Ahojte, chcem vas poprosit o rady, alebo asi skor aj vase skusenosti. Dcerka ma 2 roky a sme vo faze oducania od plienky. Uz vyse tyzdna je s gatkami cez den, aj cez obednajsi spanok, iba v noci ma plienku. Kym ju mala vkuse, pravidelne kakala kazdy den, obcas kazdy 2. Odkedy ma gatky, tak uz je to prinajlepsom kazdy druhy den, dnes je to uz 3. den, co vobec nekakala. Nieje nervozna, ani nevyzera, zeby mala tazkosti sa vykakat, je vesela, hraje sa a cikat chodi normalne do wc alebo do nocnika, kam sama chce. Co sa stravy tyka, jedava to, co stale, ziadne zmeny v jedalnicku. Celkovo nejedava vela sladkosti, uprednostnuje skor ovocie, dokonca vcera zjdela aj kiwi, co som cakala, ze sa urcite uz vykaka, ale nic. Na obed brokolicu, a tiez nic. Kde sa to vsetko v tom jej tele zhromazduje??? 😕 Myslite, ze sa moze nejako nasilu udrziavat, aby nekakala??
Dakujem vopred za rady a pekny vecer prajem 😉
mne dcerka aj sem tam povie cez den, ze chce kakat, ale ked ju dam na nocnik, bud sa len vycika, alebo nic, niekedy si iba pukne 😠 mne svagrina hovori, ze je to normalne, ze aj jej dcera to mala, lebo vraj sa deti citia neisto bez plienky na kakanie, ale jej dcera ma celkovo problem s kakanim, ma strasne tvrdu stolicu a to jej sposobuje zranenia az na ritke.. to je proste celkom ina tema. ktovie fakt, preco to tie deticky s kakanim tak tazko znasaju, ak uz necikaju do plienok. No snad sa ozve nejaka mudra a skusena mamka 😉
Bohuzial aj my mame ten isty problem, u nas je to este vyhrotene tym ze drobec nas vyhodi z jeho izby a nevieme ho ani posadit na nocnik alebo zachod a prebalit potom sa uz vobec nechce dat. Tiez nevie co s tym hadam niekto bude mat neake mudre rady
@dity13 Moja dcerka mala tento problem ze cikala na wc este som jej davala na noc plienku ale potom uz nie kupila som gumenu plachtu cize ak sa pocikala postel bola sucha.Problem sme mali s kakanim,az som plakala s nou drzala to v sebe kricala od bolesti boli brusko tak som jej dala plienku a vzdy sa schovala vykakala umyla dala nohavicky tak to to trvalo dlho,svokra povedala mam ju nechat netyrat,lebo sa moze zablokovat a nebude kakat vobec aj to uz sa stalo.Tak som jej vzdy dala plienku ked chcela kakat a v jeden den som umyvala riad a ona kricala mami mami mami aha pozri aky sausage / klobaska/ a uz to islo.Radsej na nu netlac moj nazor pocuvla som svokru a mala pravdu ja som sa nestresovala a ona sa v klude vykakala a den D prisiel a uz sme sa len smiali nad tym.
@dity13 vitaj v klube, u oboch deti som mala a mam ten isty problem. Kakat zasadne do plienky, ak plienka nie je, nekaka sa. Vcera som marne dieta motivovala na zachod ci do serbla. Vidno bolo, ze kadit sa mu chce, ale nepustil do wc. Dnes sme kupili plienky a hned si pytal, kakanie bez problemu. A to som sa chcela vyhnut tomuto pri druhom, no nedari sa. 😝
@dity13 aj pre nas to plati aj ked sa stalo ze sa vykakal aj do spodarkov ale to len malinko....radsej drzi a kaka az ked mu dam plienku...viem kedy chce kakat ked sa chyta za ritku ale ked ho posadim a poviem nech kaka tak nechce a aj ho necham sameho ale zatial to moc nepomaha... on sa vie chytat za ritku aj cely den, nemrnci ani neplace a ani sa nestazuje...len sa vzdy vykaka do plienky....dufam ze sa to vyriesi tiez samo, ze potrebuje cas na to aby vedel ze cikat ale aj kakat sa da do zachodika...nastastie ked kaka zatial nemame problem s tlacenim ale dodam este ze ked sme zacali odplienkovat tak sa mu zmenilo kakanie lebo sme aj za den kakavali viac a na zaciatku kazdy druhy den...nastastie sa to troska polepsilo ze bud kaka 2x za den alebo vecer (vtedy ked ma plienku)
dakujem za skusenosti, no mne sa uz raz do nocnika vykakala, som videla, ze sa stiska, rychlo som ju posadila a sup, nebol problem... ja som urobila velku ,,oslavu,, ze vyborne, aka je sikulka, dala som jej Kinder vajicko, nech ma motivaciu.. 🙂 potom sa mi raz pokakala do gatiek, a potom este raz do plienky, hned rano ako sa zobudila. to bolo vsetky 3 kakania v 1 den!! som pozerala, ze nam ide, xaxaxa... no a dnes mi rano hovori, ze kakat, kakat, tak utekame na wc, a nic.. iba cikala. tym, ze je to dnes 4. den, co nekakala, asi ma tvrdu stolicu a nejde jej to, alebo neviem.... teraz spinka, bez plienky, tak uvidime, ci nebude prekvapenie v gatkach, ked sa prebudi. a ak nic, tak dam na vase rady a dam jej pienku, nech sa uz viac netrapi a ja s nou dokopy.. neriesilis te niektora, preco to vase dietatko ma? nejaka rada odbornika, alebo proste, z coho to vlastne vychadza, ten strach kakat do nocnika alebo wc 😖
@mirka_aa toto je presne ako u nás,tiež som si myslela žesi na Dufalac zvykne tak som dávala občas,ale doktorka mi povedala že je to prírodné takže si nezvykne a že mám dávať 2-3xza deň 5ml ale neprestať keď sa polepší je to na dlhšie,takže začínam tak dávať lebo to čo nachádzam po týždni v nočníku tak nechápem ako sa to znej dostalo von,
@dity13 ahoj,my mame presne ten isty problem..odkedy sme dcerku oducili od plienky nechce kakat..vy to mate este ok,moja nekakala aj tyzden a to som uz musela prisposobovat aj stravu aj dufalac davat...teraz po cca dvoch mesiacoch kaka kazdy druhy treti den ale stale s placom ze nechce len jednoducho uz musi...kaka do gati po stojacky,len ja ked vidim tak ju rychlo povyzliekam..a ked jej treba tak sa snazi zadrziavat stolicu preskakuje z nohy na nohu a mrnci,alebo sa pyta na ruky a zatisne...az ked uz sa neda zatisnut tak sa vykaka.. cize aj ja som zvedava ci niekto poradi..ja som aj rozmyslala ze jej ten dufalac budem davat kazdy den dlhodobejsie aby mala makku stolicu ze kym si nezvykne na kakanie ze to nie je nic strasne...len sa bojim zas aby si nezvykla na ten dufalac tak ze bez neho sa uz nevykaka ..