Ahojte maminy, chcela by som sa opytat ci mi poradite ak mate niektora skusenost. Od januara ide moja dcerka do skolky (ridnej mestskej) v aprili bude mat 3 roky. Do teraz poberam rodicovsky prispevok. V skolke vsak budem musiet platit 50€ za to ze este nema 3 roky + ostatne poplatky ako strava atd. Kedze sa prispevok na opatrovanie bude od januara zvysovat na 280€ tak by to bolo pre mna lepsie Poberat radsej ten. Moja otazka je, ci mozem poberat tento prispevok Aj na riadnu skolku.
Prispevok plati len na sukrome skolky
ja som napriklad neplatila nic v statnej skolke za to ze dieta nema este 3 roky.Nastupila v septembri a 3 mala az v decembri a platila som len skolne a stravu ziadne ine peniaze za to ze je pod 3 roky som neplatila
😉
@katkazoe nie nemôžeš bud budeš poberať rp alebo príspevok na starostlivosť ten však uhradza len realne naklady teda ak je dieťa chore a budeš platit 230€ za daní mesiac tak ti daju len tolko,ten zvyseny príspevok je dokonca pre štatne jasl,školku len 80€ čiže mamičky si nechaju radšej len rodičák nikam nemusia behať nič dokladovať.
No mozes ale bola by si hlupa keby si ho poberala. Lebo by ti preplatili len 50 EUR / stravne sa nepreplaca/ a takto mas 203 EUR RP a nedokladujes nic do troch rokov.
Je bezne ze sa plati viac za dieta ktore nema 3 roky lebo zabera dve miesta v skolke.
Dakujem vam velmi pekne za odpovede. Pomohli ste mi. Len som chcela vediet ako to vlastne chodi. Je to moje prve dieta a tak som vo vsetkom novacik 😉 este raz dakujem
Ahoj.myslim ze nie.tyka sa to asi len sukromnej skolky