Problémy so spánkom u 19-mesačnej

simonka203
23. dec 2020

Moja dcérka Karolínka má 19 mesiacov. Od narodenia mame problém so spánkom a stupňuje sa to.
Už teraz mi odmieta posledný jeden spánok cez obed.
Skúšala som rôzne varianty uspávania (postel, kočík, spievanie, von, a iné ..... ). Nezabralo nič.
Horšie je, že keď sa mi ju nepodari cez obed uspať je cely deň uplakana a nepodarená.
Problém nastal už Aj s večerným spánkom. Je to len plač, krik, rev a nie nie ju uspať. Celé dni nespí a večer zaspala o pól 11.
Kontaktovala som lekárku, odobrala som jej stolicu moc a všetko je v poriadku. Zúbkov má 16, a nevidím ďalšie na ceste.
Absolútne neviem čo mám robiť.
Raní stáva medzi 7-8 a je to strašne dlho keď je takto cely deň hore a ešte večer robí cirkus so spánkom.

evinka3007
23. dec 2020

Prepacte, mozno blba otazka ale bez uspavania by nezaspinkala? Moj syn mal totiz tiez take obdobie ze uspat ho bol problem, bol nekludny, uplakany a bola som z toho tiez zufala ze bez placu nie a nie zaspat...kamaratka mi vtedy poradila ze niekedy deti potrebuju svoj priestor, tak som ho polozila do postielky a po chvilke zaspal sam...a odvtedy tak fungujeme, ulozim do postielky, dam pusu, zhasnem a odidem...

simonka203
autor
23. dec 2020

@evinka3007 skúšala som a jak odídem je to rev, neskutočný. Sama mi ešte nezaspala.....

evinka3007
23. dec 2020

@simonka203 to ma mrzi, musi to byt aj pre vas ako mamicku velmi vycerpavajuce...ja napriklad mojmu malemu ked sa nahodou zobudi s placom a vezmem si ho k sebe pustim lullaby melodie, take upokojujuce, zvykol si na to a zaspi hned aj pri tom...hoci aj ked to vela zien odmieta mozno keby ju skusite nechat aj napriek revom v postielke samu, neskusali ste? Ja napriklad mojho ulozim (vzdy v rovnaky cas) ci chce ci nie a ako ho dam do postielky tak ho uz z nej neberiem, pravdaze ked place vzdy pridem, pohladkam, dam pusu ale z postielky ho neberiem...chape ze ked je v postielke tak musi spinkat...

andreatytler
24. dec 2020

@simonka203 Ako dlho mate problemy s tym dennym spankom. Mozno je to len take obdobie. Mne sa osvedcilo ze deti maju zle obdobia, ale ono to prejde a zase spia pekne. Ani nic netreba menit...

babydesire
25. dec 2020

Aj my to tak mame,ale stale lepsie ako so synom v jej veku,,snim bolo spanie,uspavanie hotova katastrofa do troch rokov priblizne,dcere sa spanok zhorsil asi ked mala rok..priblizne od dvoch rokov zvykne obcas vynechat denny spanok - obe moje deti (hlavne syn) dokazu tak vytrvalo bojovat s unavou az neni ocividna a nezaspia ani keby neviem co bolo.