Problém s odplienkovaním

fantinka
2. sep 2019

Prosím o radu, kde a ci som spravila chybu pri odplienkovaní syna - mal dva roky a začal vysielat signaly, ze je uz pripraveny na odplienkovanie - v noci sa nepocikaval, nekakal vonku, vzdy pockal na doma, daval si dole plienku, ked chcel kakat/cikat. Tak sme sa rozhodli, ze ked sa otepli, vyskusame. Prve dva dni cikal/kakal vsade, len nie do nocnika. Potom sa ale vycikal, aj vykakal pekne, stale sme ho chvalili, splachovali rybickam do zachoda a mavali hovienku :D a postupne bol menej a menej s nehodami. Lenze uz su to tri mesiace, odkedy ma plienku len na noc a takmer kazdy den sa pocika do gati, je mu jedno, ze je mokry. Vie sa vypytat, ked potrebuje ist na wc, chodi aj na nocnik, aj na normalny zachod, v kociku ani v autosedacke sa nepocika, vzdy vydrzi, vypyta sa. Ale doma je ako keby uvolneny a cika na zem, do gati. Prejde okolo nocnika, zatvori sa do izby a vykaka sa na zem. Nebijeme ho za to, nenadavame mu, stale dookola vysvetlujeme a uz som zufala, ci som nieco nespravila ja zle. Mam mu dat znova plienky a zahodit tie tri mesiace, alebo treba vydrzat? Lebo on vie, kde sa cika, kaka, vie sa vypytat, vie udrzat a ked ide spat napr. a uz ma plienku, este sa vypyta, da si dole plienku, vycika sa do wc a ide spat...Dakujem za kazdu radu.

deti95060810
2. sep 2019

nám poradili, aby sme už plienku nedávali...takže treba len vydržať...

tanicka19
2. sep 2019

U nás to bolo ale že úplne rovnako. Ja radim vydržať, už plienku nedať.

conspi
2. sep 2019

@fantinka u nás to isté až na kakanie. To chodil pekne ale cikať začal po mesiaci doma všade. Trvalo to asi dva týždne a potom sa zase začal pýtať/chodiť sám na nočník. Plienku by som už nedávala.

miriamik77
3. sep 2019

Podľa mňa už plienky netreba dávať. To bude len také obdobie, proste skúša čo sa bude diať, keď to pustí do gatí. Treba to len nejako vydržať