Problémové zaspávanie 16 mesačného syna

kvikina087
1. okt 2017

Som uz zufala, beriem vsetky rady. Moj 16 mesacny syn bol ukazkove dieta na zaspavanie.... v noci problem nemame, no cez den sa nieco zmenilo. Vzdy si dame mliecko, pozreme rozpravku a sup do postielky. Vzdy sa len otocil, maximalne chvilku pokrutil a spal. Zrazu to cez den nejde.... este len ho nesiem uz sa trepe.... myslela som ze je malo unaveny, tak ze ho dam na dalsi den neskor.... nepomohlo. Jaci krici.... uspavam ho aj tri/styri hodiny a to kadejako, na rukach .... vopchata v postielke s nim.... atd. Nemate nejake rady ako ho to znova naucit, co robi a co nie... ? Ďakujem

krasnanevesta
1. okt 2017

16 mesacne dieta nenosit na rukach nauspavat nepustat predtym rozpravky. Tym by som zacala. Zacnite si citat trebars ale hocikedy pocas dna v postielke bez toho aby musel spat aby nejacal ked ide do postieljy.

pininka
1. okt 2017

Aj u nas to tak bolo pri starsom, ale nepopustila som, radsej som si k nemu na chvilu lahla, aby rychlejsie zaspal a veruze obcas dostal aj na zadok ked velmi krical a hadzal sa. No potom to prestalo a chodil normalne. Tvoj je este dost maly aby cez den nespal.

terez26
1. okt 2017

Mne tak cca 1krat do mesiaca strajkuje...u nas zabera vtedy kocik,otvorim balkon a pri nom troska pokocirujem a spi;)prelozim do ppstielky ;)inak zaspava v postielke a musim byt pri nom;)

jonnie
1. okt 2017

3-4 h uspavat? To by som nerobila...Max.ak mi nezaspi do polhodiny...vypustim hrat sa a uz musi prezit a ide spat skor vecer. Neviem, co sa zmenilo, ale aj deti sa menia a mozno by to chcelo nejaku zmenu v postielke...Moj sa naucil zaspavat na posteli schuleny ku mne. lebo mu je postielka asi priuzka...musime to poriesit -len zial-ten priestor...

siska53
1. okt 2017

@kvikina087 nedonutis..presne toto bolo to obdobie,kedy nas cez den aj tak nie dobry spac (ak hodina,bolo vela), zacal vynechavat spanok. Tak raz-dvakrat tyzdenne to prosto neslo.
Ked do urciteho casu nezaspal,uz som ho nechala tak. Hrali sme sa, i ked pre mna narocne obdobie,kedze som akurat otehotnela a prvy trimester bola strasne unavena..

Neviem,ako dlho spinka v noci,ale nam.nepomohlo ani skratenie nocneho spanku,resp.on aj tak zaspaval okolo 21 a vstaval tak do 7... Cize tam o skracovani nemohla byt ani rec.

Pri malej to vyzeralo ze tiez takto dopadneme okolo roka,predtym zaspavala pri dojceni,zrazu ani za pana. Zo zufalstva mi napadlo ju dat do kocika.. A ona tam zaspinkala! Odvtedy spinkavala v kociku v predsiei bez dojcenie,len som jej zaspievala,vzdialila sa a pokusala sa uspat starsieho ci hrala sa s nim,ak on nezaspal.

kvikina087
autor
1. okt 2017

@siska53 no ja mam mat druheho syna uz o dva mesiace... takze dovtedy to musim jednoznacne doriesit. Neviem co to je aj dnes.... len zaspal a za 10 minut hrozny plac. A zasa dlheeeee uspavanie, hladkanie. Ale vyzera ze je unsveny, oci sa mu zatvaraju... len ako keby nemohol zaspat. V noci ide tak cca o 20:30 a vstava o 6tej. Doteraz sme nemali problem a spaval aj dve hodky. Som z toho hrozne smutna,lebo mi to zoberie velmi vela energie a som ko aj fyzicky aj psychicky.

siska53
1. okt 2017

@kvikina087 Ja ta chapem .mne sa to nepodarilo vyriesit.. Prosto spaval poobede coraz menej. Dakedy sice zaspal od unavy uz o 18-19 a spal aj do rana,ale bola to skor vynimka ako pravidlo. Tak som to brala neskor tak,kedze mala bola kolikova,ked ona spinkala,tak ze mam cas len nanho a hrali sme sa alebo mi pomahal v domacnosti- strasne rad pomahal umyvat a tak. Lebo ked ona bola hore,tak tie prve mesiace boli narocne kedze vela plakala. A obcas sa podaril aj zazrak-ze spinkali obaja! A mne sa obcas podarilo zaspat s nimi.

Ak mas kocik,skus ten,u nas to pri malej pomohlo,pri starsol mi to nenapadlo.

akronop
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hettinka
1. okt 2017

@kvikina087 skús posunúť čas poobedného zaspávania o hodinu, skús si k nemu sadnúť a ty mu čítaj rozprávku z knižky.

Možno treba doplniť, ked ráno vstane, ako vyzerá ráno, čo robí, kedy obedujete...
Režim detí sa mení, ak spať nechce, nenúť ho, aby zaspal, ale aby mal klud na lôžku aspon polhodinku napr, pri tej čítanej rozprávke, ktorú neskôr (ked bude bábo) môžeš nahradiť rozprávkami na CD, ale aby pri tom ležal, nie sedel pri TV/PC.
Deti občas majú také fázy, možno časom zasa spávať začne.

Kočík moc neradím, na toto som si naučila staršiu dceru a spala cez den len v kočíku do 3! rokov, už sa tam ani nezmestila ... a ked sme ju to museli potom odučiť (aj kvôli školke), tak to bolo revuuuu, čím je dieťa staršie, tým horšie to znáša a dlhšie vydrží plakať.

kvikina087
autor
1. okt 2017

@akronop no od zajtra si stanovim nove pevne pravidla a neustupim. Snad to bude mat efekt. Len nerozumiem co sa proste zmenilo. Doteraz to bolo super a zrazu.... ale mozno ako pises, ze citi ze pride druhe babo....
Jooooj baby ja som s tym brusiskom bola vovalena aj v tej jeho postielke
A ani to nepomohlo. 🙂

siska53
1. okt 2017

@akronop Nuz,len su deti,ktore su ine.. Nas obcas s placon aj zaspal,ale dvakrat sa mi od placu az dovracal,ale to uz plakal viac ako zvykol..on bol celkovo biedny denny spac.. Ale noc prespal velmi skoro celu..

Su deti,ktore spaci prosto nie su. Ja som.tiez poobede nechcela spavat,ale dr.nariadila aspon kludovy rezim. Prosto v posteli sme si potom citali. Aspon hodinu som musela byt bez pohybu a oddychovat.

akronop
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
siska53
1. okt 2017

@kvikina087 uvidis,ja som robila,co sa dalo.. Dala do positelky,bola pri nom,niekedy akoby som ho rusila,odisla som, pamatam si to..ale vynechaval tak len raz do tyzdna,obcas 2x,tak to sa este dalo..

On doteraz je slabsi spac a aj v skolke,ked aj zaspal,nevedel zas zaspat vecer. Siel spat o obvyklom case a bol este aj o 22-22:30 hore.. Co bolo dost zle,lebo rano o 6 budicek.. No zvacsa vstal v pohode.. Ako babo spaval castokrat 20minutovky.. Tak 3-4 cez den a dost.. Alebo hodka doobeda,hodka poobede,to bolo maximum..

Drzim paste. Mozno bude lepsie,ked sa babo narodi. Nas bol s babom v pohode, neziarlil.

kvikina087
autor
1. okt 2017

@hettinka prave cas zaspavania som uz posunula a nepomohlo. Navyse nemam pocit ze by nebol unaveny.
Ja som dost rezimova a kazdy den mame podobny. Vstavame po 6tej, prebalit, prezliect a ranajky. Asi do 8:30 sa hrame vo vnutri a potom ideme von na prechadzku, na dvor... ak pocasie nedovoli tak ku kamoske. Ta ma tiez prcka.... sme asi hodinku az hodinku a pol.. nasledne domov . Dame si nejake lahke papanie, prebalit, rozpravka a mlieko a spat. S tym ze nam to vychadzalo tak cca o 11tej, teraz davam o 12 tej...

akronop
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jeennyv
1. okt 2017

Ja som ako dieta nespavala poobede vobec, ked sa podarilo max hodinu a v skolke v pripravke, sme cas na spanok ako deti preoddychovali ci na tajnasa prekecali..ja chodim strazit deti..kamoskinr od mala a ako sa vyvija ako mala 3-4 hod aj boli postupne sato kratilo, na prechadzke v kociku tiez to slo tiez uz ma 17 mes a tiez naposledy ani von ani nijak nespala lebo uz podnety, chodi, ide sa von atd..ved uvidis..ci to je len o pozornosti ak zmenis pravidla alebo proste uz nechce..ale uspavat 3-4 hod nema efekt to si nervy pre oboch maminu i dieta a nabura to rezim

kvikina087
autor
1. okt 2017

Ďakujem kazdej z vas za rady aj za nazor.... pevne sa nadstavim a od zajtra idem nato. Beriem ze ozaaaaaj kazde babo je ine, ale myslim ze to moje je unavene.... ale ak teda neuspejem nezastrelim sa. 😲

asia83
1. okt 2017

@kvikina087 Určite skúša...naša tiež skúšala, no dovtedy som ju uspávala a nedovolila jej robiť nič iné, iba ležať (1,5 hod.), že zaspala a na druhý deň znova skúšala, uspávala som už len pol hodiny, na tretí deň ok. Teraz už pekne spinká. Ešte jedna vec, ak má rád mak, dajte mu ho na obed. Mne to zabralo, na obed makové cestoviny a spala 3 hodiny. Nie každý deň, ale mak je zdravý, obsahuje železo, zinok a keďže naša nezje všetko a hocičo, tak keď mak má rada, tak jej ho dávam.