Príspevok aj pri štátnej škôlke

katkazoe
28. dec 2015

Ahojte maminy, chcela by som sa opytat ci mi poradite ak mate niektora skusenost. Od januara ide moja dcerka do skolky (ridnej mestskej) v aprili bude mat 3 roky. Do teraz poberam rodicovsky prispevok. V skolke vsak budem musiet platit 50€ za to ze este nema 3 roky + ostatne poplatky ako strava atd. Kedze sa prispevok na opatrovanie bude od januara zvysovat na 280€ tak by to bolo pre mna lepsie Poberat radsej ten. Moja otazka je, ci mozem poberat tento prispevok Aj na riadnu skolku.

inulienka11
28. dec 2015

Ahoj.myslim ze nie.tyka sa to asi len sukromnej skolky

vydrnik
28. dec 2015

Prispevok plati len na sukrome skolky

moni244
28. dec 2015

@katkazoe za prve, je to len do troch rokov dietata, len na sukromne jasle a za druhe, ono tich 280 eur je maximalna ciastka, ktoru mozu preplatit, cize ked zaplais za sukromnu skolku 200 eur, preplatia 200 eur, nie viac

belllinka
28. dec 2015

@katkazoe Plati to iba na sukromne skolky a preplacaju iba realne naklady. Cize aj keby to platilo aj na statne, tak by ti nedali prispevok 280, ale iba 50 eur.

alietam
28. dec 2015

ja som napriklad neplatila nic v statnej skolke za to ze dieta nema este 3 roky.Nastupila v septembri a 3 mala az v decembri a platila som len skolne a stravu ziadne ine peniaze za to ze je pod 3 roky som neplatila
😉

nibiru
28. dec 2015

@katkazoe nie nemôžeš bud budeš poberať rp alebo príspevok na starostlivosť ten však uhradza len realne naklady teda ak je dieťa chore a budeš platit 230€ za daní mesiac tak ti daju len tolko,ten zvyseny príspevok je dokonca pre štatne jasl,školku len 80€ čiže mamičky si nechaju radšej len rodičák nikam nemusia behať nič dokladovať.

loginexistuje
28. dec 2015

No mozes ale bola by si hlupa keby si ho poberala. Lebo by ti preplatili len 50 EUR / stravne sa nepreplaca/ a takto mas 203 EUR RP a nedokladujes nic do troch rokov.

Je bezne ze sa plati viac za dieta ktore nema 3 roky lebo zabera dve miesta v skolke.

katkazoe
autor
29. dec 2015

@alietam no mne na mestskom urade hned pani povedala ked som si bola zobrat prihlasku do skolky ze budem platit do dovrsenia 3 rokov cize tie 4 mesiace 50€ bez ohladu ci bude skolke 1 den den v mesiaci alebo 20 dni 🙂

katkazoe
autor
29. dec 2015

Dakujem vam velmi pekne za odpovede. Pomohli ste mi. Len som chcela vediet ako to vlastne chodi. Je to moje prve dieta a tak som vo vsetkom novacik 😉 este raz dakujem

nibiru
30. dec 2015

@katkazoe ten priplatok je školne pretože do 3r. je dieťa považovane za jaslove dieta tam su vyššie naklady od 3r. je školne nižšie .zalezi ako si to schvalila obec.