostatne cez vikend, po vyzdvihnutie z jasiel sme išli radšej von a pod. Ako spomenula vyššie jedna mamička, okolie ta bude možno troska odsudzovať, samozrejme ako kto. Čo nám jasle ale dali? Maly bol veľmi popredu oproti rovesníkom - slovná zásoba, intelekt, priebojnist...už je školák a doteraz všade vyniká, to si zase moje kamošky nechcú pripustiť, že aj keď si s dieťaťom do 3 rokov doma, nikdy mu nevyskladas take aktivity ako v jasliach - predsa len musia variť, domácnosť,.. a práve čas do 3 rokov je na rozvoj intelektu údajne najdôležitejší, dieťa potrebuje v tom čase čo najviac podnetov. Osobne neľutujem. Drziiiim palce😀

amelie2017
1. mar 2020

Sla som pracovat od jej 4 mesiacoch, ale robim len sezonne, v lete. Prve leto bol zaberak, neviem, ako som ho prezila, kedze mala bola cele noci hore a cez den tiez len 20 min spanky. Ked sme boli v praci, bola s opatrovatelkou. Minuly rok to uz bola pohoda. Ked mala rok aj 5 mesiacov, dali sme ju do jasli, ja som koncila v praci 11:30, opatrovatelka chodila po nu do jasli a domov prisli 12:30. Takze som mala hodinu na upratanie, uvarenie. Potom chodim este vecer na 4 hodiny, to je s opatrovatelkou. Teraz som doma, ale o mesiac opat zacinam a bude to ten isty model. Paradoxne stiham viac, ked robim, ako ked som doma, lebo proste musim a neodlozim to na dalsi den. Som aj menej nervozna, malu si uzivam, lebo nie som cely den len s malymi detmi.

simca06022011
1. mar 2020

Ja som to zvládla horšie ako mala, išli sme v 1,5 roku, problém bola chorobnosť..

heidy222
1. mar 2020

4 mes mala dcera. Z prace som chodila kojit cez obed (jasle bolo 500 m od prace). Vecer som varila prikrmy 😊 v noci som kojila 2x. Dalo sa to v poho zvladnut, Len ked Bola chora tak to bolo na nervy (v Holandsku neexistuje OCR). Cez tyzden je to len praca- dieta- telka- spat. Rozhadzat Ani nestihnes. Vecere treba zapojit manzela alebo sa najest v praci a doma Len studene. Neskor sme mali upratovacku na 2-3 h tyzdenne,vzdy po vikende v pondelok cez den upratala: vysatie, dlazky atd kym sme boli v praci, tym padom cely vikend Len cisto na rodinu, to bolo super.

slniecko35
1. mar 2020

Syn nastupil nedavno ked mal 10m a v pohode, super sa adaptoval, je tam velmi rad a vikendy si uzivame naplno. Domacnost je nic moc, muz ma zlomenu pravu ruku, tak nic nemoze atak to aj vyzera. Nie som perfektna a deti si chcem uzit, ked je pekne radsej niekam ideme, upratujem po veceroch ked spia.

22021987
autor
1. mar 2020

Ďakujem za povzbudivé slová. Zajtra ide malý na 2 hodinky do jasliciek je pravda ze ja to prežívam asi viac ale verím ze to zvládneme. Manžel. Mi veľmi pomáha môžem sa na neho okrem kojenia vo všetkom spoľahnúť. Malého ešte kojím v noci a ráno. Začiatky sú asi vždy ťažké len aby sme neboli chorý to je podstatné.

luccija
1. mar 2020

@22021987 ja som to vyskúšala v roku aj pol a po pol roku som to vzdala.ATB a všetky choroby, bola som unavená z roboty, stále vystresovaná z chorôb, dieťa večne na mne nalepené po práci nechcela sa ma ani pustit strašne ma vyžadovala dala som výpoveď trpeli sme všetci.Zalezi akú máš prácu, pracovnú dobu a pod.mne bolo ľúto, že sú s ňou celý deň cudzí ľudia a mám na ňu málo času.prisli sme o 17 a o 19 už išla spat.Ja som tie jasle odmietala od začiatku po ceste do roboty som plakavala v aute, ale som mala takú prácu, že som to chcela aspoň vyskúšať.Bola som nervózna stále myslela čo tam robí, akú bude mať stravu, že mala byť doma so mnou ja som to nezvládala psychicky.Ona neplakala, ale, ked sme začali chodiť po ORL, ATB zápal uška raz mi lekárka povedala svoj názor a bolo rozhodnuté.Ak naozaj nutne nepotrebuješ peniaze ja to neodporúčam
Ale každé dieťa je iné každý má inú situáciu, imunitu, problemy

luna01
Autor odpoveď zmazal
Zobraz