Ahojte, aký máte program s deťmi, ja si vždy myslim ze sa jej nedostatočne venujem😒 asi to je len moj pocit 😃 rano vždy vstaneme napapame sa, pohrame sa, ucime sa zvieratka, skladame vežu, povozi sa na auticku atď, ide spinkať, potom varim obed zahra sa sama alebo s naším malym psom. Po obede ideme von ak je pekne na taku hodinku - dve niekedy aj doobeda ale to malokedy. Potom poobede papa, prideme domov hrame sa tak isto bud snou alebo sa sama zahra podla toho co musim doma spraviť, ale pomedzi to chytím aj mobil do ruky skontrolujem co nove a tak.. Len si myalim ze keď chytím ten mobil do ruky ze sa jej nedostatocne venujem aj ked to je len 10 min.. Potom sa ideme kúpať, papa kašu a spinkať okolo pol 7-7. Ako to mate vy? Vidím, že už vie aj ukazovať na zvieratká niektoré led sa jej spýtam, aj niektoré časti tela, blaboce mama, tata, baba, papá atď takw základné ale vždy večer rozmýšľam nad tým či som sa jej dostatočne venovala 😪😃
@luccija no keď je pekne tak ideme aj 2-3x von na cca tie dve hodinky.. Ale ked je škaredo, tak sme tu hodinku vonku niekedy menej ale zas mame malého psíka tak snim chodíme často von aj ked prší tak dame prší plast a ideme aspoň na chvíľu von 😃 neviem, len sa bojím aby v niečom nezaostavala ze sa to nenaučila alebo niečo 😒
Nezanedbavas ju, venujes sa jej na maximum. Ja mam druhe dieta 1,5 rocne teraz a nevladzem sa mu uz venovat tolko,co ty 😀
@zorkahorka akože niekedy potrebujem také že sadnem si aspoň na chvíľu na gauč a 10 min oddychujem lebo to sa nedá vkuse niečo robiť, musí byť trošku aj samostatna lebo ona vyžaduje dosť pozornosti vkuse by niečo robila😃
@niky6 aj moj je narocny na pozornosť. Niekwfy si ho uz nevsimam,chcem ho tak prinútiť, aby sa zahral sam.aj ja som na mobile.moj jediny kontakt so svetom 😀 neboj, nie si jedina mama, co ma vycitky. Nie sme animatorky,deti sa musia aj nudit.
@zorkahorka sak to ano, keby som sa jej mala venovať naozaj pri všetkom tak nič nestihnem za ten deň a večer ked zaspí sa mi nechce žiaľ upratovať a podobne, to malokedy robím 😃
take dieta nejaky extra program nepotrebuje, pozvolna, byt v bezpeci, rozvijat sa, knizky, hracky, byt von, hlavne byt s mamou, toto splnas, nevidim ziadny problem...
potrebuje lasku, naplnenie potrieb vedomú prítomnost rodica, dobrú vztahovú vazbu, nie program. Zaroven aj vztahová osoba musí dobijat baterky.
Si mama, nie animatorka aby si jej robila program od rána do večera. Musí byť aj samostatná, mať svoje, hrať sa sama.
Venuješ sa jej dosť slušne a pestro
Ozaj si aj na chvíľu posedíš? To by si nemala. 😁😁 Bude mať určite traumu v dospelosti,že mama sa jej nestála za riťou 24/7. Trochu zvolni žena.
Ja mám 13,5 mesačného a tiež spinka dva krát doobeda nestihame isť von vstáva o šiestej a už o 9 tej ide spať takže kym ja raňajkujem on beha a hra sa v teepe stane potom papame ide spať zobudi sa dame jesť idieme von keď je vonku dobre a potom spať a najdlšie sme vobku na večer to dáme doma olovrant a večeru berieme von. Buď sa ideme prejsť do kočíka alebo sa hrá na podložke na záhrade. Tiež sa snažím aj s nim čítať a ale niekedy ked chceš aj upratať uvariť atď to nejde. Môj je taký že ho niekedy niečo tak zaujme že ma ani nevníma. Podla mňa sa jej venujes naplno. Mám kamarátku ktorá synovi zapne telku vysype mu pred ňou hračky len aby mala pokoj Tým ju neodsudzujem len si myslím že tak malé dieťa nemá čo pozerať telku ale to je na zvážení mamy. Keď mám mobil tiez mám výčitky lebo maly ide hneď po ňon takže sa snažím pred ním ho používať čo najmenej .
@niky6 ja som bývala dlhšie vonku hlavne jar, leto, ale veď super čo by si chcela viac?🙂