Moja dcérka Karolínka má 19 mesiacov. Od narodenia mame problém so spánkom a stupňuje sa to.
Už teraz mi odmieta posledný jeden spánok cez obed.
Skúšala som rôzne varianty uspávania (postel, kočík, spievanie, von, a iné ..... ). Nezabralo nič.
Horšie je, že keď sa mi ju nepodari cez obed uspať je cely deň uplakana a nepodarená.
Problém nastal už Aj s večerným spánkom. Je to len plač, krik, rev a nie nie ju uspať. Celé dni nespí a večer zaspala o pól 11.
Kontaktovala som lekárku, odobrala som jej stolicu moc a všetko je v poriadku. Zúbkov má 16, a nevidím ďalšie na ceste.
Absolútne neviem čo mám robiť.
Raní stáva medzi 7-8 a je to strašne dlho keď je takto cely deň hore a ešte večer robí cirkus so spánkom.
@evinka3007 skúšala som a jak odídem je to rev, neskutočný. Sama mi ešte nezaspala.....
@simonka203 to ma mrzi, musi to byt aj pre vas ako mamicku velmi vycerpavajuce...ja napriklad mojmu malemu ked sa nahodou zobudi s placom a vezmem si ho k sebe pustim lullaby melodie, take upokojujuce, zvykol si na to a zaspi hned aj pri tom...hoci aj ked to vela zien odmieta mozno keby ju skusite nechat aj napriek revom v postielke samu, neskusali ste? Ja napriklad mojho ulozim (vzdy v rovnaky cas) ci chce ci nie a ako ho dam do postielky tak ho uz z nej neberiem, pravdaze ked place vzdy pridem, pohladkam, dam pusu ale z postielky ho neberiem...chape ze ked je v postielke tak musi spinkat...
@simonka203 Ako dlho mate problemy s tym dennym spankom. Mozno je to len take obdobie. Mne sa osvedcilo ze deti maju zle obdobia, ale ono to prejde a zase spia pekne. Ani nic netreba menit...
Aj my to tak mame,ale stale lepsie ako so synom v jej veku,,snim bolo spanie,uspavanie hotova katastrofa do troch rokov priblizne,dcere sa spanok zhorsil asi ked mala rok..priblizne od dvoch rokov zvykne obcas vynechat denny spanok - obe moje deti (hlavne syn) dokazu tak vytrvalo bojovat s unavou az neni ocividna a nezaspia ani keby neviem co bolo.
Prepacte, mozno blba otazka ale bez uspavania by nezaspinkala? Moj syn mal totiz tiez take obdobie ze uspat ho bol problem, bol nekludny, uplakany a bola som z toho tiez zufala ze bez placu nie a nie zaspat...kamaratka mi vtedy poradila ze niekedy deti potrebuju svoj priestor, tak som ho polozila do postielky a po chvilke zaspal sam...a odvtedy tak fungujeme, ulozim do postielky, dam pusu, zhasnem a odidem...