Režim 6,5 mesačného bábätka

dada7701
30. dec 2013

Ahojte baby, zaujímal by ma "režim" Vašich ratolestí v tomto veku...kedy chodia spinkať,kedy papajú..čo papajú a hlavne koľko spinkajú (moja cez deň veľmi málo), kedy chodíte von atd.....dakujem za príspevky 🙂

miku1
30. dec 2013

@dada7701 Moja druhá dcéra vstávala tak o 6.00 hod., chodila spať o 8.00 hod., spala do 11.30 hod., znovu išla spať o 14.00 hod. a vstávala o 16.00 hod., večer chodí spinkať o 20.00 hod.. Vonku sme chodili väčšinou keď mala spať, aby som sa mohla venovať tej staršej, a malá si zatiaľ pospala odparkovaná v kočíku. Čo sa týka papania, tak som cez deň len kojila, na večer som dávala kašu. Teraz má 7,5 mesiaca, na raňajky papá trochu kaše, na obed nejakú zeleninku, na olovrant ovocie a večer kašu. Medzitým podľa potreby kojím. Začala mi už piť aj vodičku, doteraz ju veľmi nechcela.

anjelicek26
30. dec 2013

@dada7701 - neviem, co ti to pomoze, ked kazde dieta iny rezim a to svoje nepreprogramujes 😀 Plus chces rezim klasika alebov vyssi - aktualny - level zuby von??

Level zuby von
08:30 - budicek
09:00 - desiata (kasa)
kupkanie, prezliekanie, hranie sa
10:00 - spi
12:30 vstane a prebalit, pomojkat atp.
13:00 obed zeleninkovy a kojenie
hranie, vyzdvihovanie deti, prechadzky, nakup
16:30 - spanok
17:30 - budicek a
hranie, mojkanie, normalna domaca prevadzka, lepenie sa k nohe pri vareni, upratovani atp.
19:30 - ovocna kasa a kojenie
.... pokus o zaspavanie
..... pokus o zaspavanie a nehorazny rev
.... pokus o zaspavanie a strasny rev
23:00 - spanok
00:30 - kojenie a prehadzovanie sa pocas spanku do uplneho rana 😝 😝

Ak nie zuby level zuby von - tak sa o tej osmej ulozi a chrni.

jankastubka
30. dec 2013

Moja vstava okolo 7:00 do 7:45 sa hra zvacsa sama v postielke. Okolo 8:00 ju kojim. Potom sa ideme hrat na puzzle. Okolo 10:00 davam ovocie na desiatu, po 1,5 hod. este dokojim. Medzicasom ked javi znamky unavy dam ju spat do postielky. Okolo obeda ideme von na prechadzku. Po navrate davam zeleninovo masovy prikrm a za tym kojim. Nasledne sa opat hra na puzzle alebo pri mne v obyvacke na hracej deke. Ak znova javi znamky unavy, dam ju spat. Na vecer este kojim, kupeme kazdy druhy den. Medzi 19-20:00 ju ukladame na nocny spanok.
Ale kazdy den sa trocha lisi aj podla toho, ci mame plavanie alebo doktora, pripadne iny program. Niekedy vynecham desiatu, niekedy nespi 3krat ale len 2 alebo raz.
V noci doteraz stacilo jedno kojenie, ale v poslednej dobe chce 2 krat.

tykat
30. dec 2013

@dada7701
U nas to bolo ked mal syn polroka asi takto:
7:00 - flasa mlieka este v polospanku
8:00-8:30 budicek a prevalovanie v posteli, pucenie sa, nadrapovanie, masaz bruska, rev, rozhadzovanie vsetkeho co pride pod ruku, ozuzlavanie-ranajky
8:30-10:00 snazenie sa o odstranenie toho co sposobuje rev, neuspesne, snaha o hru, neuspesne
10:00 - ovocna desiata, pucenie sa
10:30-12:00 pokus o kocikovanie, pobyt vonku, neustaly rev, spanok 0-20 minut
12:00 zeleninovy obed+mlieko
12:30 -12:45 spanok vonku alebo dnu
13:00-14:30 odchod z domu na nakup a po dceru do skoly, pokus o ukocikovanie, spanok 20-30 minut
14:30 15:30 volny pohyb, 4nozkovanie na schody, stahovanie veci z gaucovky, stavanie sa na nohy okolo gaucovky, padanie 10x za minutu, rev, nadrapovanie sa, pokus o hru, rev, este vacsi rev
15:30 olovrant
16:00-18:00 volny program, pokusy o hru, rev, este vacsi rev, jedovanie sa, nadrapovanie sa, pucenie, ak je pekne tak rev a pucenie vonku v kociku
18:00 vecera
18:30-23:00 rev striedany s pokusmi o uspanie, hadame sa s muzom co tomu decku moze byt
23:00 - 7:00 mlieko, odkvacnutie a neruseny pokojny spanok
A druhy den vsetko odznova a tak dokolecka.

kofoluska
31. dec 2013

Moj ma len pat mesiacov, ale rezim ma celkom pevny uz hodne dlho. 🙂 Ale pridu zuby, tak uvidime. :D Kazdopadne u nas je to zatial takto:
Okolo siestej vstane. Mame problem s pitim mliecka, takze bud si to mlieko da (ako napriklad dnes) alebo nie a dostane ranajky (napriklad varene jablko so spaldovou krupicou alebo surove jablko s bananom a mrkvou...).
Okolo osmej ide spat, pred spanim sa mi ho bud podari nakrmit mliekom alebo nie, spi max hodinku a ked nepapa pred spanim, tak sa naje po zobudeni.
Je hore asi dve hodky, zase na chvilu zdriemne a okolo dvanastej dostane obednu kasu. Po pol hodke sa napije caju alebo vody a ideme von. Vonku som s nim tak dlho, ako spi. Niekedy spi dve hodiny, niekedy tri. Zaspava asi pol hodku.
Takze okolo tretej - stvrtej dostane bud mlieko alebo olovrant (vacsinou kasa od obeda). Okolo siestej kupeme, potom sa napapa mliecka a ide spat. Do siedmej je vzdy tuhy. V noci sa nam zvykol budit raz, dnes prvykrat prespal celu noc. 🙂
Samozrejme, mame tam male odchylky, niekedy vstane o pol siedmej, vcera vstal az o osmej. Ale plus minus je to takto.🙂

minqea
9. jan 2014

@dada7701 precitala som si knihu kazde dieta sa vie naucit spat..a skusila som zaviest dva denne spanky, kedze nasa tiez cez den nechcela akosi spat, zaspavala na prsniku a s postupom dna bolo vidno, ze je velmi unavena..stale si suchala ocka, hracky nechcela, mrncala..nebudem sa presne rozpisovat co cez den robime, ale podstatna zmena v doterajsom rezime je ta, ze o jedenastej ju davam do posietlky aby mala prilezitost si pospat a druhykrat o tretej. (posun plus minus max. pol hodinka). Zacali sme v nedelu..dnes je stvrtok..a malicka prave spinka..a spinkala aj o jedenastej dve hodiny. To iste bolo vcera a okrem predvcerajska, kedy o jedenastej nechcela spat a spala iba 40 minut..mozem povedat a zaklopat na drevo..ze zatial sa to dari a jej to prospieva. dalsia zmena spociva v tom, ze spat ju davam okolo pol osmej (tak aby o osmej spala). predtym zaspavala uz pred siedmou. Pred poslednym vecernym krmenim sa s nou hrame (aj v priebehu dna..medzi varenim a upratovanim) 🙂 . V noci krmim 3x, vstavame medzi pol osmou a osmou rano. A to nam idu zuby..dva naraz🙂 Uvidime ako to bude o tyzden ked zavedieme prikrmy🙂

9nikinka
10. jan 2014

Ahojky minqea ak si dobre pametam je to metoda o vyplakani len ze mas dojst kukat dieta v dakych casovych intervaloch nie a chcem sa spytat kolko ti plakala a ci si jej dala aj cumel alebo plienku ci daco na zaspavanie diky. Moje chce zaspavat pri noseni a mne odchadza chrbat.