Príčina nespokojnosti 5 týždňového bábätka

lubka23
17. okt 2013

ahojte , prosim vas moze byt pučenie a nervozita babatka sposobena tym ze mam vela mlieka? vela jej tecie a je z toho nespokojna? ... moja dcera ma 5 tyzdnov a doteraz cickala pekne 10 minut z kazdeho prsnika a neodtahovala sa...teraz je to tak minuta dve a stale sa odtahuje,,cim to je? dakujem za kazdu radu

marduliena
17. okt 2013

Môže aj nemusí.To chce trpezlivosť , aj mne to dcéra robila a nevedela som čím to je, zúrila a nevedela sa poriadne napapať.

marduliena
17. okt 2013

@lubka23 A nemôže ju aj bruško bolieť?

lubka23
autor
17. okt 2013

@marduliena ked dnes rano napriklad prdkala.. tak neviem ci to je tym..

marduliena
17. okt 2013

A už mala stolicu?

kvietok2835
17. okt 2013

@lubka23 moze mat reflux

saska.t
17. okt 2013

@lubka23 to mozes aj sama odsledovat,pred nakojenim si odstriekaj troska mm,aby nemala taky vysoky tlak a uvidis ci sa to zlepsi,ale ziadna panika,ono sa budu teraz striedat lepsie a horsie fazy,treba len vydrzat. Toto robi moja mala,ked trebars prespi celu noc a rano je hladna a chce rychlo pit a mlieka je samzrejme Vela a robi to aj vecer ked je nervozna zo zpracovavania pdnetov z celeho dna 😉

salome_82
17. okt 2013

@lubka23 Aj naša malá sa pri dojčení pučila. Jednak to bolo spôsobené refluxom, takže som ju dojčila tak, aby mala pri papaní hlavičku vyššie ako ritku. No a potom to bolo aj tým, že som mala silný spúšťací reflex. Mlieko mi priam striekalo a malá nestíhala, takže som musela upraviť množstvo mlieka a tým znížiť jeho tok. Počas jedného dojčenia som dojčila len z jedného prsníka a tiež dve dojčenia po sebe som dojčila z pravého prsníka, ďaľšie dve dojčenia len z ľavého. Po dvoch dňoch sa mi znížila tvorba mlieka a tým sa spomalil tok. Potom som dojčila štandardne ako predtým a keď som mala pocit, že dcérka sa opäť dusí, tak som znova dodržiavala tento postup dva dni a bolo dobre. Treba si však dávať pozor, aby si si mliečko neznížila až moc, ale ak by sa to stalo, tak treba počas jedného dojčenia striedať prsníky a produkcia sa zvýši. Na internete nájdeš články o tomto probléme s dojčením, skús dať do "gúglu" heslá ako "nepokojné bábätko" alebo "silný spúšťací reflex" a vyhodí ti presný popis problému s radami 🙂

lubka23
autor
18. okt 2013

@salome_82 super dakujem , 🙂 vsetkym