Ahojte mamičky ako hovoria vaše deti v 3 rokoch? Moja dcérka mala teraz 3 roky a niekedy jej nie je veľmi rozumieť. Napríklad povie chcem skakať ( cem kakať) , alebo syr ( jyr) sponka ( ponka) proste veľmi veľa slov tak komolí. Myslíte že treba s nou isť na logopédiu alebo mam ešte čakať? Pediatrička povedala že reč sa zatiaľ čistí ...
Niektore az v 4 zacnu rozpravat lepsie. Ci az v skolke
Ja som sa desila čo bude v škôlke lebo rozumela som mu asi len ja 😅ale tam sa úplne rozkecal, chce to len čas 😉
ak rozprava netreba zatial logopeda podla toho co pises jej nejdu sikavky skyste sa zamerat doma na trenovanie tohto ak sa to cca v 4r nezlepsi potom skuste logopedq bude vyzretejsia aj bude schopna spolupracovat
Vyhladala by som logopeda kvoli spravnej vyslovnosti. Nasmeruje vas ako s dietatom doma pracovat a sem tam skontroluje. Nie je to na skodu.
Na logopeda sa dlho caka, necakala by som a rezervovala termin. Dieťatu tým nemas ako ublížiť, len pomozes
kludne kontaktuj logopeda. Pokial komoli vela hlasok, tak bude lepsie zacat cim skor. Mam skusenosti so synom, chodili sme na logopediu od jeho 3,5 roka az do 7, kedze polku hlasok nevyslovoval. Dcerka chodila len par mesiacov od tri a pol do styroch rokov so sykavkami. Navyse na logopeda sa niekde aj dlho caka, takze vobec nemusite dostat termin hned.