Ahojte, mame s drobcom nasledujuce druhy problemov.
1/ Ked ideme po vonku a on si uzmysli, ze prave nieco chce, nie je mozne ho donutit, aby pokracoval v ceste dalej. Lahne si na zem a odmieta sa hybat. V obchodnych centrach sme to riesili tak, ze sme nereagovali a odchadzali a maly nas vzapati dobehol... Ale nie vzdy to takto ide. Dnes si takmer lahol uprostred stvorprudovky, lebo prave v tom okamihu chcel pit.
2/ Robi strasne sceny, ked sa ho snazime zdvihnut. Bohuzial namiesto slova NIE pouziva slovo AU a place, takze vsetci naokolo maju navyse pocit ako mu ublizujeme, ked ho z tej zeme zdvihame.
3/ Doslova zavidim rodicom, ktorych deti pri nich pekne cupkaju. Keby som drobca nedrzala, za chvilku by som ho nahanala o tri ulice dalej. Ako naucit dieta chodit slusne vedla seba?
Nepomaha dodatocne vysvetlovanie, nepomaha vysvetlovanie v tom momente /pit dostanes az prejdeme cez cestu/, jednoducho on tvrdohlavo ide za svojim, lepsie povedane robi placucu handrovu babiku. V poslednej dobe kazdy vylet von konci jeho scenami.
Co s tym?
@rolak Prvu scenu urobil pred vyse rokom, ked sa nesmel hodit do fontany. Chudak.. A sceny mavame pravidelne iduc okolo hrackarstiev.. Konci to tak, ze ho vzdy jeden z nas odnesie... Nemame problem ho donutit... Len cakam kedy na nas pride socialka, lebo ked ho odnasam, tak len pocujem ludi ako zdesene hovoria komentare ako "Jezisi Kriste". Vzdy je napokon po nasom. Zvladame ho donutit. Ale je mi to uz tak neprijemne, ze dnes som prvy raz zvazovala ostat doma, nez niekam vyrazit...
je to obdobie vzdoru a to skratka treba len prezit, drobec skusa pokial az moze zajst, to je normalne. Je dobre, ze mu stanovujete hranice/mantinely. Bude aj lepsie, neboj, len sa treba odosobnit od myslienky "co na to povedia ludia", nikto na teba socialku nezavola.
@kveta ty len kasli na ludi,neublizujes mu,nic ho neboli, len ho spacifikujes,ked nedokaze ovladnut vlastne emocie... vies, aki ludia najviac pindaju? ti najvacsi nervaci,co su uz dospeli a nevedia sa sami ovladat. my musime nase deti ucit nepoddavat sa absolutne momentalnym naladam a neterorizovat okolie. oni sa to postupne naucia,ale nas to vycerpava...a nemysli si,ze tie "kludne" deticky su furt take vzorne,aj oni maju svoje dni....
@kveta a neda sa to s malym vykomunikovat? napr. pred hrackarstvom,ze ho nechate popozerat hracky,porozpravate sa,ze take auto mas doma,aj takeho konika....a ked daco okamzite chce,tak ze ked bude dobrucky,dostane na narodky... mozno len potrebuje na tom mieste stravit trosku casu,poobzerat si to,porozpravat sa o tom... aj my musime ku vsetkym fontanam,ale funguje,ze povieme,ze na chvilku a potom ideme dalej. alebo ze este musime ist do dvoch obchodikov a potom prideme.... na nasu uz velmi dobre funguje komunikacia,da si povedat,aj ma dobry pocit z toho...ze trochu my ustupime,trochu ona.
vitaj v klube ,nám toto robil najstarší,aj v zime ľahol na zem a hotovo,nerieš sú to truci,aj keď vysvetluješ bude si robiť podľa seba,ignorácia týchto stavov je najlepšia ,aj keď vreští na celé obchodné centrum,to neznamená,že ste zlý rodičia,jednoducho nepovoľte a keď si ľahne na cestu ho zdvihni a hotovo...aj v obchode dovoľ zobrať jednu vec a koniec,v potravinách jeden rožtek a koniec..chodiť s ním musíte ,lebo inak sa nenaučí ,že toto sa nerobí...držím palce a pevné nervy
skus znova pouzivat kocik - ked zacne trucovat alebo nebude chciet ist zapnut do kocika - to hej s 5bodovym zapinanim a ide sa tam moze rucat aj vy nestratite pohyblivost - u nas to az do istej doby inak neslo - inaksie napr u mojej mladsej to bolo vzdy ked bola unavena vtedy boli sceny hned a prakticky s nou do mesta na nejaku prechadzku bez kocika som sa odvazila mozno pred nejakymi 3-4 mesiacmi - bude mat 4r v juli - inaksie ak nebol kocik a mali sme chodit dlhsie ako pol hodinu tak bol tiez ohen na streche
ahoj, chapem co prezivas, tiez sme mali a uz som salela a hanba neskutocna, tak sme mu kupili take popruhy co vyzerali ako batoh a mohol ist tak na 1,5 m odo mna, a asi sa mu nepacilo ked utekal ze som ho trosku potiahla, tak prestal. A neprezivaj to tak, oni skusaju kolko to da a my sme tu nato, aby sme ich naucili a vychovali.
trucuje..moja to robievala tiez. vekom prestala.dnes ma skoro 3 a cupka pri mne ako najpolsusnejsie dieta.rok dozadu robila sceny ako popisujes.isli jej totiz ocaky
@kveta presne toto poznam aj moj to robi vacsinou zabera zaujat ho niecim inym napriklad aha tam je lietadlo alebo vtacik alebo nieco podobne 🙂 ak alebo mu poviem ze mu kupim zmrzlinku ked bude dobry a on poslucha 🙂
Ahoj ,veru poznam to aj ja... kazde dieta je ine a aj inak preziva obd.vzdoru .Cize neda sa zaskatulkovat ano takto a takto a bude to ok...ako pisu kočky vyssie,prejde to ... Nas este 3-4 mesiace robil take rošošo kazdy den ,ked sme isli domov z vonku ,ze az susedia mi nadavali ,ohovarali nas ,ze maly neni normalny a boh vie co som ja za matku ,aj muzovi na ulici ked sa hodil na zem a dokazal revať aj 45minut v kuse ,vobec vtedy nereagoval ,bol ako v tranze a vysvetluj to pohorsujucim okoliducim...My sme boli az u detskej psych. ak mas nejake otazky napis mi IP.
my mame nieco podobne. ked mozem, tak nereagujem a kubko pochopi, ze "tudy cesta nevede". ked ho nemozem nechat, lebo napr. lezi na ceste a ide auto, tak ho nasilu zoberiem. nekricim a kludnym hlasom vyslevtlujem, ze preco musime konat tak a tak. odnesiem ho nabok, polozim a po chvilke zase kracame akoby sa nic nestalo. nech sa ludia pozeraju, no a co. ved to robim pre dobro maleho a nie pre dobry pocit niekoho neznemeho, okoloiduceho...
@kveta ako dlho to trva? snazi sa vzbudit pozornost,lebo kvoli niecomu ma pocit,ze jej ma malo. Ty a tvoj partner ste dospeli ludia vyssieho vzrastu a sily ako trojrocne dieta,nie je fyzicky mozne,aby ste ho nedonutili ist;ak je to potrebne. ani na chvilku si nepripustaj myslienku,ze "ho nezvladnes", ver tomu,ze maly to citi,citi tvoju neistotu,zahanbenie pred ludmi a pekne to vyuzije.... moja vrieskala:pomoc,pomoc! ked som ju vzala na ruky,lebo odmietala prestat sprtat do jogurtov,alebo sa pohnut od rybiciek a podobne a my sme museli ist. po case pochopila,ze su situacie,v ktorych sa musi podrobit voli rodica,ved to nerobime,aby sme ich trapili;ale pre ich dobro. tvoj maly bude ako moja,tazko znasaju,ze nemozu zakazdym presadit svoju volu....ale ked ich ukludnime,zameriame pozornost inam a hlavne dame najavo,ze teraz proste bude po nasom a sami o yom nezapochybujeme,oni to casom pochopia.... a na zaver: ako prislo,tak odide,netreba oreto robit privelky rozruch,lebo aj to maly citi,ze vie,ako ta vyviest z rovnovahy a to sa mu hodi...