Ahojte.Syn má 6 mesiacov a už sa vedel pekne otočiť z chrbátika na bruško.V poslednej dobe som si všimla,že sa neobracia,iba sem-tam.Mám pocit,že sa prestal pretáčať,keď išiel po lete naspäť do spacieho vaku.Stalo sa aj vám niečo podobné?Ak áno,poprosím rady ako ste postupovali.Vďaka.
Musim i ja skusit.Alex ma 6mes a este sa ani raz nepretocil.
@minuslienka
@minuslienka No on si tiež stále žužle nôžku.Sem-tam sa pretočí.Ďakujem za link na video.Zajtra vyskúšame 😉
@adush123 pri tomto cvičení ak sa pretáča z bruška na chrbátik je treba dávať pozor na ramienko cez ktoré sa pretáča, lakeť by nemal presahovať cez os ramena lebo sa môže vykĺbiť... ja vždy motivujem hračkou na opačnú stranu alebo posuniem ručičku do tejto osi a kotúľame sa 🙂 taktiež držím palčeky, je úžasné sledovať bojovnosť a pokroky detičiek
@minuslienka Cvik je pomerne jednoduchý,dúfam,že zaberie.Mám mu brániť v žužlaní nôh?
@roni200 moja ma 5,5 mes a veselo zuzle nohy uz vyse mesiaca...otoci sa na bok a dalej nie...no a? Ked nastane vhodny cas tak sa otoci... Urcite by som nebranila v hrani sa s nozkami.
@minuslienka inak nemaju sa najskor zuzlat nohy a az potom pretacat? Je mi to sice jedno,deti tie "pokyny" necitaju a robia si to ako chcu,len sa pytam🙂
@roni200 Nám hovorili, že áno, lebo dôležité je aby bábatko toto naťahovanie nožičik a žužlanie zvládlo a praktizovalo, avšak keď ho to baví do takej miery, že sa prestane pretáčať tak to treba odbúrať lebo z hľadiska ďalšieho vývoja je pretáčanie dôležitejšie... Ja som napríklad prestala používať hrkacie ponožky, pomáha aj keď položíš bábatku väčšiu hračku na hrudníček (my máme takú kocku od lamaze), to ho prinúti dvihnúť nôžky (čo je dôležité), ale hračka zabráni ich dať príliš vysoko a taktiež bábo bude zaujaté hračkou a nebude dávať nôžky do pusky + toto cvičenie a za pár dní sme videli výsledky 🙂
@minuslienka No uvidíme,vyskúšame.Myslím,že cvikom nemôžem nič pokaziť.
@zuzkat1 moja dcérka keď mala 3,5 - 4 mesiaca nevedela na chrbátiku takmer nič čo mala zvládať (dvíhanie nožičiek atď)... na fyzioterapii nás naučili výborné cvičenia, ktoré vedieme formou hry, hráme sa s hračkami, spievame si, taktiež sú nám každý týždeň individuálne upravované... za 1 mesiac spravila pokroky a dokonca vo vývoji napreduje... určite si nemyslím, že sú takého veci na škodu, najjednoduchšie je povedať, že to bábo to zvládne samo a že ono to vie najlepšie, v našom prípade to tak nebolo, keby ju nechám "napospas osudu" určite dnes niesme tam kde sme 🙂
@minuslienka Ved ja nehovorim ze to nerob...moja starsia mala chodit na cvicenie ale plakala. tak nas poslali domov a doslova za mesiac zvladla pretocenie,sedenie,lozenie a v 7 mes.sa postavila. Preto hovorim ze ked to ma pride. Mladsia je aktivna podla dr ako ma byt...
@zuzkat1 no my sme mali presne problém s aktívnosťou, moja babula bola od narodenia veľmi kľudná a menej sa hýbala, inak úplne zdravá našťastie. Stimulujúcimi cvičeniami všetko pekne dobehla a robí nám veľkú radosť... Som rada, že ste nakonic všetko zvládli (dúfam, že aj u nás pôjde všetko "podľa plánu") a nech sa baby držia 🙂
@minuslienka Dakujem...napodobne...inak ten cvik s nou robim...nejak intuitivne,ani som nevedela ze je to oficialny cvik,ja som si myslela ze sa len hrame😀
moja sa prvykrat otocila z chrbatika na brusko, ked mala 6 mesiacov a tyzden 🙂 a teraz na 12 a pomaly zacina chodit 🙂
Vyskusala by som take plisaky na nohy. Uputava to pozornost na nohy, ked ich dviha zacne sa davat bokom ako ich bude pritahovat k ustam.
Takto vyzeraju tie plisaky na stimulaciu pozornosti:
http://montemother.wordpress.com/2014/04/03/obj...
@zienkalenka Už sa opäť pretáča na bruško.Podarilo sa už aj naspäť 🙂
@roni200 Vyborne 🙂 ved on na to vsetko pride. a hlavne stale bude zvedavsi, to ho prinuti robit kusky 🙂
Ahoj, dcérka má 5,5 mesiaca, cca od 4,5 sa pretáča z chrbátika na bruško. Keďže má prepadnutný hrudníček a asymetriu tak pravidelne chodievame na detskú fyzioterapiu. U nás nastalo niečo podobné, keď po pretáčaní mala zvládnuť ďalší modul a to chytanie si nožičiek a ich dávanie a žužlanie do pusinky. Keď sa toto naučila, zrazu sa úplne prestala pretáčať a uprednosťnovala vysoké dvíhanie nožičiek, čím si ho vlastne zablokovala. Pani sestrička mi vysvetlila, že dieťa sa môže takýmto spôsobom "zablokovať" v pretáčaní, v takomto prípade treba tento pohyb odbúrať a cvičiť rolling dieťata, niečo podobné ako tu
https://www.youtube.com/watch?v=lNoYbgXXBaQU nás to zabralo a už sa opäť veselo pretáčame 🙂 držím palce