Je vhodné púšťať 10 mesačnému chlapcovi aj anglické pesničky pre deti? Nebude mať potom z toho mišung, že čo je slovenčina a čo angličtina? Nebude sa mu to pliesť?
@marcelik88 Takže odporúčanie je áno, či nie? Ja poznám aj deti z okolia, čo pozerajú minimax a potom mluvia vo veľkom (pozn. bývam v tvrdom jadre spiša) :D
@arcticcode mam znamych:
Mexican+Slovenka
Kanadan+Slovenka
Ocovia rozpravaju na svoje deti svojim rodnym jazykom od malicka, mamy rozpravaju po slovensky. Samozrejme deti, ked zacali rozpravat tvorili vety vselijako, a samozrejme kazdemu tomu dietatu isiel lepsie jazyk, ktory sa pouzival v danej skolke. Ale vyrastli, zacali chodit do skoly a je to obrovska vyhoda. Plynule rozpravaju oboma jazykmi a nemaju ziadny chaos.
@arcticcode
ja svojmu anglictinu nepustam a to ten jazyk ovladam, citam mu slovenske basnicky a riekanky, nech sa prv nauci rozpravat pekne po slovensky, ked podrastie vdaka internetu a skole bude mat anglictiny este dost..
Jasne, kludne mozez pustat. Ved snad mu tie pesnicky nebudu hrat cely den nonstop, aby nevedel neskor kvoli tomu rozoznat materinsky jazyk 🙂
My sme slovaci, byvame v cesku. Doma rozpravame vylucne slovensky, na ihrisku s detmi po cesky, taktiez ak niekam ideme, kazdy na maleho hovori po cesky.. ak ideme k babkam ma vychod slovenska, tam rozpravaju len narecim. Syn rozumie vsetko, aj slovensky, aj cesky, aj vychodniarsky. Sem tam popletie slova, ale je to v ramci normy 🙂 pustame mu obcas aj anglicke pesnicky a v pohode ;)
@arcticcode nas od 11m pocuva nemecke pesnicky rozpravky je to super cim skor dieta zacne tym to bude pre neho prirodzenejsie. Urcite pustajte👍
@arcticcode moje deti asi od 8m pozeraju na tablete anglicke pesnicky o farbach, zvieratkach, abecedu.... Ja som sa im najskor snazila prepinat na slovenske, no oni ked prisli na to ako sa to prepina, sami si zvolili anglicke. Dcera vedela farby skor v anglictine ako v slovencine. Aj pocitat. Pesnicky si spievala po anglicky... Ja som jej hovorila aj v anglictine aj v slovencine. A ako rastla tak uz len slovensky pouziva, hlavne od kedy sla do skolky. Uz aj zabudla vela veci 😆. Snad sa jej pamät neskor v skole osviezi. Teraz ma 4r... Syn ma 2r a viac menej este nerozprava. Pouziva slova a jednoslovne vety. Ale abecedu v anglictine vie celu a zacina uz aj farby a pocitat. Jasne ze nie dokonale ale ide mu to. A tiez mu vravim aj aj. Takze ziadne strachy. Kludne ich nechaj pozerat. Ja verim ze im to neskor v skole pomoze 😉
Vsetky deti, ktore odmalicka pocuvaju aj iny jazyk ako slovencinu v tom maju na zaciatku chaos. Skladaju vety kedy je polovica po slovensky a polovica po anglicky ale ked su vacsie tak uz to vedia pekne rozlisit 🙂