Prosím poradte.dcera ma 3r.od plienok je oducena od jula 2016 no je to take ze stale sa je stava ze nejde na nocnik ked jej treba a potom cvrkne do gatiek.nie je uplne pocurana,ale ma mokre gatky...a nevieme co s tym.zapisali sme ju aj do skolky ale kvoli tomuto problemu ju tam nedame.dohovarame jej,posielame ju vycurat,no dost casto sa stane ze menime gatky aj 2-3x do dna.niekdy ma dni ze ide sama,pekne sa vycura no takych dni je malo.dokonca ked sa hra s detmi tak nato cikanie vobec nemysli.a to je od malicka sikovna,zacala skoro rozpravat,pali jej to no v v cikani je to hrozne.som z toho zufala. Mame ist za dr?😢
@pusinka263 no za takyto maly problem by som ju do skolky dala, mozno ju to bude motivovat davat pozor pred detmi a ak sa stane nehoda, prichystajte jej tam nejake nahradne oblecenie
@miriam11 moja bola tiez dlho plienkova a az ako 3rocna zo dna na den odlozila plienku na den aj na noc, odvtedy nic, ziadna nehoda, takze nezufajte, kazdu chvilku tak bude urcite aj u vas
Urcite by som ju do skolky dala, aj nasej sa stavalo zvlast ked bola zauhata niecimjednoducho zabudla al nestihla..casom sa to spravilo
@miriam11 tak vy to mate len 3tyzdne,ale my odkedy je bez plienky v podstate...su dobre dni ale tych je msnej ako tych mokrych
Do septembra je este ďaleko. Ale ine sa opýtam, ma urobene napr sono, ci je OK vsetko z fyziologického hľadiska
Aj moja mala to robila proste vsetko ostatne bolo prednejšie ako ist sa vycikat vyrástla z toho...
@lusinda1989 no presne tak aj nasa.je voxi tomu cikaniu max.lahostajna.ale kakat ide bez problemov.aspon zatial.a co ste robili vy?proste len cakat kym to prejde?ako dlho to,robila vasa mala?
@pribinak zatial ziadne vysetrenia nemala robene.raz ked zacala cikat uplne cely obsah mechura do nohavic sme dali urobit rozbor moca ale bol ok.
@sense ked ja sa bojim ze sa jej budu deti smiat a ze ju nakoniec vylucia zo skolky...
@pusinka263 cca pól roka to trvalo my sme ale mali aj problem s kakanim ani za svet na záchod len do gatiek ale prešlo aj to naštastie...
@pusinka263 sla by som k pediatricke, nech to skontroluje teraz. Moj syn mal zápal mechúra a robil take, ze mu len ušlo a nie vzdy. Vyšlo nam to z labakov.
@pusinka263 nasej sa nikto nesmeje ,vzdy ma ale aj rezervne oblecenie...sama ucitelka mi povedala ze niektdeti su tak zaujate ze ist na wc je to posledne co ich napadne ale nezijeme na svk...
@miriam11 to vazne dieta po nejakej tej nehode vylucia? Nehovorim o dietati co sa pravidelne pocikava a pokakava. No veru u nas by museli vylucit polku triedy. Deti co este maju caste nehody, jednoducho plienkuju, aj ked aj u nas je podmienka, ze maju byt ciste, ale privieraju nad tym oci, ved v kolektive to vacsinou dlho netrva, deti sa rychlo naucia, no a do septembra je este daleko, cele leto pred nami. Tak teda drzim palce, aby to bolo bez nehod. Ako som pisala, nasa mala tiez dlho plienkovala a zo dna na den plienku odlozila
@pusinka263 detom sa bezne nehody stavaju. Aj starsim. A nielen cikacie.
Moaj napr. Takto vyjadrovala nesuhlas so skolkou - ze sa pocikavala. Ale to bola sukromna. V statnej si zas vymyslela nieco ine.
No nehody obacs mava i ona a i ine deti.
Syn zas mal v triede chlapca,co sa do 5r.vacsinou pri poobednom spanku pocikal. Nevylucili ho, akurat jeho maminka casto prala. Preslo to.
Daj jej cas,ono tie nehody su este ok. Ani v jednej triede mojich deti som nezazila,ze by sa kvoli tomu posmievali. Mala ma len informuje,kto sa,ale nie s posmechom. Len ze sa to stalo. Rovnako,ako mi opisuje,ako kto jedava,kto ma ake oblecenie a pod.
Skolky by som sa nebala. A do septembra je daleko. Vsetko sz moze zmenit.
V skolke, teda aspon v nasej chodia cikat spolocne- pred jedlom, pred spanim, pred odchodom na prechadzku, po prichode, po spanku. A co povie ucitelka, to je predsa svate, takze cikaju vsetci, aj ked by nesli sami od seba. Myslim, ze skolkarskym rezimom sa ti upravi, bude chodit cikat pravidelne.
Náš malý má v lete 3 a tiež má iné na robote ako ísť cikať. Väčšinou ho dávam v istom čase - ráno, pred obedom.... alebo sa aj vypýta, ale často proste nedobehne a má v slipkoch. Nejako nerobím z toho vedu. Viac sa bojím toho, kto mu už len bude toho pindíka v škôlke držať 🙂 A úplne najviac sa bojím veľkých potrieb - chodí tak 2 - max 3 krát do týždňa. Ale to sa väčšinou pekne vypýta, ak ho už aj nestraším s čipkou.
Náš najradšej chodí na šerblík 🙂 Na záchode sa bojí sedieť, ale už chodieva aj tam, s niekým pravdaže. Sám ešte nechodí. Pindíka mu držím, ale aj nám sa pošťastí trocha dookola pocikať, keď už dlho držal. Ale malilinko povytiahnem kožtičku, nestláčam vôbec silno, nasmerujem a ide to pekne. Musím ho nejako presvedčiť aby vonku cikal sám a si ho chytil a trebárs na niečo mieril. V lete sa to určite podarí. Kraťasky a hajde sám polievať tatinovi stromky, to on rád 🙂
Inak aj synovci, keď boli už aj väčší radi chodili vonku a takmer vždy sa obcikali 🙂 Najsuper bolo, keď jeden z nich cikal oproti vetru :D cestou zo škôlky mu trebalo. No čo maminky chlapcov asi proste musia častejšie prááááť 🙂
Prosím ako ste to vyriešili od odplienkovania čo je už rok a pol sme na tom s cvrkanim rovnako. Prešlo to časom alebo ste to nejako riešili? Dakujem
@luka44 je to uz dost rokov,nepamatam si to,ale aj teraz ked je uz takmer piatacka,uteka na wc na poslednu chvilu. Ona sa strasne sustredi na to co prave robi a toto ide fakt niekedy nadoraz.ale myslim ze vtedy som to riesila tak,ze ked sme niekam sli,musela ist na wc aj ked bola nedavno.bolo to na dlho toto upravit.asi vas nepotesim.jednoducho sa na to nesustredi..vie ze jej treba ale este chcela hrat sa a potom to skoncilo mokrymi gatkami.vekom sa to upravilo,ze gatky uz mokre neboli,ale ozaj ma stale to ze ide na poslednu chvíľu cikat.
@pusinka263 ďakujem pekne za odpoved pomohlo mi to prečítať si ako to majú ini, a že v tom nie som sama. A hlavne takto s odstupom času ako sa vam to vyvíja. Všetko dobre prajem
@luka44 sama urcite nie ste. Ja si skor myslim,ze to ze tie deti sa zahlbia do cinnosti,sposobuje ze cely svet.ide bokom vtedy😀aj cikanie
Drzim palce. Date to.