Ahojte, mam doma 4 mesačne babatko. Cca pred týždňom sa prvýkrát otočila do ľavej strany, predtým bolo vidno ako skúša, vždy nôžky ťahala k sebe... no očakávala som, že po tomto sa bude už otáčať viac... a zrazu prestala skúšať... prava strana neide nám ešte vôbec, keď jej pomáham vidno, že nechce ani do ľavej už... neviem ju nastimulovat s hračkou, pozrie sa a potom to nechá tak... boli ste tak niekto??? Prečo sa to môže diať???
@jj298 ach jaj... také odpovede... mňa zaujímajú skúsenosti... vo vašej správe nečítam ani 1... otázka bola ci sa vám stalo niečo také... ak neviete odpoveď radšej nepíšte...
@88matulka88 pisala som ti, ze je to bezne = ano stalo sa to aj nam a pri kazdom vacsom motorickom milniku, pretocil sa a nasledne aj dva tyzdne nie, potom opat, potom nie a potom to robil stale, na druhu stranu sa zacal podstatne neskor ako na tu prvu dominantnu
staci taka odpoved? ci nejaku inu si si predstavovala? 🙂
@petamich ďakujem, ja len kvôli tonu, lebo ma zneistila jedna známa, že jej keď sa pretocilo malé, tak nič iné nerobilo, aj v noci sa pretacalo... ale ďakujem ste ma ukludnili
@petamich áno, dakujem veľmi pekne
@88matulka88 vobec to tak nemusi byt 🙂 naozaj, vobec sa nemusis obavat, ze je cosi v neporiadku, par dni/niekedy aj tyzdnov potrva, kym si cosi dokonale osvoji (a bude to tak velmi pravdepodobne aj pri dalsich veciach)
@jj298 nooo, evidentne som natrafila na emocionálne rozladenu osobu... tolko zla kolko z vas ide cez tie pismena... 😱ďakujem za Váš čas, ktorý ste minuli na moju blbú otázku 🙃 aj za to, že už nebudete viac strácať na ďalšiu odpoveď. Pekne popoludnie prajem
@88matulka88 Byva to tak. S pretacanim to moj nemal, ale s chodenim ano. Neterky ked zacali chodit, tak sa tesili, vyskali a nic ine nerobili.Mojho tie kroky akosi moc nezaujali. 3 mesiace urobil par krokov len sem-tam, mozno tak raz do tyzdna alebo ani to nie. Az potom ho to zaujalo. Aj tvojej sa to mozno podarilo, ale nemuselo ju to zatial zaujat. Ale to pride 🙂
@marianarem áno tiež mam ten pocit 🙂
@88matulka88 na 4mesacne babo je to výborne, s otáčaním majú v pohode čas aj do 6.mesiaca. A deti majú obdobia (aj v “reči”, v hrubej aj jemnej motorike, úplne vo vsetkom), že niečo chvíľku skúšajú a robia a potom sa seknu a nič, ani obraz, ani zvuk, akoby to “zabudli” alebo akoby zabudli, že sa majú to a ono učiť, rozvíjať sa v tom🙈 Mozog sa vždy u tak malých deti sústredí len na 1 činnosť - možno teraz príde na rad rečové centrum, možno koordinácia ruka-predmet-oko, možno…hocičo. Slebo aj zjavne “nič”, aj take akoby slepé obdobia akoby tie bábätka mali. A potom sa zase vrati k pretáčaniu. Náš (už čochvíľa 14mesacny) toto urobil už toooolko razy 🙂) Napríklad teraz posledne začal z ničoho nič krásne ukazovať prstom v knižke, dokonca aj veci, ktoré sme mu predtým nejako špeciálne nepomenovavali. Robil to asi 3tyzdne a Tersz, keď sa jo spýtame “úkaz, kde je domček/psík/kačka/slniečko….” tak sa tvari ako hluchý a ešte aj naschval zúrivo listuje ďalej, len aby sme nemali čas na tieto blbe otázky 🤣
@88matulka88 u nas to bolo ako u tvojej kamosky. Ak nieco objavil, uz s tym neprestal.
Je rada na brusku? Lebo ak nie, nema preco sa otacat. Uz vie ze sa to da ale nema chut to urobit znovu.
@dotka04 jej, ďakujem, áno presne to je aj náš prípad... akoby sa rozkecala teraz, takým piskotom🥰
ano stalo sa to snad kazdej 🙂 ono chvilu trva, kym sa nova zrucnost stane standardom, aj chodit nezacnu vsetky deti uplne, ze postavim sa a hned utekam - chvilu to striedaju so stvornozkovanim atd. myslim, ze u vas je to uplne v poriadku