Uz dlho vie nasa dcerka pokyvat hlavkou, ze nie nie nie. Obcas sa jej aj podari povedat ne. Ale pokyvat hlavkou ano nevie. Tak, ked sa malej pytam, a nieco nechce pekne pokyve hlavkou. Ale ak aj chce naco sa pytam iba pozera, a potom sa usmeje ked jej to podam. Od kedy vase deticky vedeli kyvat klavkou, ze ano, a povedat ano?
NIE ide detom oooovela lahsie ako ANO. Este aj na vec co maju radi povedia NIE, len aby mohli vzdorovat.😀
Zalezi od toho ako casto a intenzivne kyves hlavou ty a ludia v okoli. Syna tato gestikulacia zacala bavit az ked mal cez 3 roky.
Deti typicky zacinaju pouzivat najprv "nie" a potom už zalezi od povahy. Mám pocit, že moja štvorročná ešte áno takmer nepoužila :D oponentka z princípu :D
Syn povedal áno až okolo 2,5 roka a dcéra okolo roka
Kyvanim "nie" ukázal hlavou cca od 1,5 roka. Okolo 2,5 roka už kyval aj na vyjadrenie súhlasu.
Dcéra zatiaľ vie len to"nie "
Naša začala neskôr. Dlho hovorila len nie a krútila hlavou. Neskôr ako áno považovala odpoveď " no" a trocha kyvala hlavou. Ale bolo to ozaj až okolo druhého roka cca🤭
Kyvat “ano” zacala az teraz nieco malo pred dovrsenim 1,5r doteraz na vse (dlho to trvalo) kyvala nie
Moj ma na jesen 2,5roka a este nikdy nepovedal ano ani yes ani nic tomu podobne. Zato nie vie na niekolko sposobov ukazat a povedat. Nevadi, ja si pockam. 🤣
Uz si nepamatam, bolo to asi kratko po roku, ale nie bolo samozrejme prve 🙂 To je u deti dost bezne, este sa toho aj napocuvas, ked bude hovorit 🙂