Ahojte 😊 chcela by som sa opytat pripadne poradit ako u vas prebieha/ mal by prebiehat denny rezim dvojrocnych deti ? Myslim to celkovo nemam sa s kym poradit chcem vediet kde robim chybu ci ma malo spanku alebo malo pozornosti ked sa u malickej prejavuje tolko vzdoru. Kolko vase deticky spia cez den a cca o ktorej idu spat vecer? Kolko toho zjedia ci vypiju ? Ake maju aktivity pocas dna aby to nebolo jednotvarne? Ake vylety spolu podnikate ?ako sa spravaju k druhym detom ake maju recove prejavy co uz dokazu a ake maju navyky ? Nemyslite si ze som matka kt sa nevie postarat o svoje dietatko len niekedy sa mi to zda dookola to iste s tymi aktivitami ze sa mala nudi mozno preto tolko zlobi. Moc nechce v poslednom case papat a chodi velmi neskoro spat skor ju donutim len krikom a pohrozovanim. Krik krik a krik. Za vsetko. Neviem ci to vsetky deti tak. Hodi sa do zeme place za uplne vsetko vynucuje si.pozornost nespolupracuje pri.kupani pri obliekani pri jedeni ,,, inak je to sikovne dieta rozprava uplne vsetko vyslovnost super zopakuje aj vymysli suvisle vety chodi pisat do nocnika bez upozornenia kakat.moc nie plienku.ma uz len v noci vsetko rozumie dokonca aj do mobilov ale nic extra ju nebavi dakujem za kazdu radu za kazdy tip ;)
@siska53 my ani moc nemame kam ist tu v dedine nie je nicoho nikde mesto daleko takze dost sa tu nudi ma vela energie a potom dosr neskoro chodi spat a poobede len hodinku aaj menej ani ine deti v jej veku tu nie su skor az tie 4rocne no to je medzi nimi este velky rozdiel ,,, a papkat tiez vela.nechce ani tak casto asi z horucav predtym jedla normalne ;)
Co sa tyka rezimu, je dobre si ho nastavit tak, aby potom nebol problem pri prechode do skolky. A tiez je dolezite odpozorovat kriticke hodiny, kedy je dieta uz unavene a placlive, ci vdorovite. Dcera v tomto veku vstavala cca o siedmej, po ranajkach sa prezliekla a pohrala sa vnutri. Ja som zatial navarila. Medzi deviatou a jedenastou sme boli vonku, tam zjedla desiatu a najneskor o 11.00 sme museli byt doma a obedovat, inak boli sceny z unavy. Po obede uz len kludove aktivity (citanie alebo rozpravka z cd) a spanok medzi 13.00 a 16.00. Potom olovrant a zase von, pripadne v zlom pocasi alebo v zime po tme ine aktivity (rozne ulohy pre deti v danom veku, plastelina, malovanie...atd.), o siestej vecera, potom okupat, vecernicek a najneskor o osmej do postele, rozpravka, zaspavala medzi pol deviatou a deviatou. Tento rezim u nas funguje viac menej dodnes a to ma 4 roky. V skolke to maju podobne, len rano vstava skor a spat chodia skor a kratsie (o dvanastej idu do postele a o pol tretej maju olovrant).
Este k tym aktivitam, okrem ihriska su fajn aj prechadzky, odrazadlo, kolobezka...atd. Dvojrocne deti nemaju moc potrebu sa socializovat, oni sa hraju skor vedla seba ako spolu. Az okolo 3.roku sa deti zacinaju hrat s inymi detmi a vekovy rozdiel neprekaza. U velmi vzdorovitych deti sa doporucuje vyhybat velkym kolektivom, ihriskam, herniam a skor by sa mali uprednostnovat kludnejsie aktivity ako prechadzky a pod. Mam to odskusane, kedze dcera bola v tomto veku tazky oriesok.
Tiež sme z dediny a malo aktivít mi tiež vadilo a hlavne som mala pocit ze dedina bola a je vyludnena. Takže bolo to jednotvarne. Moja malá miluje prírodu a zvieratá, takže dodnes rada chodí vonku, na lúku zbiera kvietky a keďže máme chovnu stanicu tak behá a venci psíkov. V lete je to blaznenie pri potoku a lúke keď sa naháňajú a v zime zase zapriahne svojho NO do sanok a vozí sa na sankach. Je to super keď napadne sneh a v dedine je po cestách neodhrnute. Doma ma bežne aktivity, hra sa, má nejaké hry na tablete, rozprávky, kresli, sem tam robíme pracovné listy, pomáha mi, je to ťažké dnešné deti zamestnať , od malička malo spala a trvá to dodnes. Je to živé striebro a spánok ju obmedzuje ako tvrdí.
Ahoj, to čo opisujes mám doma dvojmo. Moje dvojičky sú tiež veľmi živé až až.... Ale neviem, príde mi to proste normálne. Chlapci boli kludní oproti nim. Hocikde a za hocičo sa hádžu o zem, čo mi chalani v živote ani jeden krát neurobili. Sú jedovaté, vzdorovite, Alžbetka chce všetko iba sama, a ak zaciti náznak môjho nesúhlasu, oheň je na streche. A to ani nehovorím o tom, že vonku mi utekajú, neposlúchnu, vybehnú na cestu, každá na inú stranu...... Sú veľmi bláznivé a pojašené, ale beriem to tak , že sú jednoducho také a postupne ako sa im bude mozog rozvíjať, tak to bude lepšie. Inak chodievame na prechádzky, vtedy ich silno držím za ruky a nepustím. Vtedy idú pekné, sú zvyknuté odkefy začali chodiť, že na prechádzke sa musíme držať. S jedením nič extra, myslím že byohli zjesť aj viac. Majú cca 13 kg. Stačí im. Chudé nie sú, sú akurát. Spánok v poslednom čase nič moc, niekedy spia, niekedy nie. Ale dávam ich do postieľky aj tak aspoň na 1,5 hodiny, aby som aspoň na varila. Inak pri nich vnútri neurobím nič, vonku ešte ako tak na dvore, tam sa zabavia. Samozrejme po svojom, rozumej, že sú potom bud od blata, prípadne celé mokré alebo čokoľvek iné zábavné 😀 Na výlety moc nechodíme, chodíme na ihrisko, a dosť sme aj doma na dvore. Veľa krát sa vrátim rýchlo z ihriská, lebo nemám nervy ich naháňať a tŕpnuť, keď vybehnú k ceste. Inak sú úžasné a aj keď je to náročné a vidím veľa detí, ktoré sú oveľa kludnejsia, obsedia, zahrajú sa na mieste a nie sú také divé akooje, aj tak mi to príde normálne. Vždy si poviem, že aspoň vidím , že sú zdravé 😀
A režim : 7:30 -8:00 vstávanie, potom vypijú mlieko. Potom ak chcú , potom okolo 9:30-10:00 chodievame von, vtedy spapaju pečivo vonku, niekedy ale nechcú. Z vonku chodíme domov okolo11:30, buď zjedia obed alebo len jogurt, prip.vypiju mlieko. 12:00-12:30 do postele. Tam sú cca do 14:00-14:30 ak nespia alebo do 15:00 ak spia. Keď vstanú a nejedli predtým obed, tak zjedia obed.Jedia samé, takže im to trvá. Keď zjedia , ideme zas von. Tam sme až do 19: 00 h 19:30. Buď sme niekde mimo dom, alebo doma na dvore. Ako kedy. Na dvore majú všeličo, ale hlavne, všelijaké zaujímavé kútiky, tie sú najlepšie. Cca medzi 19: 19:30 dáme sprchu prip.kupel, záleží či prídeme o 19:00 alebo o 19:30, spapaju večeru, pozrú rozprávku a šup do postele cca okolo 20:00 -. 20:30. A ešte som zabudla, olovrant beriem von, takže ten spapaju tam.
Vymazal sa mi z druhého riadka : ,, potom ak chcú po mlieku , zjedia pečivo. Potom chodíme von.
@simik14 rezim mali normalny - ranajky,hranie,medzi 9:30-10 desiata,vacsinou von,ak bolo pekne,medzi 12-12:20 obed,starsi uz zaspal tak 3-4x do tyzdna,tak aspon sledoval rozpravku,len aby lezal,mala spavala,ta aj 2-3,5hodiny poobede. Nasledne von,v zime nie,ale inak ano,v lete az po 16 tej,ak vpn skor,olovrant okolo 16:30 vonku,inak doma,pred 19navrat domov,sprcha,vecera a po 20:00 v posteli a okolo 21najneskor spali. Su uz starsi,rezim podobny,az na to,ze maly castoo zaspava az okolo 22:(( a uz poobede doma nespia ani jeden.
Vzdor mali a maju.
Von sme chodili skor po ihriskach,na vylety skor cez vikendy.
A mala chosila na plavanie ci neskor na cvicenie s detmi,maly len to druhe.