Chcem sa spytat, ci maju vase deti rezim a odkedy.
Moj syn ma 7 mesiacov a chodieva spavat pravidelne medzi 20-21, denne spanky ma nepravidelne.
Kedze v noci velmi zle spava, docitala som sa, ze rezim by mohol teoreticky pomoct. Tak som uvazovala ako zladit jedlo a spanok a nijak mi to nevychadza.
Ako to mate, ak mate?
Ak by mal napriklad spavat 20:30 - 7:30 a cez den 2krat 10:30-12:00 a potom 15:00-16:00 (to mam z tejto knizky strana 14: http://www.gleissnerova.cz/o_spanku.pdf ) , tak nech ratam ako ratam, vzdy mu to koliduje s jedlom.
Jedava po cca 3 hodinach (okolo 7:30-8:00, 11-12, 15-16, 18-19, 20:30), ma momentalne 3 prikrmy denne a kojim ho vacsinou doobeda a vecer, medzi 11 a 20:30 vacsinou maximalne raz.
Tak radte a podelte sa s vasimi pribehmi 🙂 Dakujem 😎
Ahoj. Ja som mojmu nikdy do jeho rezimu nezasahovala. Ukladam ho dodnes spat vtedy, ked potrebuje. Vecer mi chodi spavat okolo osmej, spi do nejakej siedmej (s tym, ze sa okolo piatej zobudi na UM). Denne spi dvakrat. Ked mal sedem mesiacov, spal mi denne trikrat. Je to spacik. Nie som zastanca toho nastavovat rezim dietatu. Aj ked mas pocit, ze dieta ma rezim rozhadzany, nechaj to na nom. 🙂
@kofoluska ja tiez nie som za rezim, ale zo zufalstva uz aj toto chcem vyskusat. On sa v noci budi kazdu hodinu, niekedy aj castejsie. A dnes napr od pol 2 nespal vobec.
@moni244 ja nemam problem s tym nemat rezim, neobmedzuje ma to, nakrmim ho kdekolvek za chodu a beriem vzdy kocik, aby mohol spat mimo domu.
@anglicanka1981 Neviem, ci Ti rezim pomoze. Niektore deti su take, prejde ich to. Drzim palec.
@anglicanka1981 inac nase budenie v noci zacalo okolo 8 mesiaca, ked isli zuby a skoncilo, ked sa sama odstavila
@anglicanka1981 ja som ako nemyslela, ze s budi kvoli kojeniu, neskusala si ho davat spat cez den von v kociku?
@moni244 chodievame aj von, ale od istej doby ani v kociku nezaspi, prip na pol hodky. Vselico som fakt skusala, len ten rezim zatial nie 😀 Tak reku dam tomu sancu na tyzden. Len ja som taky ne-planovac, ze ani len toto si neviem naplanovat, ze o kolkej je to vhodne 😀
Ale to znamena ,ze v noci sa ti casto budila a nekojila sa a ked sa odstavila, prestala sa aj budit? :-O
@anglicanka1981 kade dieta je ine, ja si vsak nestazujem cca od 3 mesiacov fungujeme, dnes ma 10 mes. vstane cca po7-8 mej rano+ ranajky, a aktivity, kol 10.30-11 spanok cca do 2 hodin, obed, aktivity 15-15.30 spanok, nechavam max do 16.30-17, po 20tej vecera, kupel, ide spat kol 21 - prepi celu noc od 6 mesiacov...drzim palce a moj nazor je ze rezim ma nieco do seba...samozrejme nebavime sa o ,,tvrdom rezime,, 🙂
@anglicanka1981 mne sa aj bjdila aj kojila, ona ma mala ako cumel, lebo cumel mechcela, ale ako sa odstavila a vysli jej aj stolicky tak sa prestala budit a v tom case presla aj na jeden spanok, tak vsetko dokopy
moj ma 7M, vstava okolo 6tej dostane mlieko potom ide okolo 9 na prvy spanok - mliecko, okolo 12 prikrm, o 14mliecko a 2spanok a o 16tej ovocie, o 18.30mliecko a o 19je uz v postielke. Tie casy samozrejme nie su uplne presne zalezia od toho o kolkej vstane, chodi spavat tak cca. 2,5hod, po zobudeni ale uz bolo, ze som ho musela dat po hodine. lebo bol hotovy 😀 . No a v noci sa kedysi budil az okolo 4tej, ale teraz byva uz aj o polnoci hladny
My sme si s malou nejako spolurezim vybudovali. Vlastneona sama, ja som ho len mierne upravila. Mala vstava medzi siedmou a osmou, dame si ranajky. Potom sa asi pol hodinku hra a spi do obeda okolo dvanastej. Ked vstane tak obedujeme. Potom sa zase hra a do dalsieho jedla spinka asi hodinku, hodinku a pol. Potom je vlastne po nasom olovrant okolo 4tej. A zase sa hra. Zdriemne si zase medzi siestou a siedmou hodinku. Potom o 19:15 sa ideme okupat a ostatnu hygienu a veceriame. Zaspi okolo osmej a tak stale dokola. Ma rada svoj rezim a vyhovuje jej. Je vesela a dobre prospieva, no ked jej rezim niecim narusim, uz sa jej to velmi nepaci 🙂
A ma 4 a pol mesiaca
Ja mam 6 mesacnu dcerku a tiez nemame rezim 🙂. Snazila som sa ho zaviest a vobec sa mi nedari 🙂..Kazdy den je o inom, inokedy vstava a vzdy ide inokedy spat..Tak som si povedala ze kaslem nato 🙂..Iba vecerny ritual sstale dodrzujem - okupat, napapat a spat 🙂..Tak drzim palce pri rezime snad sa podari 🙂
@anglicanka1981 Ahoj ako sa dari? Uz si nieco skusala zmenit?
Nasemu som tiez musela skusit ist podla rezimu lebo to bolo v noci hrozne. Budil sa kazde dve hodiny a cez den rozhadzane spanky, ale to uz bolo davnejsie. Nabehli sme na denny rezim a prvu fazu v noci uz spi aj 4-5h, no a potom sa este 2x zobudi na kojenie, niekedy len raz.
Dnes dokonca isiel presne spat ako si pisala v komente podla tej knizky. Teda dolezite je aby mal dohromady cez den naspate aspon 2-2,5hodiny dohromady.
Vacninou je rezim takyto:
Spat v noci ide medzi 20-21hod
vstava 7-8hod, trochu sa napije
o 9hod mu spravim a dam ovocnu desiatu
doobedny spanok ma 10-10:30hod na tento spanok ho kojim. dokaze spat aj 2hodiny do 12tej. To uz mam navareny obed a teda medzi 12-12:30 obeduje zeleninku a tak...
potom sa hrame a ine
poobedny spanok davame medzi 14-15hod, to sa zase kojime predtym a spi tak od pol hodky az hodinu a pol.
olovrant ryzove chlebicky, kukuricne a tekutiny okolo 17tej
o 18:30 nemliecnu kasu s troskou ovocia na dochutenie
no a na koniec dna ide vana, rozpravka a kojenie, zaspavanie. to je okolo tej osmej
Mozno mu davam dost casto mlieko cez den, ale skor je to od smedu ako od hladu a potom hlavne aj na uspavanie kedze to tahanie mlieka tak dobre unavi. musim ho este nejak naucit pit vodu 😕 . toto sa mi este nedari.
ps: Marko ma uz 9mesiacov
@petulaptt jeej, ako vela spinka 🙂 Ten moj sinter tusim tolko nespal ani ako novorodenec.
@janikes to nam tusim vychadza zhruba rovnako, len to mame o hodinu posunute 🙂
@zuzad ja som sa vazne snazila, ale ani 1 den sa mi to nepodarilo na 100% dodrzat. Chcela som to vyskusat zo zufalstva z jeho spanku.
@dadenka111 dakujem za opytanie. Nejak som to premyslela, zmenila som troska tie jedla tak ,ze prikrmujem a kojim naraz. Posunulo sa tym hlavne to ,ze nema kojenie hodinku-hod a pol po vecernej kasi, ale 3 hodky. Zmena v spanku ziadna, ale aj je trocha chory. Posledne noci bol fakt des, lebo sa nie ze budil 100 krat, ale budil sa s placom a reval aj 2 hodiny.
Ale moc sa mi nedari dodrziavat tie casy, lebo ak spi namiesto 2 hodin pol hodiny, nevydrzi byt hore do dalsieho planovaneho spanku. Plus aj ja som lajdak a kazdy den je iny, neviem sa tym moc riadit. To by som asi musela len byt doma ☹
Vodu mi pije, nukam mu ju hlavne ked ho krmim. Ale niekedy aj v noci, ked cumlik nezabera. Predminulu noc tak vypil 150ml :-O
@anglicanka1981 🙂 no jasne. doma je doma, tam to skoro vzdy funguje. ked cestujeme niekde, tak je po rezime. v aute uz nevie zaspat. no a uz sa mi stalo par krat, ze spal cez den len 45min a nevedel viac zaspat. potom sa aj v noci budil castejsie a s placom. idealne je ked naspi 2hodinu doobeda a 1hodinu poobede. to je potom ako medik cely den aj noc 😉
@anglicanka1981 my sme mali ten isty problem, Saska bude mat 7m buduci tyzden. Ja som jej tento tyzden chcela zaviest rezim napevno, lebo doteraz sme ju ukladali vzdy po 2 hodkach od zobudeniana kratky 30 min slofik (ona viac nespi) a kazdy den vyzeral inak. Mne sa zdalo, ze bola vzdy nervozna, lebo proste nevedela co od toho dna cakat. Tak sme nastavili dva spanky, vzdy po 3 hodinach od toho predchadzajuceho, a naucili sme ju aj zaspavat/spat v postielke (podla tej knihy kazde dieta sa vie naucit dobre spat)... fungovalo to super, konecne bola spokojnucka, lebo vedela co kedy kde a ako 🙂 problem bol, ze po par dnoch ochorela, a kedze 2 spanky jej evidentne nestacili, zas sme presli na system spi ako ti raci, takze sme opat rozhadzane.... ale planujem sa k rezimu vratit hned ako sa vyzdravie, lebo ked je spokojna saska, som aj ja 😀 😀 😀 Drzim Vam palce !!!
@anglicanka1981 jaj no a vlastne jedlo... som jej dala vzdy po prebudeni, aj ked to znamenalo/ ze ma obed, olovrant, desiatu a pod trochu neskor 😉
@dadenka111 mne v zivote nepospal 2 hodiny ☹ Dnes hodinu a 45 minut, ale to som ho kazdych 10minut uspavala. A potom uz len pol hodiny a 15 minut, dlhsie proste nie, mohla som uspavat ako som chcela. Nam praveze v aute zaspi aj ked netreba.
Chory uz nie je, ale zmena k lepsiemu ziadna, no vzdavam sa rezimu, my asi fakt nemozme mat jediny den taky, ze by sme len tak boli doma a kukali na hodinky.
@nevesta12 ja sa ho snazim nastavit, aby spal po jedle, lebo jeho hlad zobudi. Ale fakt asi nevieme byt pravidelne v case spankov doma. Mozno prave tam je chyba.
@anglicanka1981 to asi ano - a kde vacsinou spinka, v kociku? mne tiez spinkavala v kociku, ale mala som taku striesku co sa da dat takmer na cely kocik - bola v nom tma a ked som ju zatiahla, mala uz vedela ze ide spat 😀 😀 😀 pripadne prehodit plienku alebo nieco tmavsie, aj ked to si uz asi skusala 😉 mne aby sa mala nebudila na hlad, dam pred spanim trosku cajiku pripadne aj mliecka... iba tak scucnut .... a ako ti vlastne spinkava cez den, dava dlhsie spanky ci kratsie? a este k tomu nocnemu spanku - mne sa naucila sasa na viac nocnych kojeni, ale tie sme jej teraz rusili... dva dni moc spokojna nebola ale treti to rozdychala a uz sa budi len raz, o 4.15... chodil k nej v noci ale len manzel !!! nech neciti mna a nechce ani mliecko... bolo to velmi tazke, ale pomahalo mi ked som videla ako sa rano budi vzdy vyspatejsia a vyspatejsia....
@nevesta12 ako kedy, v postielke, v kociku, v aute, doma niekedy aj v lehatku. Vynimocne aj v nosici. On zaspinka, nie je problem vacsinou. Ale budi sa. Dnes zaspal na tych 30 minut v kociku, mohla som ho potom drncat kolko som chcela, vyspaty. Druhy krat v nosici. Prehadzovat cez kocik nic nemozem, lebo ked sa zobudi a nic nevidi, zlakne sa a krici, to je potom 0% sanca uspat, inak sa mi ho obcas podari este udrncat.
On cez den vacsinou 2-3 spanky okolo pol hodiny, niekedy sa mi ho podari udrzat aj hodinu a pol, ale po pol hodine ho musim kazdych 10-15 minut uspavat.
On sa v noci budi kazdu hodinu cca, ale jedava len raz (medzi 4 a 5), vynimocne 2x.
@anglicanka1981 ja som to viac-menej nechala na deti a ony si postupne samy zaviedli rezim,ja som im to len jemne korigovala,ale az trochu neskor.
Maly papaval cez den kazdu hodinku az dve,v noci sa po 3.m. nebudil,resp.vynimocne raz. On nebol velky denny spac,kedze super spinkal v noci. Dakedy mal len polhodinovky. Rezim sme zavadzali az s papanim a do asi 10m.spi kaval zvacsa po desiatej,ktoru mal okolo 10:00. Poobede spinkaval okolo tek 14:00,co sme s kamoskami chodili kocikovat,tak v kociku,ale ak sa nedalo,spinkal doma. Dakedy bol sice o 23 hore,to ked mimoriadne zaspal este raz neskoro,ale inak okolo tej 21 bol na prsniku,po 11.m.na flaske s mliekom v postielke.
Dcerka uz konecne po 4.m.nemala koliky,papavala podla potreby, ona mala bud jeden 3-4hodinovy spanok,ale o 3 dvadsatminutovky. Zvacsa tak. Jedine som sa snazila,aby bol jej cas spanku po 13:00,kedze som potrebovala uspat i starsieho,vtedy 2r.synatora...hovi on uz v tom case spanky vynechaval.
Po roku nejak prirodzene deti presli na poobedne spanie - jedno a vecer do 21v posteli. A vlastne v noci sa uz vobec nebudili,ak nepocitam,ze maly mal zoparkrat nocnu moru okolo 2r. A obcas sa vypytali k nam do postele. Budia sa v noci menej ako ja,le o ja chodim na wc.
Rano sa budli ako kedy,zvacsa okolo 7,obcas sjor,obcas neskor.
Ale ked vstali o 5 ci 6,tak okolo 8este na hodku ci dve zalomili.
Ono fakt,ten rezim sa okolo roku sam ustalil,ja som vlastne len zaviedla tymi prikrmami pravidelne jedla a casom sa i ten spanok nastavil sam. U oboch.
Teraz maju 28m. A 4r. A 4m.
Tot moj pribeh a skusenost. 🙂
@siska53 no tak to si mala super, ze sa v noci nebudili. Ja som k uvazovaniu o rezime dosla prave kvoli nocnemu budeniu 🙂
@anglicanka1981 taka mala ukazka - od jeho narodenia som si takmer 7m.pisala casy,kedy papkal aj kolko minut,kazde,aj 2min.dojcenie,z kt.prsnika a i ci cikal alebo aj kakal. Pri malej uz nebol cas. 🙂)
Tu je ukazka,ked mal 5m. Ja skrabem...ale.ke y to nahodou dakoho zaujimalo.🙂
@siska53 jejdaaa, a ja som myslela,ze som bola jedina na svete😉 s takymito zaznamami😀 Mala sa mi spociatku vobec nebudila na krmenie, malo priberala, tak sme museli prejst na rezimove kojenie:-/ ale kto by si pamatal pri vsetkych prvorodickovskych stresoch, kedy papala naposledy😉 ..
@veriiii a ze aka som priekopnicka!,🙂))
Mna to zaujimalo,ze ako to je,aby som vedela,ako casto papa..
Pri malej by sa mi to tiez zislo,len som pri 2r.sidle uz nemala cas etse aj na zapisovanie...ale viem,ze ona papavala aj kazdych 10-15min.,potom zas aj 4hodiny nic.. A v noci..no kokikove sme boli hodinu az dve hore,bezkolikove bud prespala alebo sa raz zobudila..tiez nam ju kvoli slabemu peiberaniu kazala dr.budit,no ona bola dakedy nezobuditelna...tak som ju krmila v spanku,davala si budika kvoli tomu. Nakoniec som sa na to vykaslala,spiacu ju nadojcila pred mojim odcjodom do postele a nechala na nu,ci sa zobudi,alebo nie...viem,ze do roka sa raz zvykla budit,nie vzdy,ale zvykla..to si pamatam.
Ja som vzdy vravela,ze mam ohladuplne deti,nechaju maminku pospat si. 🙂
@siska53 no, moja prvy mesiac bola velmi spava, stale ,ze zo zltacky,zltacka davno fuc a ona spava..ked mala mesiac sa to zlepsilo,ale velmi skoro, mozno od 2-3 mes.by prespala celu noc,lenze kedze som kojila,nemohla som ju nechat celu noc bez, aspon tak mi prizvukovali ,som ju zvykla nakrmit v spanku 1-2 x ,inac by som skoro skoncila s mliekom☹
a tiez ked spala tak spala😀 nezobudila som ju, nedalo sa, tak som tiez v spanku musela nakojit..ale zapisovanie mi tiez chvilku zostalo,zvykla som si na to.
@anglicanka1981 tak tomu potom nerozumiem, nasa ma rezim rovnaky ako ty popisujes vas... to, kde spi ma podla mna vplyv na kvalitu spanku, ale nie az tak moc ako ty popisujes ze sa budi... nam inak pomohol aj presun do inej izby - mala sice ostala v spalni, ale my spime v hostovskej... to si neskusala?
ahoj, moja má 1,5, vstáva okolo pol deviatej, deviatej, dá raňajky, ideme von, ak sa nedá tak doma, potom má buď polievku, alebo ovocie/jogurt a okolo pol jednej ide spať, spí cca 2 hodiny, dá si druhý obed, ideme von, potom niečo zobne, zväčša ovocie a po kúpaní večera okolo siedmej a spať ide okolo pol desiatej, desiatej, ale toto sa nám darí len teraz, ako prešla na jeden spánok, dovtedy som režim neriešila, zbytočne by som sa stresovala a aj malú a keďže tu nemám rodinu a chodím všade sama, tak som všetko prispôsobovala jej času jedenia, spávala von 😉