Problémové správanie škôlkarky

danvil
14. sep 2017

Maminky, idem si k vam po radu. Moja dcerka zacala chodit do skolky, celkom to zvlada, rano trochu place doma ale ked uz je vnutri v skolke, je to bez problemov. Aj v skolke sa podla slov uciteliek sprava uplne v pohode. Problem nastava, ked po nu do skolky prideme, najskor je ok, ale o par minut mrncanie, plac, ktory prejde az do totalneho hysterickeho zachvatu. Toto sa opakuje takmer kazdy den. Proste vzdy pri odchode zachvat, ale nie preto, ze by chcela este v skolke zostat, mam skor pocit, ze si na nas vybija zlost. Stretli ste sa s tym? Este poznamka - pred 5 mesiacmi sa nam narodilo babatko, moze to spolu suvisiet?

basena001
14. sep 2017

@danvil z môjho pohľadu úplne normálna reakcia,ktorá časom,ako si dcéra zvykne na nový kolektív,pominie.vo škôlke musí regulovať svoje emócie,nemôže/nechce sa prejaviť v tomto smere;preto sa prejaví bezprostredne po tvojom príchode,lebo vie,že teraz je v ,bezpečí,a emočne sa môže uvoľniť.predpokladam,že to netrvá dlho a po krátkom čase je opäť v pohode.vela deti,ktoré škôlku zvládajú ,hrdinsky,t.j.,že tam nepreplacu celý deň,ale fungujú,takto na zaciatku roka reaguje.je to pre neho stres.odlucenie,nové prostredie,ľudia,pravidlá.spomen si na svoje prvé dni v novej práci.len si kukala a nevedela si,čo zo svojej osobnosti tam môžeš prejaviť,čo je tam este akceptovateľné.potom si sa zrejme doma nejako uvoľnila.maj teraz pochopenie,nechaj ju vykričať sa,prejav porozumenie,spýtaj sa,ako sa cíti a pod.dolezite bude,či to postupne bude odoznievat.

emi16
14. sep 2017

Moja dcera je tiez zuriva po vybrati zo skolky, hlavne ked sa na nu v skolke vyvija natlak od uciteliek.Alebo jej ublizia spoluziaci.
Psychologicka mi to odovodnuje ako reakcia na to, ze sa musi skupine prisposobit pod tlakom a schyta to potom najblizsia osoba,cize ja, lebo ju z toho tlaku vytiahnem a ona vyfuci arovno na mna.
Ona po mne huci a krici a nic neposluchne
A pritom tam chodi rada za deckami

dskjhfdlkdjhl
14. sep 2017

@danvil velmi podobne reagovala moja mladsia dcera. Najskor som nechapala a potom sme sa zhodli na tom, ze je to zo stresu, z toho, ze som ju "tam" rano nechala. Pritom ona neplakala rano ani raz, v skolke bola vesela, ale cesta domov bola hotova katastrofa. Nepamatam si presne, kedy to skoncilo, ci to trvalo 1 alebo dokonca 2 mesiace (viac isto nie), bola som trpezliva, snazila som sa byt kludna (niekedy som myslela, ze ma porazi) a myslim, ze to nezanechalo na nej ziadne stopy. Nie kazde dieta tak reaguje, ale nie je to ani nic vynimocne. Len to chce pevne nervy😉