Problémy pri učení sa s dieťaťom

28. jún 2023

Ahojte,

aký je Váš najväčší problém pri učení sa s dieťaťom do 6 rokov? Načo si treba dať pozor? Ako by to podľa vás malo vyzerať? Ďakujem za odpovede.

zuzana9393
28. jún 2023

Môj je už prvák, ale mal problémy aj v škôlke s učením. Ťažko si čokoľvek zapamätá. Síce cez tie predškolské testy prešiel, ale mala som ho dať do školy neskôr. Teraz sa trápime.

anjelicek26
28. jún 2023

My sme mali odklad kvoli zlej jemnej motorike a nesustredenosti, neschopnosti obsediet ticho ani 10 minut na zadku...

Neviem, ci ti to pomoze takto vseobecne, ale podla mna je dolezite od 4-5 rokov "prinutit" aj torpedo motoricke si par minut denne sustredene sadnut ku kresleniu, puzzle, jemnym motorickym a spolocenskym hram, inak to proste nejde... niektore deti to robia automaticky, ine bohuzial treba pritlacit... my sme netlacili, bol vo "volnej skolke", kde nic nemusel, velka chyba, cely nulty rocnik musel chodit, aby to dobehol... kratkodobu pamät ma stale ako veverica, ale uz chvilu obsedi... @zuzana9393 neviem, ja to na mojom vidim, ze proste tieto veci sa u neho nezmenia... musime ist uplne ine pamätove vzorce, uci sa v pohybe, nesmie sediet, musi to hovorit nahlas, v centre vcasnej intervencie nam presne ukazali cviky a triky na cvicenie pamäte... v skole je paradoxne najlepsi, huba sa mu nezavrie (len tie poznamky zas...)

danica2711
28. jún 2023

na to sa dopredu ťažko pripravíš, každé dieťa je iné... staršieho syna sme museli kontrolovať, či si namiesto učenia nečíta, rád ukazoval, čo napísal, rád čítal nahlas - keď sme to isté začali aplikovať pri mladšej dcére, tej to išlo na nervy...

cookie29
28. jún 2023

mne dieta chodi do skoly od 3 rokov (povinna skolska dochadzka) a to si nemalo ludi aj pro myslelo, ze je hyperaktivny. Ale ucenie je robene volnou formou. Maju ateliery, kde prestriedaju ucenie s hrou, mozu si vybrat ktory atelier chcu, ale teda musia prejst vsetkymi. Je to ucenie hrou, ale vyslovene hrou. Ak ho "ucis" tak nehrozi. Ono musi chciet. Tak sa ucia napriklad cisla, pismena, tvary, farby a podobne... kazde dieta je ine, najlepsie poznas to svoje... ja mam materialov nemalo ale bohuzial nie v Slovencine... treba skutocne ist s tym, ze dieta sa dokaze sustredit 10-15min