Ahojte dievcata. Boli sme so synmi u sudnej psychologicky kvoli uprave styku otca s detmi. A ta mi povedala, ze
moj syn je zaostaly, pretoze presne vo veku 2,5 roka nepocita do 5 a nepozna farby. Syn spolu somnou narata,
obcas vynecha cislo styri. Taktiez farby obcas trafi, no je vidiet, ze ich rozoznava, lebo vie potriedit kocky podla
farieb na kopky. V pohode stavia z kociek veze. Taktiez navliekali kocky na snurku a chvilku trvalo, kym sa mu
to podarilo. Povie ako sa vola aj kolko ma rockov. Rec este nema zretelnu a obcas mu ani ja nerozumiem, no
podstatne veci mi povie a rozumie vsetko. Plienku mame len na noc, cez den chodi sam na wc. Papa sam
lyzicou, rad ma aj vidlicku, v pohode napichuje. Pozna asi 15 druhov zvieratiek a aj zvuky ktore vydavaju. Tancuje,
spieva si. je zivan, viac ho zaujima behanie, kopanie do lopty, hadzanie...
Chapem ze som mozno zaujata, lebo ide o moje dieta, ale moze psychologicka na jedinom 20 minutovom sedeni,
kde sa nam venovala vsetkym a dieta ju nepozna, povedat, ze je zaostale???? A obzvlast ked je to v takej chulostivej
veci, ako je uprava styku...
Co zvladaju vase deti a aky je vas nazor?
Ahojcek neda mi nereagovat, podla mna mas uplne zdraveho synceka skor by som povedala ze aj velmi sikovneho 🙂 nechapem tie kriteria podla ktorych to psychologicka urcila ved niektore deticky v jeho veku nevedia ani zdaleko to co vie tvoj syncek🙂podla mna sa vobec nemusis bat tvoj syncek je uplne normalny zdravy chlapec 🙂
@rioria vies, neviem aky dopad to moze mat na upravu styku otca , ale myslim, ze tvoj syn je uplne ok ......neviem co sa teraz vsetci blaznia tym co vsetko musi 2,5 rocne dieta vediet .
Moj syn sa rozhovoril az 3 rocny - plienky sme do troch rokov ani neriesili a vobec ma netrapilo ci vie farby alebo nie .....a vsetko mu prislo prirodzene .....ako prvak bol najlepsi v triede 🙂
@rioria veď to, že na 20 - minútovom prvom sedení sa ozaj nedá tak malé dieťa posúdiť..Mne tiež v takom veku špeciálna pedagogička na prvom sedení povedala, že sa málo venujem dieťaťu a na 10. už žasla aké mám šikovné dieťa, vraj má slovnú zásobu ako šesťročné deti...Nuž dieťa sa osmelilo, rozhovorilo...Ono to záleží dosť aj od toho, či je dieťa unavené, hladné, smädné, v inkubačnej dobe, po chorobe...to veľa ovplyvní správanie dieťatka v takomto veku...
sama som psychologicka a mozem ti povedat, ze s tvojim dietatom je vsetko v poriadku. az sa hanbim, ze nieco take vypustila ta pani z ust. kazde dieta ma svoje tempo ucenia a vzdy treba zohladnit aj povahove crty, naladu na stretnuti. introvertne dieta sa moze javit ako zaostavajuce len preto, ze sa hanbi a potrebuje viac casu sa cudzej osobe otvorit
@rioria ja by som spochybnila nazor sudnej psychologicky a ziadala novy posudok. Okrem ineho, ukazte mi dieta, ktore bude v tomto veku spolupracovat. ked som mala takto stare prve dieta, potrebovala som sa s psychologockou poradit a tami rovno povedala, ze s dietatom na prve sedenia ani nemusim chodit, lebo prve hodiny sa bude rozpravat ona so mnou o dietati a az potom sa pozrie na dieta (nastastie ani nebolo treba).
chod sa za nejakou inou psychologickou a porozpravaj sa s nou, nech ti da posudok ona a na sude ho vytas. Mne pride tvoje dieta uplne normalne ;)
Určite sa to nedá po 20 minútach zhodnotiť!!! A zaostalé? To je trošku tvrdé označenie!! Podľa toho čo píšeš, je to úplne normálne dieťa, takže sa netráp, aj keď chápem, že takéto označenie bolí každú mamu!!! Naše deti, aj deti kolegynky s ktoru sa tu o tom rozprávame mali v tomto období rovnaké schopnosti. Užívajte si spolu každú peknú chvíľku 🙂
To co je za blbost? Uplne normalne napreduje a vobec sa nestresuj.
Moja len začala rozprávať keď mala 3 roky. Teraz má 7 a v škole vyniká. Súdna psychologička bola podplatená?
Co? To co je za kravu! Moj syn zacal rozpravat ako mu odkleplo 3r. Dovtedy len tie jeho hatlaniny. Proste nechcel opakovat,nechcel. A doteraz je to tak. Ked nechce mame smolu,ale ma 5r a pocita do 20 a do 10 anglicky. Tvoj syn je uplne zdrave dieta. Vymen sudnu znalkynu. Ja u takej bola tiez, koli uprave styku,sice nie s 2,5r ale 8r mala tusim dcera,ale mali sme 3x sedenia a dlho to trvalo. Tato co mas ty,to je totalna hus! Okamzite to ries ,lebo to je naozaj chulostiva vec.
Keby je zaostaly vidis to aj ty...pani bude taka ta tabulkova odbornicka. Deti treba posudzovat individualne, pokial mozno v prostredi kde sa citia dobre. Moja tieto veci sice ovlada tiez ma dva a pol, ale u doktora je vystresovana a jedine na co sa zmoze je vypytat si na zaver lizatko. Ak vam to ma ublizit treba nazor aj ineho lekara.
uf, tak potom moj maly je riadne zaostaly :D ma skoro tri roky a niekedy sa mu dopletu farby. Narata sice do 10, ale obcas sa pomyli a v 2,5roku naratal tak do 3. A povedat cele meno vie az teraz. Pani psychologicka asi nema vlastne deti, len kamosku tabulku, ktoru vymyslel zase nejaky mudrlant na urade
Ano, Dnes treba aby dieta vedelo pocitat v 2,5r, rozoznavat vsetky Farby, v 5r pred nastupom citat a pocitat, zaklady cudzieho jazyka a ucitelky si budu skrabat v kabinete. Inak sa dietatu matka nevenuje. Najlepsie Ak donesiete hotove deti a rodic si pride len pre vysvedcenie, potvrdenie.
Myslim ze tvoje dieta je v poriadku a poviem ti len tolko moja je hanblivka a je mozne zeby nevypustila ani slovko lebo potrebuje trochu cas aby si ziskala doveru a to podla pediatra aj uciteliek vie omnoho viac ako by deti mali v tom veku zvladat
Spýtaj sa pani psychologičky že za čo dostala diplom....
@rioria vôbec nerieš. Ty si najlepšie poznáš svoje dieťa a nie cudzia ženská, ktorí ho vidí sotva 20 minút. Mám veľmi zlú skúsenosť s psychológom tiež, chcela mi syna nechať ešte v škôlke, keď už bol prijatý do školy, pretože trochu šušlal a údajne by to v škole nezvládal pri diktátoch ! lebo by si slovo zle povedal a tak ho aj napísal !( čo sa cez prázdniny ale upravilo a ona ho mala ešte preskúšať a nie hneď náhrad.škôlka ). Syn sa dostal do náhradnej škôlky, kde ešte boli deti, kt. nosili plienky a spali v postieľkach s bočnicami, on už nachystaný do školy....bol tam našťastie len jeden deň, taký šok z toho mal, že len plakal a triasol sa....nič, normálne nastúpil do školy, žiadna náhrad. škôlka sa nekonala. Po prvom a druhom ročníku, kde už bolo vysvedčenie a mal samé jednotky, som toto ako overenú kópiu so sťažnosťou poslala na dotyčnú pani psychologičku, prišla mi odpoveď s ospravedlnením, že mal byť ešte preskúšaný a že dotyčná psych. už u nich nepracuje....len toľko na záver - syn je moment. úspešne tretím rokom na VŠ....
....ver svojmu dieťaťu a svojmu mater.inštinktu.
Môžem Ti poradiť? Ak sa dá, zmeň psychologičku. Viac sa k nej radšej nejdem vyjadrovať, lebo by to nebolo pekné a ani lichotivé.
dost neprofesionalne, po 20 min. takto oznacit dieta, ved musi brat v uvahu, ze je pre dieta cudzia osoba, niektore take malicke deti by sa na nu ani nepozreli a len by plakali a tahali sa prec, to by ich oznacila za co?????
@rioria to čo si popísala, že zvláda tvoj syn, je u 2 a polročného chlapca štandard ...preto ti radím, ak nechceš, aby sa tento posudok dostal do spisu o posudzovaní úpravy styku ... vyžiadaj si inú psychologičku a ak sa dá nie všeobecnú, ale detskú súdnu psychologičku ...
alebo...ešte je tu iný pohľad na vec... porozmýšľaj, ktorý posudok sa pre váš prípad hodí viac ...pre koho vlastne žiadate úpravu styku? bude lepšie, ak bude mať syn posudok, že je "zaostalý" a potrebuje zvýšenú starostlivosť matky alebo sa to bude posudzovať tak, že je "zaostalý" lebo sa o neho stará len matka? ... ... poraď sa a podľa toho sa rozhodni, či si necháš ten "neodborný" posudok (lebo, hoci tu so mnou niektoré mamičky nebudú súhlasiť, takej skúsenej psychologičke niekedy stačí aj 20 minút na posúdenie ZRELOSTI a vývoja - zaostalosť ako taká sa asi posudzuje skôr u klinických pacientov, či? ...) ... alebo ... dáš si urobiť nový u inej psychologičky ...
@riorita a ešte jedna rada, spíš si na papier všetko, čo tvoj syn už vie...tieto "súdne" záležitosti a ťahanice sú pre normálnych ľudí španielska dedina ... mám kolegyňu, ktorá pravidelne čelí útokom svojho bývalého, ktorý si robí nárok na dcéru - len preto, aby vynervačil mamičku (tú moju kolegyňu) ...
Dakujem dievcata... fakt ma to neskutocne rozhodilo. Dnes som cele doobedie donho hudla ratanie a farby... no hlupa... Maxim bol po dvoch rokoch v jednej miestnosti s clovekom ktoreho nepozna, hoci je jeho otec.. a psychologicka nas na usetrenie casu analyzovala vsetkych sucasne. My dospeli testy pisomne, do toho pobehoval Max a ona za nim a vypytovala sa, 10 rocny syn kreslil a moj sucasny manzel, ktoreho chlapci volaju tatik, sedel na chodbe. no poviem vam, klepala som sa z danej situacie ako osika... nastastie ide o upravu styku, nie zverenie a to som z reci psychologicky pochopila, ze po vypocuti starsieho syna je jej vsetko jasne.... no ten strach a obavu co do mna zasiala... milujem svoje deti a mozno som ich este nestihla naucit co by vraj uz mali vediet, no verim, ze ovladaju dost toho, co ich momentalne bavi a tesi a ostatne zvladneme casom tiez...
Velmi vam dakujem za nazory a podporu, pomohli. Skusim sa upokojit a nestresovat 😔
@rioria ono je to take "trendy" dnes... Dvojrocne dieta aby vedelo plynule rozpravat, najlepsie uz aj aspon jednym cudzim jazykom, nasobilo, citalo encyklopedie a popripade uz vedelo aj nachystat ranajky rodine, pripadne aj spuchnut nieco lahke na obed 😂😂😂😂 ...,ach jaj....myslim ze tvoje dieta je ok
@lalinko2010 asi za to, že sa nezadusila pri ústnych skúškach...🙄
Farby skusa lekarka na 3. r. prehliadke, a ratat sa ucia predskolaci 5 a viac rokov.
Pozdravuj pani psycho.
@alaguema
Pani psychologicka mala urcite po 50-tke. Preto ma to aj udivuje. Moja mamka ucila v skolke 40 rokov a ked som jej to povedala, zacala sa smiat. Ze by mala pani doktorka prist do skolky, cudovala by sa aj usami...
No ale viete, ked vam cosi take povedia, klud tak lahko nenadobudnete 😢
@rioria tak to poto maj moja mala je zaostala ked nepozna farby 🤔🤔🤔🤔 sila co niekto studovany dokaze vypustit z ust