Riešiť, či neriešiť cucanie palčeka u 3 mesačného?

kkerekrety
25. okt 2011

co s cucajucim palcekom u 3-mesacneho babatka? riesit - neriesit?

vejinka
25. okt 2011

neriesit..! obmedzit aby nemalo mokre rukaviky zaujat hrackou ale nedat cumel pokial kojis..ak nekojis ok cumel daj

katrinka8
25. okt 2011

Neriesit, je to prirodzene, babatko si spoznava vlastne telo 😉

traktor
25. okt 2011

neriesila by som..Paťko mal tiez palcek, sam si ho prestal dudlikat.

jarunka111
25. okt 2011

no moje teda spoznáva a už má 2,4roka a stále si cucá 😖 a viackrát ma už napadlo, že som mala niečo s tým robiť od začiatku, keď nebol na tom závislý, lebo teraz je to také silné....

briketa
26. okt 2011

u 3-mesacneho neriesit
u 3-rocneho riesit

elienka
26. okt 2011

Riešila som to, dávla som jej vtedy cumlík aj keď kojím (celkovo som zástanca cumlíkov aj pre kojené deti) Teraz má skoro 6 mesiacov a prsty si už nedudliká ani cumlík nepotrebuje tak často, len pri zaspávaní

mamabiba
26. okt 2011

poznáme to, naša 2,5 mesačná dcérka si žužle celú pästičku. Dudlík nám odmieta. Zatiaľ to neriešim, začnem to asi riešiť až neskôr, keď bude chcieť dudlík, pretože...ako sa hovorí..dudlík vieš potom zahodiť, ale palček nie. 😉 Ale zatiaľ to nechávam tak.

ani3012
26. okt 2011

sestra mala cca 7 rokov,keď si prestala cucať palec...myslím,že treba cmúľnie palca obmedzovať čo najviac- no nie nasilu... pri hre,ponúkať hračku do ruky...3 mesačné je ešte malinké,tam by som to nevidela až tak tragicky ale ako začne sedieť,tak zabávať,zabávať,zabávať...
cmúľanie pršteka je síce zlaté,ale nie u väčších detí ....

abbie
26. okt 2011

samozrejme, ze nie ... co cakate od 3 mesacneho? 😖

monika1612
26. okt 2011

moja 11- mes. dcera si cumka palcek na lavej rucke. Dudlik tiez nechce od mala, zobrala ho do pusy mozno 3x, ked jej ho dam teraz, tak podudka, vypluje a chichoce sa. Uz ma palcek dost ozuzlany, cumka si ho hlavne pred spanim a s nim v puse aj zaspava. Skusam jej ho vytahovat a nejako ju odputat, ale nic nam zatial nezabera. Tak neviem, ci este cakat, alebo ho nejako zalepit...

rabiva
26. okt 2011

dcera cumlala od 3t do 8M, prestala sama... syncek zacina teraz, tiez ako 3M...

lienockaa
26. okt 2011

akoze zastankyne dojcenia bez cumlika ma asi ukamenuju..ale..syn palcek necmulal, ozuzlaval celu ruku, tam som nemusela nic riesit, pripadalo mi to prirodzene..dcerka mala bohuzial palcek..strasne sa mi to nepacilo a nechcela som, aby si na to zvykla, nakolko poznam x deti, ktore kvoli palcekovaniu maju krivy zhryz a nevyzera to prave pekne, nehovoriac o tom, ze sa od palceka velmi zle odvyka..takze som sa snazila dal cumlik, tym tvarom je to uplne o inom nez cmulanie palceka..normalne som zakazdym vybrala palcek a strcila cumlik..syna som dojcila 2 roky, mal cumlik, aj ked nie kvoli cmulaniu palceka, to by bolo ine story o tom, ze preco som mu cumlik dala a dcerka sa tiez normalne dalej dojci..takze u mna cumlik s dojcenim nic neurobil ani v jednom pripade, ja dokonca netusim, ze co je to laktacna kriza a spol...flasu samozrejme nedavam, iba obycajny cumlik..mne to pripada ako mensie zlo v porovnani s palcekom..

desszi
26. okt 2011

Ja by som radsej dala cumlik, pretoze onoho casu som opatrovala dvoch chlapcekov z ktorych jeden si od malinkata cmulal prstiky a veeeelmi, velmi tazko sa oducal, navyse vo vyssom veku (ked mal uz styri rocky) si prstiky vycuckaval takmer do krvi, takze ja vidim v cumliku mensie zlo. A u nas tiez cumlik nemal ziadny vplyv na dojcenie 🙂

betina1984
26. okt 2011

Radšej to rieš cumlíkom. Moja neter to tiež robila, lebo nechcela cumeľ a teraz má vyše dvoch rokov a stále si ho cucá... Nechce sa to odnaučiť...

gledis
27. okt 2011

teraz by som to neriešila dieťa sa tým ukľudňuje

sharlotta
27. okt 2011

Ja som jedno z tych deti, co koli cmulaniu palca nosilo 3 roky strojcek, takze ja poviem, ze jednoznacne riesit! Nasej malej som vzdy palcek z pusy vyberala, ked som videla, ze si ho cmula, ostatne prstiky som jej nechala 🙂

zuzana17
27. okt 2011

teraz to netreba riešiť 🙂

bahara
27. okt 2011

Ahoj moja malá si palček necmúľala ale keď tak všetko na čo dočiahla 🙂 dojčím a cumlík používame no malá ho chce výhradne len pri uspávaní aj to keď už má tvrdší spánok cumlík vypľuje a je to..podla mňa je to normálne tak ako sa odmatáva obzerá si ručičky je prirodzené,že ich aj ochutná 😉 keď že už nám ide druhý zúbok má prštek v puse stále..ale ukazovák haha 😀 na margo toho že z cmúľania rastú krivé zúbky no neviem podla mňa to nie je v tom keď raz zúbky majú narásť krivo tak narastú bez ohľadu na to či cmúľa bábo alebo nie.. 🙂

katka3012
27. okt 2011

Urcite neriesit 😉