Ahojte prosim poradte mi,moj syncek predcastne narodeny mal teraz v novembri 3 roky oficialne bude mat az v decembri. Nechce sa mi pytat na wc, sadne si aj na nocnik aj na wc kde je redukcia ale len sem tam nieco urobi. Dokaze drzat moc v sebe aj 3 hodiny co nieje dobre koli oblickam narodil s s dilataciou panvicky cize mame problem s oblickami. Uz neviem ako mu mam vysvetlit ze je velky a ma cikat a pytat sa sam. V skolke bol chvilu pretoze sa tam pocikaval a nepytal sa. Psychologicka povedala ze je to v poriadku tym ze je predcastne narodeny tak vyvojovo je na 2,5 roka ale rozumovo je ok. Vsetko chape co chceme od neho ,ale je v tomto lenivy,papt vie pekne sam aj pit ale toto nie. Uz sme skusali aj s krikom aj dohovaranie,aj odmeny vsetko nic nezabera, nemozem ho nechat aby necikal tolko hodin. Na noc mame plienku cez den nedavam robim tak aby mal rezim ako v skolke ale bud sa pocika do slipkov alebo bude drzat. Myslite si ze sam pochopi kedy uz nedavat plienku a nauci sa pytat? Lebo v januari zase nastupujeme do skolky ale len na 4 hodiny al ezase nechcem aby to tolko drzal v sebe. Dakujem za kazdu pomoc a radu.
Sme na tom podobne. Syn bude mat o dva mesiace a stale nosil plienku. Akurat tyzden dozadu sme ju dali dole. Nechcel sa jej vzdat. Nepyta sa velmi. Ale rozumu ma dost. Ked vie, ze dostane za to, ze sa vycika do nocnika lentilku, vyzlecie sa a sadne si tam aj sam 🙂 inak dookola len prezliekame, malokedy ho napadne povedat, ze mu treba. Snad si zvykne. Na noc mu este davam plienku, v noci este cika. A nebudem ho kvoli tomu budit a vstavat v noci ho kontrolovat, ci nahodou nie je pocikany. Do skolky by mal ist od februara, dovtedy to hadam natrenujeme. Nestresujem kvoli tomu. Raz to pride. Kazde dieta je ine. Starsia dcera bola uz v roku a pol bez plienky cez den. Chce to este cas.
Doplnam, syn bude mat tiez 3 roky, ale je narodeny riadne v termine.
No maly ak sa aj pocika nevadi mu to aby bol v tom ale kedze sme uz lezali 3 krat v nemocnici so zapalom obliciek aj mocovym mechurom musime davat pozor aby neprechladol to nam stazuje nasu situaciu :(
@veselavrba Ahoj. Podla mna bud bez obav, mas uplne normalne dietatko. U kazdeho je to s odplienkovanim ine, jedno skor, druhe neskor.... a urcite nie je lenivy, len to u neho este nedoslo. Chce to len trpezlivost z tvojej strany, tam nepomoze ani vysvetlovanie, ani hnev, iba cas. A na margo zadrziavania mocu...tak moj dokaze bez cikania vydrzat v pohode aj 4 hodiny (ale neviem posudit vas pripad, ci je to ok, kedze ma problemy s oblickami). Ja ked mojho "nutim" ist na wc, tak sa hneva. Ale na druhej strane sa pyta sam, odplienkovany je uz niekolko mesiacov, takze ked sa mu uz chce naozaj cikat, tak sa vypyta. Drzim vam palce! (PS...my zasa mame inu specialitku...cikanie zvlada bez problemov, aj v noci je bez plienky, ale kaka iba a jedine do plienky! Tiez nas caka nastup do skolky a riesenie sa zatial nerysuje ani nahodou....tak my budeme zasa musiet nejako zvladnut toto....kazde dietatko ma nieco "svoje" 🙂 ).
Susi 123 velmi dakujem velmi si ma ukludnila tymto budem musiet pockat teda aj ked stale svokra do mna rype co ma a nema vediet Ja si od nej nedavam poradit lebo manzela vychovavala jej mama jeho babka a to nechcem. Tak budem teda skusat na neho aby sa to naucil .Dakujem 🙂
@veselavrba ja som to spravila tak, ze som doma zlozila plienku a par krat sa stala nehoda. Dookola som sa pytala "nechces pípí" aj 10x do dna. Dieta som posadila na zachod - s detskym sedatkom - a hovorila, ze moze cikat. Predtym som dieta pripravila a vysvetlila co od neho ocakavam. Ze pipí sa chodi robit na zachod, ze tam chodi, mama, tata, deti. Potom som povedala, ze je cas na wc a plienky budeme pomaly odkladat. Do tyzdna sme boli bez plienok. Ale zlomovy bol u nas bod v momente ked dieta ukazalo ze pipí sa robi do zachodu.
za prve uspesne cikania boli odmeny. Potom prisiel blok a ani za odmenu. Tak sme opat dali plienky na 10 dni a potom sme ich zlozili a su zlozene dodnes - ale cely cas na zaciatku som chvalila, tlieskala, davala odmenu. Potom som s tym normalne prestala, a dieta veselo robi do zachodu co ma. Odmenu si nepyta
moja sestra mala nieco podobne so svojim synom. bez plienok je asi od 3,5 az 4 rokov. nepamatam presne. ona mu plienku nedala cez den uz dlhsie,ale on taky zataty, ze dokazal necurat aj cely den a tym ze vedel, ze ked bude pit bude curat, tak dokonca ani nepil. boze to bola katatrofa. ked uz sa to nejak podarilo s curanim ,kakanie zostalo len do plienky. to sa poriesilo skoro az o rok neskor. to je sice dalsia kapitola. nevedel sa vykakat normalne nikdy. trapil sa aj 3 dni. vobec nic nezaberalo a tie dni ani nejedol ani nepil, lebo tak sa bal toho kakania. oni ziju v zahranici a tam to nie je ziaden problem pre lekarov. v sep. mal 5 rokov. konecne je to ok. podotykam je narodeni v termine. takze a nebojte. pride to ani neviete kedy. zo dna na den. moje deti sa naucili curat dost skoro ale viem co to je. vela prace s tym ma rodic. ustrazit to a byt v neustalom strehu pokial si dieta nato zvykne. drzim prsty. pekny vecer 🙂
Dakujem pekne baby za pomoc,rady 🙂
Moja mala sa zacala pytat na nocnik sama v 18 mesiacoch bolo leto tak stale bola bez plienky a ja som jej stale vysvetlovala ze kaka sa robi do serbla najskor tam nechcela sediet ale nakoniec si tam sadla vycikala sa a pochvalili sme ju tak jej to docvaklo a cikala tam potom stale ..skuste ho nechat bez plienky cez den a aj v noci je uz dost velky aby nenosil plienky vobec a nech sam zisti ze je t tak pohodlnejsie ako byt v mokrom mala nechcela potom plienky vobec,,ale kazde dieta je ine a potrebuje same na to prist mi mu k tomu mame len dopomoct tym ze mu to donekonecna vysvetlujeme ...