Ahojte dcerka ma 2 roky a 2 mesiace a dala som ju do jasli...zaujíma ma Vaš nazor,skusenosti,ako Vaše detičky znašali jasle a ako dlho si zvykali..dakujem pekne
@gabuska36 suhlasim s @alex31 bolo to u nas velmi podobne, mala sa naucila velmi rychlo samostatnosti a aj k ohladuplnosti (poziciavanie hraciek atd.) co jej vydrzalo dodnes,mala 18 mes. ked nastupila do sukr. jasiel 8 deti 2 ucitelia 😉 Dokonca ju naucili pit z klasickeho pohara (bez sosaka) a pekne davali na nocnik,ked som ich poprosila ...
My na jasličky nedáme dopustit,malý nastúpil ako 13 mesačný a adaptoval sa v priebehu pár týždňov.Chodíme do Ivanky pri Dunaji- Tom a Jerry a nevieme si vynachvaliť.Odborný prístup,ochota,milý a starostlivý personál to všetko pomohlo nášmu drobcovi sa udomácniť.Velakrat sa nam stalo ze poobede nechcel z jasličiek ísť domov 🙂 Mýty že skorý nástup je pre dieťa traumatizujúci je ozaj hlúposť.Každé dieťa je osobnosť a individualita a zvláda to po svojom.Nás jasličky posunuli vpred.20 mesačný už nenosil plienky,samostatne papa,basnicky a pesnicky spieva cely den.Skratka urcite sa toho nebojte.Treba dieťaťko socializovať čímskôr.Vyhnete sa tak neskorším srdcervúcim scénam ked budú starší 🙂
Naša začala, keď mala 2 roky a 4 mes a super. 4 dni plaču - doslovne. 2 týždne sme chodili na 2 hodiny denne a potom už aj so spánkom. A nič stresujúce, hoci prvýkrát nechcela ani jesť ani spať. Ale máme neuveriteľnú výhodu, že sú tam len 3 deti. A to tie dve tam chodia už rok. Takže naša má super starostlivosť.
@gabuska36 ... ahoj moj maly nastupil ked ukoncil 11 mesiacov 🙂 ... bohuzial nemali sme na vyber ale zvykol si veeeeelmi rychlo .. u nas bol taky prelomovy treti tyzden ... vtedy sme si rano aj trochu poplakali ... obaja 🙂 ... ale neboli to ziadne ranne hysaky len male slzicky v satni a potom ked sa zavreli dvere uz bolo fajn ... poobede ked som pre neho dosla bol stale vysmiaty od ucha k uchu takze som vedela ze je vsetko v poriadku 🙂 ...skor som to horsie prezivala ja ..stale myslienky na to ako sa ma ci je v poriadku ci nieco nepotrebuje ako sa k nemu spravaju a stale takto dookola ale zvykli sme si 🙂 ... no jedine na co sa urcite priprav je urcite zvysena chorobnost .. .to musi preskakat kazdy 🙂 ... drzim palce aby ste sa ryhclo adaptovali aj ked zaciatky su trosku slzickovejsie 🙂 ale to casom prejde ...