Púšťate svojim 10 mesačným deťom anglické pesničky?

arcticcode
24. jún 2019

Je vhodné púšťať 10 mesačnému chlapcovi aj anglické pesničky pre deti? Nebude mať potom z toho mišung, že čo je slovenčina a čo angličtina? Nebude sa mu to pliesť?

marcelik88
24. jún 2019

Vsetky deti, ktore odmalicka pocuvaju aj iny jazyk ako slovencinu v tom maju na zaciatku chaos. Skladaju vety kedy je polovica po slovensky a polovica po anglicky ale ked su vacsie tak uz to vedia pekne rozlisit 🙂

arcticcode
autor
24. jún 2019

@marcelik88 Takže odporúčanie je áno, či nie? Ja poznám aj deti z okolia, čo pozerajú minimax a potom mluvia vo veľkom (pozn. bývam v tvrdom jadre spiša) :D

alexandra2468
24. jún 2019

@arcticcode mam znamych:
Mexican+Slovenka
Kanadan+Slovenka
Ocovia rozpravaju na svoje deti svojim rodnym jazykom od malicka, mamy rozpravaju po slovensky. Samozrejme deti, ked zacali rozpravat tvorili vety vselijako, a samozrejme kazdemu tomu dietatu isiel lepsie jazyk, ktory sa pouzival v danej skolke. Ale vyrastli, zacali chodit do skoly a je to obrovska vyhoda. Plynule rozpravaju oboma jazykmi a nemaju ziadny chaos.

snehulienka8
24. jún 2019

@arcticcode
ja svojmu anglictinu nepustam a to ten jazyk ovladam, citam mu slovenske basnicky a riekanky, nech sa prv nauci rozpravat pekne po slovensky, ked podrastie vdaka internetu a skole bude mat anglictiny este dost..

diewcatqoo
24. jún 2019

Jasne, kludne mozez pustat. Ved snad mu tie pesnicky nebudu hrat cely den nonstop, aby nevedel neskor kvoli tomu rozoznat materinsky jazyk 🙂
My sme slovaci, byvame v cesku. Doma rozpravame vylucne slovensky, na ihrisku s detmi po cesky, taktiez ak niekam ideme, kazdy na maleho hovori po cesky.. ak ideme k babkam ma vychod slovenska, tam rozpravaju len narecim. Syn rozumie vsetko, aj slovensky, aj cesky, aj vychodniarsky. Sem tam popletie slova, ale je to v ramci normy 🙂 pustame mu obcas aj anglicke pesnicky a v pohode ;)

sapetka
24. jún 2019

@arcticcode nas od 11m pocuva nemecke pesnicky rozpravky je to super cim skor dieta zacne tym to bude pre neho prirodzenejsie. Urcite pustajte👍

janciqa
24. jún 2019

@arcticcode moje deti asi od 8m pozeraju na tablete anglicke pesnicky o farbach, zvieratkach, abecedu.... Ja som sa im najskor snazila prepinat na slovenske, no oni ked prisli na to ako sa to prepina, sami si zvolili anglicke. Dcera vedela farby skor v anglictine ako v slovencine. Aj pocitat. Pesnicky si spievala po anglicky... Ja som jej hovorila aj v anglictine aj v slovencine. A ako rastla tak uz len slovensky pouziva, hlavne od kedy sla do skolky. Uz aj zabudla vela veci 😆. Snad sa jej pamät neskor v skole osviezi. Teraz ma 4r... Syn ma 2r a viac menej este nerozprava. Pouziva slova a jednoslovne vety. Ale abecedu v anglictine vie celu a zacina uz aj farby a pocitat. Jasne ze nie dokonale ale ide mu to. A tiez mu vravim aj aj. Takze ziadne strachy. Kludne ich nechaj pozerat. Ja verim ze im to neskor v skole pomoze 😉